Persoonlijke Update #1 – Tentamens, Stress en het Einde van het Jaar

Ik dacht, ik schrijf eens een persoonlijke update, om jullie een beetje op de hoogte te houden van hoe het met mij persoonlijk gaat! Benieuwd wat ik afgelopen tijd uitspook of ga uitspoken? Lees dan vooral snel verder.

Stress. Dat is kenmerkend voor deze periode. Het is de laatste periode van het jaar en als jullie zelf ook studeren/gestudeerd hebben/naar school gaan, zul je vast herkennen dat dit altijd stressvolle periodes zijn. De laatste dingen moeten afgerond worden en dat blijkt altijd nog aardig wat te zijn..

Dit is ook het geval bij mij deze maand juni, want ik heb maar liefst drie tentamens en een belangrijke deadline. En dat allemaal gepropt in de laatste twee weken van het academisch jaar. Op het moment dat jullie dit lezen ben ik druk bezig met de deadline (want die is aanstaande maandag!) en aan het studeren voor mijn eerste tentamen, die is woensdag heb. Niet alleen de deadlines en tentamens houden me bezig, maar ik heb ook nog gewoon onderwijs tussendoor en er moet natuurlijk ook gewerkt worden. Al met al is het dus heel druk en dat vind ik soms best wel lastig.

Goed met stress omgaan kan ik namelijk niet per se. Ik ben een enorme stresskip en kan dingen moeilijk los laten. Ik voel me snel overweldigd door de hoeveelheid werk die ik nog moet doen, terwijl als ik het in kleine stukjes opdeel, ik weet dat het allemaal goed komt. Toch voel ik stiekem een vlaag van paniek opkomen als ik denk aan de komende drie weken..

Maar als ik deze drie weken overleefd heb, heb ik hopelijk vakantie! Het zou kunnen dat ik nog een herkansing heb in juli, maar laten we hopen dat ik door hard te studeren dat kan voorkomen. In ieder geval: het einde is in zicht! De laatste loodjes wegen daarentegen wel het zwaarst, wat ik ieder jaar weer ervaar. Aan het einde verlies ik regelmatig mijn motivatie en concentratie, dus de laatste weken zijn voor mij altijd extra bikkelen. Maar we gaan ervoor en hopelijk kan ik alles met mooie resultaten afsluiten en doorstromen naar het tweede jaar van mijn rechtenstudie!

Gaat dit gevolgen hebben voor mijn blog? Als het goed is niet! Ik ga proberen gewoon iedere maandag mijn fotodagboek te plaatsen en op woensdag en vrijdag een ander soort artikel. Het zou wel kunnen dat mijn fotodagboeken ietsjes saaier/korter worden, want iedere dag foto’s van een laptop of studieboeken, zijn natuurlijk niet erg spannend.. Ook kan het voorvallen dat er een keer een artikel later komt, of uitblijft, mocht ik het echt te druk hebben met studeren. Ik ga natuurlijk maar uiterste best doen dit te voorkomen, aangezien bloggen voor mij ook een stukje ontspanning is, maar helaas kan ik niets beloven!

Hopelijk snappen jullie dat de ‘Levende Loes’ op maandag misschien iets minder spannend of lang gaat zijn en begrijpen jullie het als er een keer een artikel uit blijft.. Maar ik hoop natuurlijk dat het niet zover komt en ik gewoon drie keer per week een nieuw artikel voor jullie hebben!

Vinden jullie het leuk om eens wat vaker een persoonlijke update te lezen? En heb jij het ook zo druk met school/studeren op het moment, of houdt iets anders jou juist bezig? Laat het vooral achter in de reacties!

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
16 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Susan
3 jaren geleden

Oh heel herkenbaar! Ik had dit ook kunnen schrijven.. Voor mij nog 1 weekje leren en dan alleen nog het project. We kunnen dit aan!

Donnadr
3 jaren geleden

Ah, de laatste loodjes! Komt goed! Heel veel succes!

Annika - Mrs. Marvelous
3 jaren geleden

Heel veel succes deze periode!

Dalinka
3 jaren geleden

Stiekem ben ik blij dat ik daar vanaf ben. Hoewel er na je studie weer andere dingen zijn om je druk om te maken haha. Heel veel succes met de laatste loodjes!

Sanne
3 jaren geleden

Veel succes! Je bent er bijna:)
Als ik heel druk ben en ik het werk zie opstapelen, helpt een stukje wandelen heel erg. Wat activiteit en frisse lucht doen wonderen.

Rebecca Denise
3 jaren geleden

Oh ik hoop echt dat je het nog even volhoud en niet je motivatie verliest. Maak je ook niet té druk om je blog he! Het moet niet een kwestie worden van ‘ik moet bloggen’

Romy
3 jaren geleden

Inderdaad altijd lastig die laatste loodjes! Zet hem op nog even en maak je vooral niet druk om het bloggen. Het is fijn als je dat als afleiding kunt doen, maar natuurlijk begrijpen we dat je photo diaries niet vol staan met spannende vakanties en dagjes weg als je zo hard moet studeren.

trackback

[…] jullie afgelopen vrijdag konden lezen, heb ik het op het moment super druk. Om de stress een beetje in te perken, maak ik daarom […]

trackback

[…] is weer een tijdje verstreken sinds mijn vorige persoonlijke update en aangezien er weer heel wat is gebeurd, leek het me een goed idee voor een nieuwe update! Lees […]