Wie Ben Ik? – 10 Feitjes Over Mij

#1 Ik ben een stresskip.
De mensen die me goed kennen, weten dat ik kan stressen om alles en om niks. Ik vind dat geen fijne eigenschap, aangezien ik ook regelmatig onnodig stress om dingen. Zeker bijvoorbeeld tentamenperiodes zijn voor mij meestal geen pretje, haha! Maar ik probeer dit wel steeds meer los te laten. It’s a work in progress!

#2 Ik heb voor mijn bachelor rechten al een andere bachelor gedaan (en gehaald!).
Inmiddels ben ik over de helft van het eerste jaar van de studie rechtsgeleerdheid, maar wat jullie waarschijnlijk niet weten, is dat ik al een bachelordiploma op zak heb! Voor ik aan deze studie begon, heb ik namelijk Amerikanistiek gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ik vorig jaar juni mijn diploma voor gehaald heb. Uiteindelijk heb ik toch besloten nog een tweede bachelor te doen in Maastricht, wat best een grote stap was. Willen jullie hier misschien een keer een storytime over lezen?

#3 Ik ben al bijna 4,5 jaar samen met mijn vriend.
Ik ben al sinds november 2012 samen met mijn vriend Kenny, wat betekent dat we nu al bijna 4,5 jaar samen zijn! Ik heb hem leren kennen op de middelbare school, maar pas in de bovenbouw leerde ik hem echt goed kennen en in het laatste jaar kregen we pas een relatie!

#4 Mijn broer woont in Amsterdam en ik woon in Maastricht, mijn ouders wonen ertussenin in Brabant.
Mijn broer is kortgeleden naar Amsterdam verhuisd en ik een jaar geleden naar Maastricht, wat betekent dat we aan de andere kant van Nederland wonen. Er gaat zelfs een treinlijn tussen Maastricht en Amsterdam, dus we wonen een treinritje van ongeveer 2,5 uur van elkaar verwijderd! Mijn ouders wonen er precies tussenin.

#5 Ik vind koken heel leuk, maar als iets mislukt kan ik heel boos worden.
Ik heb er een behoorlijke hekel aan als dingen mislopen, zeker als dit in de keuken gebeurt. Ik wil natuurlijk het liefst een mooi en lekker gerecht op tafel zetten en daar word ik dan ook blij van, maar als het mis gaat.. Kenny verbaast zich er wel eens over dat me het zo kan frustreren haha, zeker omdat het vaak nog prima te eten is.

#6 Als ‘Another Cinderella Story’ met Hilary Duff op televisie komt, kijk ik hem altijd.
Inmiddels heb ik deze film dus al heel vaak gezien, maar het blijft een favoriet! Het is een ultieme meidenfilm en daar houd ik heel erg van zo nu en dan. En Chad Michael Murray is ook niet verkeerd om naar te kijken natuurlijk!

#7 Vroeger wilde ik altijd al advocaat of rechter worden, naar aanleiding van de film Legally Blonde.
Reese Witherspoon, die Elle Woods speelt, is mede dankzij deze film ook mijn favoriete actrice. Maar zij inspireerde mij dus om advocate of rechter te willen worden! Uiteindelijk, toen ik ouder werd, stapte ik van dit idee af en lagen mijn ambities ergens anders, maar inmiddels ben ik weer terug bij dat oorspronkelijke idee en studeer ik dus rechten! Niet aan Harvard welteverstaan, maar het is natuurlijk ook niet mijn ambitie om Elle Woods zelf te worden, haha!

#8 Sinds twee weken proberen wij thuis geen vlees meer te eten.
Vlees eten is heel slecht voor het milieu en ook de medicijnen die dieren toegediend krijgen, zijn niet goed voor je gezondheid. Vooral vanuit het milieu-motief, hebben Kenny en ik besloten de uitdaging aan te gaan en geen vlees meer te eten thuis in Maastricht. We eten dus alleen nog vlees als we uit eten zijn, bij onze ouders, of op vakantie. Dit betekent dat we in ieder geval zo’n vijf dagen in de week geen vlees eten! Hiervoor aten we ook al niet extreem veel vlees, maar iedere dag minder, maakt al een verschil. In mijn fotodagboeken (even eventueel andere artikelen) zullen jullie vast nog wel eens gerechten met vlees voorbij zien komen, want we zijn dus niet volledig vegetarisch gaan eten. We willen er een stuk bewuster mee bezig zijn, maar leggen onszelf geen extreme restricties op.

#9 Ik koop heel graag kleding en mijn kast is op het moment behoorlijk overvol, maar toch vind ik regelmatig dat ik niks heb om aan te trekken.
Ik denk dat dit wel een typische vrouweneigenschap is: altijd meer kleren willen en nooit iets hebben om aan te trekken. Eigenlijk word je helemaal niet gelukkig van zo’n overvolle kast, dus ik wil deze binnenkort ook uitruimen en investeren in wat duurdere en kwalitatief goede kleding. Zo doe je er ook langer mee.

#10 Ik heb op het moment 21 landen bezocht.
Als ik het als getal opschrijf, vind ik 21 niet als extreem veel klinken, maar als ik de landen opnoem waar ik allemaal geweest ben, vind ik het toch aardig wat en behoorlijk divers! Ik ben dol op reizen en hoop ook nog heel wat landen aan mijn lijstje toe te kunnen voegen. Willen jullie een keer een blogpost lezen over de landen die ik bezocht heb?

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Laura
3 jaren geleden

Leuke weetjes! Ik vind die 2,5 uur tussen Maastricht en Amsterdam nog meevallen! Ik ben 2 uur bezig naar mn ouders met OV en nog steeds in dezelfde provincie, maar 70 km verderop… Serieuze kutverbinding! Met de auto is het ‘maar’ een uurtje.
Chad Michael Murray, oooh daar stond mijn agenda vroeger helemaal mee vol! Super crush! Ik kijk die film trouwens ook altijd weer als ie op tv is!

www.irispraat.nl
3 jaren geleden

Wow 21 landen is echt super veel haha! En grappig dat je nooit iets hebt om aan te trekken, ik herken me daar wel in :’)

Glamview
3 jaren geleden

Wauw sommige dingen zijn wel herkenbaar haha. Ik kan ook best gaan stressen als iets mij niet lukt. Je hebt ook al best wat landen bezocht zo te lezen. Reizen is echt fijn om te doen <3 doe het zelf ook graag.

Chinouk
Chinouk
2 jaren geleden

Haha Loes, dit is inderdaad zo jij!