Levende Loes op Reis – Disneyland Parijs

Vorige week was het zover: Donna en ik gingen samen naar Disneyland Parijs! Afgelopen twee jaar zijn we ook rond deze periode geweest en nu was het dus weer zover. We hebben een aantal hele gezellige dagen gehad in de parken. Benieuwd wat we gedaan hebben? Lees snel verder!

Donderdag

Donderdagochtend om half zes ging de wekker en om zes uur zaten we alweer in de auto, op weg naar Parijs! We gingen, net zoals vorig jaar, met de auto en het ging gelukkig heel vlot, ondanks de regen en wat vertraging. In vijf uurtjes waren we bij het hotel! We konden de kamer nog niet in, dus we gingen meteen door naar het park.

Het blijft toch altijd weer een magisch gezicht, om voor het eerst het park in te gaan! We waren uiteindelijk rond de middag in het park, dus we hadden nog best een lange dag voor de boeg!

De allereerste attractie was (natuurlijk!) ‘It’s a Small World’, want dat is mijn meest favoriete attractie OOIT. Ik vind het zo leuk om met die bootjes rond al die landen te gaan en het liedje is ook lekker aanstekelijk natuurlijk.

Ze hebben zoveel lekkere zoetigheden in Disney, waar we natuurlijk een aantal dingen van moeten proeven gedurende de dagen. Op donderdag aten we dit spekje wat er super leuk uit zag! Jammer genoeg was het wel een beetje misselijkmakend door de extreme zoetheid.

In de avond aten we bij het restaurant van Pinocchio! Er komt over een tijdje trouwens een artikel over wat/waar je moet eten in Disneyland.

Donna en ik vinden het altijd leuk om de personages te ontmoeten en vandaag kwamen we er al een aantal tegen. De meet met Baloo was zo ontzettend leuk, ik danste zelfs even met hem! Ook kwamen we meteen Tijgertje en Eeyore tegen en daar was vooral Donna heel blij mee, want Eeyore is haar favoriet.

Na het eten gingen we terug naar het hotel, omdat we ontzettend moe waren. We sliepen in het ‘Magic Circus’ hotel, wat de eerste keer was. Het is dus een hotel in circusstijl, wat er voor zorgt dat er veel kleur in de kamer zat, wat wel heel vrolijk was. Ook hadden we een tweepersoonsbed en een stapelbed, lekker veel ruimte dus! Ook hadden we heel mooi uitzicht vanuit de kamer.

Ik vind het heerlijk om na zo’n lange dag in het park lekker in bad te gaan. Daar moeten natuurlijk ook Lush bruisballen aan te pas komen. Donderdag ging ik voor ‘Dragon’s Egg’ Bath Bomb.

Er kwam ook confetti uit, zo leuk! Het was echt een vrolijke bruisbal.

Na een tijdje trok het schuim wel weg, wat ik jammer vond, want ik houd juist zo van schuim! Toch was het een heerlijk badje en er zaten zelfs allemaal glittertjes op mijn huid naderhand!

Vrijdag

Vrijdagochtend gingen we, na een lekker hotelontbijtje, op naar het park. Aangezien we een jaarabonnement hebben, kunnen wij vroeger het park in en daar maakten we gebruik van. Buzz Lightyear is altijd een van de attracties die we meerdere keren doen tijdens zo’n tripje.

Vanuit het ‘gewone’ park gingen we naar het Studios-park, waar we de dag grotendeels doorbrachten.

Ook daar ontmoetten we weer allerlei personages: waaronder Belle! Belle is mijn favoriete Disney prinses, dus dat vond ik wel heel erg leuk.

We gingen op tijd terug naar het hotel, omdat we ‘s avonds nog terug naar het park zouden gaan voor de vuurwerkshow ‘Illuminations’. Op de terugweg haalde ik een lekkere ijskoffie van Starbucks en in het hotel kroop ik lekker in bad. Dit maal met ‘the Bright Side’ bubblebar. Jippie, schuim!

Na een kleine pauze in het hotel gingen we terug naar het park, maar eerst gingen we het bij het ‘Rainforest Cafe’ in Disney Village. Hier eet je als ware midden in de jungle, wat heel grappig is. De dieren bewegen zelfs!

Vrijdagavond was het niet zulk lekker weer toen we terug kwamen in het park, maar we maakten er het beste van. We gingen dus ook in attracties, zoals Big Thunder Mountain. Het regende gelukkig net niet meer toen we erin gingen! Daarna gingen we naar de vuurwerkshow en rond twaalf uur ‘s avonds waren we weer terug in het hotel.

Zaterdag

Op zaterdag hadden we onze tweede (en laatste) hele parkdag. Ik trok dit leuke jurkje aan van de H&M die ik een tijdje geleden voor tien euro in de sale scoorde.

Wij kennen geen schaamte en we gaan in alle attracties, dus ook in de draaimolen, haha! Uiteindelijk was het een heel kort ritje, maar het was wel heel grappig.

Ook gingen we nog een keer in Big Thunder Mountain! Dit maal bespaar ik jullie de attractie-foto, wat daar stond ik nogal hysterisch op, haha.

Zaterdag was het echt heerlijk zonnig! We lunchten dus lekker onder een parasol in de zon. Zo fijn.

We struinden nog een aantal attracties af, onder andere Star Tours. Star Tours was vorig jaar dicht, dus we zijn er nu twee keer in gegaan, want het is een hele toffe simulatie-attractie.

Ik wilde heel graag een suikerspin, want die had ik echt al jaren niet meer gegeten. Super zoet, maar wel heel erg lekker! Dit snoepwinkeltje op Main Street USA is trouwens zo schattig.

We ontmoetten ook nog een aantal personages! Vooral de meet met Merida was heel erg leuk. Die met Darth Vader daarentegen was doodeng, want hij praatte en achtervolgde je! We hebben wel heel erg hard gelachen erom.

We aten bij het restaurant ‘Hakuna Matata’ en ik ging voor het broodje kebab.

Ook stond het op de planning om naar de bar te gaan in het Disneyland Hotel, omdat we graag een cocktail wilden drinken.

Ze hebben in Disney namelijk glowtini’s, wat martini’s zijn met een lichtgevend ijsblokje erin. Super leuk! Ze waren hele erg lekker en het was ook leuk om een keer in het Disneyland Hotel te zijn, want daar was ik nog nooit binnen geweest.

Zondag

Op zondag gingen we weer naar huis, maar we gingen eerst nog eventjes het park in. Ik droeg een basic donkere outfit. Zondag was het trouwens weer ontzettend lekker weer en het leek ook flink druk te gaan worden in het park!

We ontmoetten Pluto nog, wat een super grappige meet was omdat hij zo wild en hysterisch deed!

De laatste attractie: ‘It’s a Small World’. Zo jammer om weer naar huis te gaan.

Het was echt een heerlijke dag, dus er moest natuurlijk nog even een foto bij het kasteel genomen worden!

We reden weer richting Brabant, wat heel vlot ging, en vanuit daar ging ik bepakt en bezakt weer op naar Maastricht. Ik was heel erg moe, dus deze koffie was wel even lekker!

Dat waren onze dagen in Disneyland Parijs alweer! We hebben ontzettend geluk gehad met het weer, want er werd super veel regen voorspeld. Dit viel uiteindelijk dus heel erg mee en we hebben hele leuke en gezellige dagen gehad in het park. Zijn jullie wel eens in Disneyland Parijs of een ander Disney-park geweest? 

 

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Donnadr
3 jaren geleden

Wat hadden we geluk met het weer! Darth Vader was stiekem echt hilarisch.

Laura
3 jaren geleden

Oooh wat heerlijk om al deze foto’s te zien, the memories! Ik ben in totaal drie keer in Disney geweest. Laatste keer Disney is voor mij alweer bijna 7 jaar geleden! De keer daarvoor 10 jaar geleden, en bij de allereerste keer was ik 4/5 jaar!

Annika - Mrs. Marvelous
3 jaren geleden

Wat leuk! Ik ben vorig jaar voor de vierde keer geweest, en ik kan niet wachten tot ik weer een keer mag. Heerlijk!

nicolished
nicolished
3 jaren geleden

Wat gaaf dat je daar bent geweest zeg! Het lijkt me daar zo enorm mooi. Het ijsje ziet er ook echt goed uit.

Barbie
3 jaren geleden

Ik neem ook altijd lekkere badballen mee op vakantie/weekendjes weg. Maakt het allemaal nog leuker (:

trackback

[…] ik overstag, omdat ik graag een goed functionerende activity tracker wilde dragen tijdens mijn tripje naar Disneyland. Aangezien ik liever geen heel breed sporthorloge wilde, omdat ik hem graag naast mijn eigen […]