Where to Eat and Drink – Disneyland Paris

Ik ben dol op eten. Of het nou lekkere zoetigheden zijn bij een plaatselijke bakker, een luxe diner bij een sterrenrestaurant of een McWrap van de McDonalds: ik geniet ervan. Zeker als ik op vakantie ben, vind ik het leuk nieuw gerechten en restaurantjes te ontdekken. Ook in Disneyland Parijs heb ik inmiddels zo mijn favoriete plekjes om te eten en drinken ontdekt. In dit artikel deel ik mijn aanraders met jullie!

#1 Bagelburger bij Au Chalet de la Marionnette

Toen Donna mij vertelde over de ‘bagelburger’, was ik even in de war. Ik ben over het algemeen geen groot fan van slappe fastfood burgers en ik kon me niet echt iets voorstellen bij de combinatie van een bagel en een burger. Toch besloot ik vorig jaar haar advies op te volgen en probeerde deze bagelburger met frietjes. En, tot mijn grote verrassing, was deze burger alles behalve slap of vies, hij was vers en heerlijk! In principe is het een basic burger met een rundvleesburger, kaas, sla, tomaat, augurk en een bijbehorende saus, maar dan op een bagelbroodje. Ik ben dol op bagels en deze burger is vers gemaakt met hele frisse en verse groenten. Inmiddels kan ik zeggen dat deze burger zeker een favoriet is geworden!

‘Au Chalet de la Marionnette’ bevindt zich in Fantasyland. Het hele restaurant is gebaseerd op het verhaal van Pinocchio, wat terug te zien is in de muurschilderingen en aankleding. Je ziet heel veel hout, wat natuurlijk ook heel toepasselijk is. Ook kan je lekker buiten zitten op het binnenplein, wat zeker met lekker weer heel erg fijn is natuurlijk.

#2 Suikerspin bij Boardwalk Candy Palace

Vroeger mocht ik van mijn moeder nooit een suikerspin omdat het zo’n enorme plakkerige kliederzooi kan worden. Ook al vond ik het toen niet leuk, inmiddels begrijp ik 100% wat ze bedoelt, haha. Toch wilde ik dit jaar heel graag een suikerspin omdat het er zo ontzettend leuk uitziet en natuurlijk de ultieme pretpark-accessoire is. Deed ik het een beetje voor de foto? Misschien.. Maar ik vond het ook ontzettend lekker om weer een keertje te eten! En als je het niet doet voor hoe het eruit ziet, of hoe het smaakt, je kan het altijd nog voor de Franse naam doen: barbe à papa. Niets leuker dan het idee dat je een Barbapapa eet toch, haha?

Je kan suikerspinnen niet overal in het park krijgen, maar ze zijn altijd verkrijgbaar bij Boardwalk Candy Palace op Mainstreet USA. Dit snoepwinkeltje is sowieso een bezoekje waard, omdat het er zo ontzettend leuk en retro uit ziet.

#3 Hotdog bij Casey’s Corner

Bij Casey’s Corner is het altijd erg druk, en met een goede reden! Bij Casey’s hebben ze namelijk ontzettend lekkere hotdogs. Je hebt verschillende soorten, maar mijn favoriete soort is met uitjes en kaas. Is de kaas een beetje chemisch? Ja, maar toch smaakt het ontzettend lekker. Het is absoluut een lekkere hotdog. De hotdogs zijn ook heel erg vullend, dus het is zeker genoeg als lunch, maar ze serveren er eventueel ook frietjes bij als je dat graag wil.

Casey’s Corner bevindt zich op de hoek van Mainstreet USA. De locatie is ontzettend leuk, omdat je over Mainstreet uit kijkt en er vaak ook character meets in de buurt zijn, waar je dan naar kan kijken. Bovendien is de zaak heel leuk gedecoreerd in Amerikaanse stijl, heel toepasselijk voor het eten wat ze serveren!

#4 Sandwiches bij Earl of Sandwich

Toen ik voor het eerst met Donna naar Disneyland prees ze deze broodjeszaak de hemel in en dat moest ik natuurlijk ook even ondervinden. Dat de broodjes hier heerlijk zijn, is meteen duidelijk. Ze zijn heerlijk vers, warm en goed belegd. Om eerlijk te zijn heb ik nog maar 1 soort geprobeerd, namelijk de Hawaiian BBQ, omdat die de eerste keer zo goed beviel. Ik ben zo iemand die dol is op warme ananas en ook al houd ik normaal niet per se van BBQ-saus, in combinatie met de ananas en kip is het heerlijk lekker zoet. Mocht je geen ananasfan zijn: geen zorgen! Ze hebben bij Earl of Sandwich heel veel keus, dus er is voor ieder wat wils. Je krijgt hier ook absoluut waard voor je geld, want de broodjes zijn aardig aan de maat.

Earl of Sandwich bevindt zich niet in het Disneyland Park, maar in Disney Village. Je hebt dus geen entreekaartjes nodig om hier te gaan eten, wat betekent dat je bijvoorbeeld ook op je laatste dag nog broodjes zou kunnen gaan halen voor onderweg. In de zaak is erg veel plek, zowel boven als beneden, maar ik zit het liefst boven. Vanaf hier heb je namelijk perfect uitzicht over het meer en de grote luchtballon van Disney Village!

#5 Glowtini’s bij Café Fantasia

Dit jaar kwam het er dan eindelijk van: we gingen eindelijk een glowtini drinken! Deze glowtini’s kan je op meerdere plekken drinken en zijn ontzettend populair. Je hebt ze in twee verschillende smaken: de rode en de blauwe. Ik ging voor de blauwe, die ontzettend lekker fris was. De glowtini’s worden gekenmerkt door het gekleurde ‘ijs’blokje wat erin zit en licht geeft. Dit ijsblokje kan je aanzetten in allerlei kleuren en kan je ook laten knipperen, wat er super leuk uit ziet natuurlijk. Het allerleukste aan dit drankje is dat je ‘m ook mee naar huis mag nemen, zodat je thuis ook lekkere drankjes kan maken met dit leuke ijsblokje! Je moet natuurlijk wel 18+ zijn om te genieten van deze alcoholische versnapering, maar mocht je dit niet zijn, geen zorgen, want ze hebben ook andere non-alcoholische drankjes.

Deze glowtini’s serveren ze op verschillende plekken, zowel in het Disneyland Park als in Disney Village, maar wij hebben gekozen voor de bar in het Disneyland Hotel: Café Fantasia. Deze bar is geïnspireerd door de klassieke Disney-film en bevindt zich dus in het Disneyland Hotel. Ook al zijn de cocktails hier een stukje prijziger dan op andere plekken, de locatie maakt het zeker goed. De bar is heel chique en mooi aangekleed, dus het is zeker de kers op de taart van je Disneyland tripje. Het is zeker de moeite waard en het is natuurlijk ook leuk om eens een kijkje te nemen in dit hotel, wat zich bij de ingang van het park bevindt.

Disneyland Parijs staat niet per se bekend om het lekkere eten, maar ik vind dit absoluut niet terecht. Een beetje fastfood hoort ook bij zo’n tripje, maar ze hebben zeker ook lekkere, verse versies hiervan. En lekkere snacks horen ook bij zo’n vakantie natuurlijk! Ik ben benieuwd wat jullie van dit artikel vonden! Lijkt het jullie leuk als ik dit bij andere landen/steden ook een keer doe?

Misschien vind je dit ook leuk?

20
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
10 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
levendeloesiliveformydreams.comRebecca DeniseLindaTeddy Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Danella
Gast
Danella

Oh dit brengt wel herinneringen terug zeg! Zo leuk om naar Disneyland te gaan en ook al is het eten er verschrikkelijk duur, het heeft ook wel wat allemaal. En fastfood blijft toch het lekkerste hoor als je zo’n dagje weg bent.

Donnadr
Gast

Jaaa! Earl of Sandwich is echt mijn favoriet! Ik vind het eten qua prijs echt reuze meevallen. Een broodje van Earl is echt 8 euro en daar zit je goed vol van.

www.irispraat.nl
Gast

OMG te lekker allemaal joh! Hahaha, het was vast geen straf om dit artikel te schrijven. Herinneringen aan lekker eten 😉

AroundSan
Gast

Die Sandwiches van Ear of Sandwich lijken mij lekker! En wat ook top is is dat ze groot zijn haha, want ik heb er een hekel aan als je nèt te weinig eten krijgt. :’) Goede tips! Ik ben zooo lang geleden in Disney geweest. Ik kan me al het eten daar niet eens meer herinneren haha.

Joanne
Gast

Leuk zo’n artikel! Ik vind dat een beetje fastfood er ook gewoon bij hoort haha! Zolang het maar lekker is toch 🙂

Annika - Mrs. Marvelous
Gast

Wij zaten het meest bij Casey’s Corner vanwege het uitzicht, en volgens mij is het ook zo’n beetje de goedkoopste plek in het park voor een complete maaltijd.

Teddy
Gast

Wat een leuk artikel! Ik ben jaren geleden ooit naar Disney geweest, ik zou er zeker nog eens heen willen!

Linda
Gast

Dit is een welkom blogje, in september ga ik ook weer naar Disney! Krijg er spontaan trek van 😉

Rebecca Denise
Gast
Rebecca Denise

Wat een leuk en origineel artikel! Zelf ben ik hier nog steeds niet geweest en dat vind ik echt stom. Lijkt me zo leuk!

iliveformydreams.com
Gast

Handig artikel! Ben er al een aantal keren geweest. Mocht ik nogmaals gaan zal ik dit artikel nogmaals even lezen.