Tag – Reis Dilemma’s

Op de blog van Anne van Monday Mood las ik een tag over reisdilemma’s, die me aan het denken zette over mijn eigen keuzes, dus ik besloot deze tag over te nemen en in te vullen. Benieuwd naar hoe ik mijn reizen het liefst in zou vullen? Lees snel verder!

Zonvakantie of wintersport
Meteen een moeilijke vraag.. Ik ben namelijk dol op beiden! Vroeger ging ik ieder jaar op wintersport met mijn familie, maar inmiddels is het alweer een hele tijd geleden. Ik mis het wel om te skiën, maar het heeft dus geen prioriteit meer, zeker niet omdat Kenny niet echt een wintersportfan is. Dus ik kies nu voor zonvakantie!

Vakantie aan de kust of vakantie in het buitenland
Weer een lastige vraag haha, want ik ga heel graag met Kenny naar Ouddorp! Maar ik ga toch voor vakantie in het buitenland, want dan ga ik wel gewoon dagjes uit naar de kust haha, win-win situatie.

Europees eten of Aziatisch eten
Ik ben dol op Aziatisch eten, maar de Italiaanse keuken is denk ik mijn favoriet, dus dan kies ik toch voor Europees eten.

Weg met vriendinnen of weg met partner
Ik vind weg gaan met vriendinnen heel erg gezellig, maar weg gaan met Kenny is ultiem ontspannen. Wij zijn zo gewend aan elkaar, dat je helemaal je ding kan doen. Natuurlijk kan dat met vriendinnen ook, maar dat is toch net iets anders. Dus als ik moet kiezen zou ik gaan voor weg met mijn partner, ook al zou ik de tripjes met vriendinnen dan wel missen!

Actieve vakantie of luier vakantie
Het liefste heb ik eigenlijk een combinatie van beiden! Ik wissel het heel graag af tijdens mijn vakantie, omdat ik dan ultiem kan genieten. Ik ben dol op luieren maar wil graag ook altijd de omgeving verkennen, dus ik ga voor een combinatie van deze twee.

Azië of Afrika
Ik ben nog nooit in Azië geweest! In Afrika ben ik wel drie keer geweest, dus dan ga ik nu voor Afrika. Ik ben in Namibië, Kenia, Botswana en Zimbabwe geweest en technisch gezien ook in Tunesië, maar die tel ik nooit echt mee haha, want toen was ik nog heel jong en ik herinner me er dus ook niet veel meer van. Either way, Afrika heeft mijn hart gestolen en ik ben dol op dat continent. Wil dus ook heel graag nog meer zien ervan! Maar misschien ga ik binnenkort ook wel naar Azië!

Barcelona of Rome
Ik ben wel eens in Barcelona geweest geloof ik, maar toen was ik erg jong, dus ik weet het niet eens meer zeker! In Rome ben ik ook ruim tien jaar geleden geweest, maar ik weet daar nog wel veel van en die stad vond ik echt prachtig. Ik ben sowieso dol op Italië, dus ik kies hier voor Rome!

Hotel of camping
Vroeger gingen wij altijd kamperen, maar inmiddels is dat alweer lang geleden. Ik houd wel van de luxe van een hotel, dus ik kies daarvoor! Ook houd ik heel erg van verblijven in appartementen, dus ik ben ook groot Airbnb-fan.

Citytrip of natuurvakantie
Oei, weer zo’n moeilijke! Ik houd echt heel erg van allebei. Het liefst heb ik een vakantie waar het een beetje gecombineerd kan worden. Dus bijvoorbeeld verblijven in de bergen van Toscane waarbij tripjes naar Florence en andere steden mogelijk zijn. Ik kan dus heel slecht kiezen tussen deze twee, aangezien ik hele mooie herinneringen heb aan beide soorten vakanties.

Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren
De wereld zien in meerdere keren! Ik denk dat ik na een tijdje mijn eigen huisje, bedje en douche ontzettend zou gaan missen. Ik zou dan liever meerdere keren op reis gaan. Bovendien ben ik dol op voorpret wat betreft reizen, dus dan heb je dat ook iedere keer weer!

Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien
Dit is toch gewoon een onmogelijke vraag haha? Ik ben zo dol op reizen, maar nooit meer je vrienden zien lijkt me ook geen pretje. Dus dan, met pijn in mijn hart, ga ik voor nooit meer reizen. Maar ik hoop dat ik deze keuze nooit hoef te gaan maken!

Weg met de auto of weg met het vliegtuig
Ik kies denk ik voor weg met het vliegtuig, alhoewel ik roadtrips altijd super leuk vind. Maar met het vliegtuig heb je meer opties, aangezien je bijvoorbeeld niet echt makkelijk met de auto naar Amerika kan, haha! Dus dan ga ik toch voor het vliegtuig, ook al zou ik het meezingen met de muziek en de goede gesprekken die je voert tijdens roadtrips wel heel erg missen.

Backpacken of cruisen
Ik heb beiden nog nooit gedaan! Maar ik denk dat backpacken niet echt iets voor mij is. Dat heeft ook te maken met de volgende vraag: ik regel graag dingen vantevoren en ben niet zo van het op de bonnefooi reizen. Dan past een cruise denk ik beter bij me, alhoewel ik mezelf dat ook niet zo snel zie doen op korte termijn.

Alles regelen of op de bonnefooi
Alles regelen, makkie. Ik ben echt een beetje een controlfreak en zou heel bang zijn dat ik geen plek zou vinden om te overnachten. Dan regel ik het liever van te voren! Toch houd ik wel een beetje van spontaniteit, dus alles regelen heeft vooral betrekking op de accommodatie. Verder beslis ik liever ter plekke wat ik precies ga doen, alhoewel ik me ook altijd wel een beetje voorbereid en een idee heb van welke plekken ik per se wil zien.

Roadtrip op een plek blijven
De laatste vraag is ook meteen een moeilijke, want ik vind dat allebei zo zijn charmes hebben. Roadtrips zijn geweldig omdat je zoveel van een land kan zien, terwijl op een plek blijven ook fijn is omdat je vakantieadresje dan een beetje ‘thuis’ wordt na een tijdje en je dat ook als prima uitvalsbasis kan gebruiken. Ik kan hier echt niet tussen kiezen.. Soms, in grote landen zoals binnen Afrika, is een roadtrip ideaal, terwijl soms, zoals in Toscane, het ook prima is om op een plek te blijven! Nee, ik kan echt niet kiezen.

Dat waren de reisdilemma’s! En wat vond ik het moeilijk haha, ik heb het gevoel alsof ik bij iedere vraag gezegd heb dat ik het zo lastig vond en niet kon kiezen. Wat vond jij de moeilijkste keuze en kan je je een beetje vinden in de keuzes die ik gemaakt heb, of ben je heel anders dan ik?

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Donnadr
3 jaren geleden

Super leuke tag! Deze ga ik stiekem van je overnemen

Romy
3 jaren geleden

Wat een leuke (en lastige!) vragen! Je hebt ze leuk beantwoord. Op de bonnefooi op reis gaan lijkt mij ook helemaal niets. Ik ben ook zo’n controlfreak als het op reizen aankomt. Wat gaaf trouwens dat je meerdere keren in Afrika bent geweest! Het lijkt me daar zo mooi.