Recept – Kenny’s Tomatensoep

Weer een keer een recept! Ik ben dol op koken en eten, dus vind het ook leuk om een aantal favoriete recepten te delen met jullie. Dit maal eigenlijk een recept van Kenny, omdat dit is hoe hij altijd tomatensoep maakt. Benieuwd hoe wij onze tomatensoep eten? Lees dan snel verder!

Allereerst de ingrediënten die je nodig hebt voor deze heerlijke tomatensoep:

  • 500 gram tomaten
  • 1 (of 2, of 3, ligt aan voorkeur!) teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 0,5 courgette
  • 1 bouillonblokje
  • 1 bol mozzarella
  • paprikapoeder
  • peper

Ook heb je een staafmixer en een grote soeppan nodig. Dit recept is ideaal omdat je dus maar 1 pan gebruikt en weinig afwas hebt, wat heel fijn is als je, net zoals wij, geen vaatwasser hebt. Er zijn natuurlijk ook variaties mogelijk op dit recept! Je kan bijvoorbeeld voor de smaak nog wat verse basilicum toevoegen of nog een paprika erin verwerken. Wij voegen regelmatig een rode paprika toe en dat is ook erg lekker!

Je begint met het snijden van de knoflook en ui. Deze bak je allereerst met een beetje olie in de pan.

Terwijl de knoflook en ui aan het fruiten is, snijd je de rest van de groenten. Wanneer je de tomaten en courgette (en eventueel dus de paprika) gesneden hebt, kun je ook deze bij de ui en knoflook in de pan doen.

Als je alle groenten in de pan hebt gedaan, bak je deze even aan. Dit hoeft maar eventjes, tot alles een beetje zachter/gebakken is.

Nadat je de groenten even gebakken hebt, voeg je zo’n anderhalve liter water toe en een bouillonblokje. Door dit bouillonblokje krijgt je soep heel veel smaak, waardoor je later eigenlijk geen zout meer hoeft toe te voegen, maar dit is ook afhankelijk van smaak natuurlijk.

Wanneer je de bouillon hebt toegevoegd, zet je de deksel op de pan en laat je het geheel een tijdje pruttelen. Een specifieke tijd houd ik hier niet voor aan, maar ik laat het geheel meestal rond de twintig minuutjes opstaan. Zolang de groenten maar goed zacht geworden zijn, zoals hierboven te zien is.

Als alle groenten mooi zacht geworden zijn is het tijd om de staafmixer erbij te pakken! Ik heb er eentje van Philips, ooit gekocht bij de Blokker. Prima ding, zolang hij maar goed mixt, dat is het belangrijkst! Tijdens het mixen kan je ook de extra kruiden toevoegen. Ik voeg meestal wat paprikapoeder en peper toe, maar je kan bijvoorbeeld ook wat kerrie toevoegen. Dit kan je allemaal af laten hangen aan je persoonlijke smaak.

Vervolgens snijd je de bol mozzarella in kleine stukjes, schep je de soep op en doet er een stukje mozzarella in en dan is je soep klaar om gegeten te worden! Je kan hier dus eventueel ook nog wat extra verse basilicum toevoegen. De mozzarella geeft het net even iets extra’s en als groot kaasliefhebber, maakt dit de soep voor mij ultiem af.

Deze soep is super lekker en makkelijk om te maken! Zelfs als je niet goed bent in de keuken, is dit recept heel gemakkelijk. Niets is lekkerder dan verse soep, dus ik probeer het zeker regelmatig te maken. Heb jij nog lekkere soeprecepten?

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
17 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Donnadr
2 jaren geleden

Ziet er goed uit! Ik vind het altijd zo leuk om te mixen met een staafmixer, haha.

Marloes
2 jaren geleden

Ik ben gek op tomatensoep, hmm. Ik zou er wel alleen meer knoflook in doen, haha.

Rachel Kromdijk
2 jaren geleden

oh wat heerlijk! ik ben echt gek op recepten, ga zo door

jonna@burgertrutjes
2 jaren geleden

Lekker soepie hoor! En niet moeilijk om te maken, thanks for sharing!

Laura
2 jaren geleden

Verrassend dat er een courgette doorheen gaat ook! Moet eerlijk bekennen dat ik niet van (te veel) tomaten houd en ook niet zo van courgettes haha. Ben benieuwd naar je andere favo gerechten!

Laura
2 jaren geleden
Reply to  levendeloes

Oh echt!? Grappig! Ik lust dus geen rauwe tomaat, verwerkt naar een saus of stukjes meegebakken vind ik het wel prima. Zongedroogde tomaat vind ik ook lekker. Alleen met soep vind ik het nog te veel naar rauwe tomaat smaken ofzo. Of zal denk ik ook komen doordat het alleen maar tomaat is met niks anders erdoorheen. Met een (pasta)saus doe ik er nog veel andere dingen doorheen. Ik ben wel benieuwd of je nog meer favo gezonde avondgerechten hebt!

resaarcle
2 jaren geleden

Ziet er lekker uit! Ik heb ooit eens een receptje van een koude komkommersoep gevonden voor warme zomerdagen. Ook tof!

Lianne
2 jaren geleden

Ziet er lekker uit, ik denk dat de courgette er ook goed voor zorgt dat het een stevig soepje wordt of niet? Zelf maak ik hem wel met gehaktballetjes erin, want dat vind ik wel lekker! 😉

trackback

[…] heb, omdat we al zaten te eten voor ik er erg in had, haha) maar ik maakte ook vast soep volgens dit recept voor de dag erna, zodat ik niet na mijn werk nog moest […]

trackback

[…] Tip #2: Ontdek nieuwe recepten via blogs Een grote hulp vond ik foodblogs! Het is soms best lastig om nieuwe recepten te bedenken, dus blogs zijn hier de perfecte uitkomst voor. Zo kun je veel nieuwe gerechten uit proberen! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij mijn recept voor tomatensoep, tosti’s, of linguine! […]