Recept – Kenny’s Tomatensoep

Weer een keer een recept! Ik ben dol op koken en eten, dus vind het ook leuk om een aantal favoriete recepten te delen met jullie. Dit maal eigenlijk een recept van Kenny, omdat dit is hoe hij altijd tomatensoep maakt. Benieuwd hoe wij onze tomatensoep eten? Lees dan snel verder!

Allereerst de ingrediënten die je nodig hebt voor deze heerlijke tomatensoep:

 • 500 gram tomaten
 • 1 (of 2, of 3, ligt aan voorkeur!) teentjes knoflook
 • 1 ui
 • 0,5 courgette
 • 1 bouillonblokje
 • 1 bol mozzarella
 • paprikapoeder
 • peper

Ook heb je een staafmixer en een grote soeppan nodig. Dit recept is ideaal omdat je dus maar 1 pan gebruikt en weinig afwas hebt, wat heel fijn is als je, net zoals wij, geen vaatwasser hebt. Er zijn natuurlijk ook variaties mogelijk op dit recept! Je kan bijvoorbeeld voor de smaak nog wat verse basilicum toevoegen of nog een paprika erin verwerken. Wij voegen regelmatig een rode paprika toe en dat is ook erg lekker!

Je begint met het snijden van de knoflook en ui. Deze bak je allereerst met een beetje olie in de pan.

Terwijl de knoflook en ui aan het fruiten is, snijd je de rest van de groenten. Wanneer je de tomaten en courgette (en eventueel dus de paprika) gesneden hebt, kun je ook deze bij de ui en knoflook in de pan doen.

Als je alle groenten in de pan hebt gedaan, bak je deze even aan. Dit hoeft maar eventjes, tot alles een beetje zachter/gebakken is.

Nadat je de groenten even gebakken hebt, voeg je zo’n anderhalve liter water toe en een bouillonblokje. Door dit bouillonblokje krijgt je soep heel veel smaak, waardoor je later eigenlijk geen zout meer hoeft toe te voegen, maar dit is ook afhankelijk van smaak natuurlijk.

Wanneer je de bouillon hebt toegevoegd, zet je de deksel op de pan en laat je het geheel een tijdje pruttelen. Een specifieke tijd houd ik hier niet voor aan, maar ik laat het geheel meestal rond de twintig minuutjes opstaan. Zolang de groenten maar goed zacht geworden zijn, zoals hierboven te zien is.

Als alle groenten mooi zacht geworden zijn is het tijd om de staafmixer erbij te pakken! Ik heb er eentje van Philips, ooit gekocht bij de Blokker. Prima ding, zolang hij maar goed mixt, dat is het belangrijkst! Tijdens het mixen kan je ook de extra kruiden toevoegen. Ik voeg meestal wat paprikapoeder en peper toe, maar je kan bijvoorbeeld ook wat kerrie toevoegen. Dit kan je allemaal af laten hangen aan je persoonlijke smaak.

Vervolgens snijd je de bol mozzarella in kleine stukjes, schep je de soep op en doet er een stukje mozzarella in en dan is je soep klaar om gegeten te worden! Je kan hier dus eventueel ook nog wat extra verse basilicum toevoegen. De mozzarella geeft het net even iets extra’s en als groot kaasliefhebber, maakt dit de soep voor mij ultiem af.

Deze soep is super lekker en makkelijk om te maken! Zelfs als je niet goed bent in de keuken, is dit recept heel gemakkelijk. Niets is lekkerder dan verse soep, dus ik probeer het zeker regelmatig te maken. Heb jij nog lekkere soeprecepten?

Misschien vind je dit ook leuk?

15 reacties

 1. Haha dat kan altijd natuurlijk, ligt eraan wat je lekker vindt! Veel mensen vinden het misschien te sterk, maar ik doe vaak ook wel iets meer erin.

 2. Verrassend dat er een courgette doorheen gaat ook! Moet eerlijk bekennen dat ik niet van (te veel) tomaten houd en ook niet zo van courgettes haha. Ben benieuwd naar je andere favo gerechten!

 3. Haha, dat moet ook kunnen natuurlijk! Ik houd totaaaaal niet van tomaten haha, maar wel in soep of heel goed verwerkt in andere gerechten. Ik zal proberen snel weer een recept te delen! Heb je nog verzoekjes?

 4. Oh echt!? Grappig! Ik lust dus geen rauwe tomaat, verwerkt naar een saus of stukjes meegebakken vind ik het wel prima. Zongedroogde tomaat vind ik ook lekker. Alleen met soep vind ik het nog te veel naar rauwe tomaat smaken ofzo. Of zal denk ik ook komen doordat het alleen maar tomaat is met niks anders erdoorheen. Met een (pasta)saus doe ik er nog veel andere dingen doorheen. Ik ben wel benieuwd of je nog meer favo gezonde avondgerechten hebt!

 5. Dat klinkt apart! Over het algemeen schrikken koude soepen me een beetje af, maar misschien moet ik me er eens aan wagen.

 6. Ziet er lekker uit, ik denk dat de courgette er ook goed voor zorgt dat het een stevig soepje wordt of niet? Zelf maak ik hem wel met gehaktballetjes erin, want dat vind ik wel lekker! 😉

 7. Door de courgette, en paprika eventueel, wordt de soep inderdaad wat steviger en lekker vullend!

Wat vond je van dit artikel? Laat het hieronder weten!