Levende Loes #16 – 27 mei tot 2 juni

Zoals ik jullie vorige week vertelde, kwam er deze week wel iemand heel bijzonders logeren.. Namelijk Harry, de teckel van Kenny’s ouders! Hoe dit weekje met een hondje in huis was en wat ik allemaal deed tijdens de tropische dagen, dat laat ik jullie vandaag zien, dus lees snel verder!

Zaterdag

Zaterdag kwam de familie van Kenny over de vloer omdat we een aantal dingen vierden: Kenny’s verjaardag, vaderdag en moederdag! We vieren vader- en moederdag nu al een aantal jaren tegelijk omdat dat altijd drukke dagen zijn met visite langs ouders en opa’s en oma’s, dus we kiezen altijd een andere dag uit dat we het tegelijk kunnen vieren met zijn achten (kenny’s ouders en zussen + aanhang). En aangezien dit de enige dag was dat het kon, combineerden we het met Kenny’s verjaardag! Als verrassing had de rest allerlei lekkere hapjes meegenomen voor een brunch bij ons thuis, zodat Kenny zich nog even extra in het zonnetje gezet voelde.

Daarna gingen we als verrassing voor Kenny’s ouders een Escape Room doen. Zij hadden dit nog nooit gedaan en het leek ons leuk dit eens met zijn allen te doen. We gingen naar Best Escape in Maastricht, waar we de ‘Cell block 9’ escape room deden. Ik kan natuurlijk inhoudelijk niet teveel zeggen over de kamer, maar het was ontzettend tof en we zijn er met zijn allen uitgekomen!

Het was zaterdag ontzettend warm, dus na de escape room verplaatsten we ons nog even naar het terras waar we lekker wat dronken voor we gingen eten.

We gingen uiteindelijk eten bij Café Sjiek, waar je het lekkerste zuurvlees (een Limburgs stoofgerecht) van Maastricht schijnt te kunnen eten. Ik koos daarom natuurlijk voor dit zuurvlees, ook al paste het niet echt bij de temperatuur buiten, haha. Ik vond het trouwens een ontzettend leuk restaurant! Alles was super leuk aangekleed en op alles (de servetjes, wijnglazen, menukaarten et cetera) kwamen deze leuke tekeningetjes terug. Ze hadden allemaal te maken met bourgondisch genieten en dat vond ik zo leuk en toepasselijk!

Na het eten gingen we terug naar huis waar we nog even een kopje koffie dronken, voordat de rest terug ging naar Brabant. Harry bleef bij ons omdat de ouders van Kenny een aantal dagen op vakantie gingen. Hij kwam meteen gezellig bij me liggen op de bank! Je kan de komende dagen trouwens extreem veel hondenfoto’s verwachten haha, het is ook zo’n schatje.

Zondag

Zondagochtend maakte ik voordat ik ging werken even een blogpost af en natuurlijk werd ik vergezeld door Harry. Zijn gezelschap werkt wel een beetje afleidend, haha! Om 12 uur moest ik uiteindelijk aan het werk, maar ik kon al redelijk op tijd naar huis, omdat het heel rustig was.

Deze foto stuurde ik naar de opa van Kenny, omdat we dit stoeltje van hem gekregen hebben. Ik liet hem even zien dat Harry het ook een fijne stoel vond.

We hadden nog aardig wat boodschappen over van Kenny’s verjaardag, dus als avond eten aten we allerlei hapjes. Er kwam ook nog een vriendin over de vloer, dus het was een gezellige borrelavond!

Maandag

Maandag was het WARM. Ik trok dus mijn nieuwe korte broekje van Only aan. Echt wat een hitte deze dag, je kon nog geen poot verroeren of ik had het al bloedheet.

Maandag boodschappendag! Dit was de eetplanning van deze week. Kenny had bedacht wat we gingen eten, dus ik moest nog even uitzoeken wat ik allemaal moest halen.

Bij een hondje te logeren hoort natuurlijk ook het uitlaten! Gelukkig vind ik dat niet erg, want een beetje wandelen is juist wel lekker, behalve met de hitte haha..

Harry had ook last van de hitte! Hij lag regelmatig uitgeteld op de bank of op de grond. Gelukkig was hij ook speels tussendoor, dus hij voelde zich wel prima. Ik daarentegen voelde me niet zo prima toen ik door de hitte naar mijn werkgroep moest, want ik ging echt kapot op de fiets door de warmte.

Na mijn werkgroep ging ik snel naar huis en begon aan het eten. Op maandag stond linguine met gegrilde groenten op het menu! Er zat onder andere asperges, paprika en courgette in. Het ziet er niet zo appetijtelijk uit misschien, maar het was echt super lekker. Heerlijk voor het warme weer.

Dinsdag

Dinsdag begon ik de dag met een ontbijtje met croissants, jammie!

Dit knuffelbiggetje heeft al heel wat te verduren gehad en inmiddels had Harry zijn oortjes er al helemaal afgeknabbeld.. Wat een sneu gezichtje! Ik hoop dat ze nog nieuwe hebben bij de Ikea, want dan neem ik die volgende keer weer eentje mee.

Dinsdag was het weer een stuk afgekoeld, dus ik trok een lange broek aan. Ik combineerde het met dit topje van Forever21 wat ik veel te weinig draag. Ik vind de parfumflesjes erop zo leuk, alleen schijnt het shirtje nogal door, wat ik irritant vind.. Ik knoopte de top op, wat ik heel vaak doe de laatste tijd. Het staat zo speels en zomers!

Harry hield me gezelschap tijdens het studeren. Ik vond eindelijk een artikel waar ik al heel lang naar op zoek was, dus daar was ik heel blij mee!

Ik vind het heerlijk om met Harry te kroelen op de bank, maar soms gaat hij in zulke gekke houdingen liggen.. dit kan toch niet lekker liggen?! Gek beest, haha. ‘s Middags ging ik nog bijles geven en Kenny maakte ‘s avonds een paprikataart, wat super lekker was. En toen was de dag alweer voorbij gevlogen!

Woensdag

Woensdag leek eigenlijk heel erg op dinsdag! Ik deed niet veel bijzonders en besteedde vooral veel tijd aan mijn studie. Dat soort dagen gaan er komende weken heel erg regelmatig komen, omdat het academisch jaar tegen zijn einde loopt. Dus alvast mijn excuses voor eventueel wat saaiere dagboeken, maar het hoort er helaas bij! Woensdag ging ik rond de middag lekker een stukje wandelen met Harry en speelden we met de bal.

Daarna was het voor Harry tijd om lekker dutjes op de bank te doen. Daar ben ik soms zo jaloers op.. Ik wil ook kunnen dutten wanneer ik wil, haha!

Ik ben druk bezig met een onderzoekspaper, dus ik zit heel veel achter de laptop dingen op te zoeken en uit te werken. Er begint eindelijk een beetje vaart in te komen, dus daar ben ik blij mee!

Het is duidelijk dat ik geen echte foodblogger ben.. Ik ben dol op koken, maar heb nogal de neiging alles gewoon op mijn bord te gooien, haha! Either way, het gerecht van woensdag was erg lekker. We aten couscous met allerlei soorten (gegrilde) groenten en feta.

Donderdag

Donderdagmiddag deed ik vast wat voorbereidingen voor het avondeten, zo holde ik de courgettes vast uit en maakte ik de vulling.

Ik vind mijn outfits met het warme weer zo saai! Ik heb het gevoel dat ik iedere dag hetzelfde draag.. Ik wil echt graag weer wat nieuwe tops/t-shirts, maar ik moest eerst echt mijn kast uitruimen. Ik probeerde donderdag in ieder geval nog iets leuks toe te voegen door mijn riempje te matchen bij mijn sandaaltjes.

Say yes to the melkfles! Ik heb zulke witte benen, maar mijn knieën zijn wel bruin, zo raar! Ik accepteer mijn witte benen maar gewoon, hopelijk krijgen ze nog een beetje kleur deze zomer, en anders maar niet!

Het eindresultaat! Het waren courgette gevuld met een menging van onder andere mais, ei, melk, courgette en feta.

Laatste avondje met onze logee, dus we kroelden nog lekker even samen op de bank! Kenny en ik keken nog lekker televisie samen en toen gingen we op tijd weer naar bed, want we waren allebei moe.

Vrijdag

Wat was het warm vrijdag! Ik trok een lekker zomers jurkje uit de kast. Deze outfit werd al snel omgewisseld voor mijn werkkleding, want ik moest een middag werken.

Vandaag ging Harry weer naar huis, dus ik ging voor de laatste keer nog een flink eindje met hem lopen!

Enn.. weer onderweg terug naar Brabant! Met een lief slapend hondje naast me.

We maakten een culinaire pitstop bij de McDonalds. Lekker verantwoord haha! Maar moet ook een keertje kunnen en we moesten nog eten. Uiteindelijk hebben we ‘s avonds nog lekker in de tuin gezeten, want het was ‘s avonds nog lekker weer.

Dat was mijn week met onze logee alweer! Volgende week zie je mijn lange Pinksterweekend en hoe ik de rest van de week invulde. Kom dus zeker terug volgende week! Fijne pinkstermaandag!

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Susan
2 jaren geleden

Haha dat biggetje is er nog wel! Ik heb hem voor mijn verjaardag gekregen een paar weken terug haha. Zo schattig. Leuke foto’s verder! Harry is zo schattig.

Donnadr
2 jaren geleden

Harry is zo lief! Ik heb papa al bijna overgehaald!