Levende Loes #17 – 3 tot 9 juni

Deze week sloeg de tentamen/deadlinestress behoorlijk toe en spendeerde ik dus veel tijd achter mijn laptop en ik de boeken. Gelukkig hadden we ook een fijn Pinksterweekend en ging ik lekker met Kenny uit eten! Kijk snel mee!

Zaterdag

Zaterdag waren we bij Kenny’s ouders en de afgelopen week werd voortgezet: ik ging een stukje met Harry lopen. ‘s Middags zouden Kenny’s opa en oma’s komen nog voor zijn verjaardag en Harry moest nog eventjes naar buiten, dus dat deed ik. Prima, lekker weer!

Kenny’s ouders kwamen net terug uit Dublin, dus de vader van Kenny maakte een lekkere cocktail voor me. Dit was met whiskey, ginger ale, ijs en limoensap. Super lekker! Normaal ben ik geen whiskey-liefhebber, maar op deze manier smaakte het heel goed.

We hadden een hele gezellige middag vol lekkere hapjes. Als toetje at ik een mini-magnum, wat altijd lekker is met warm weer natuurlijk. ‘s Avonds keken we nog gezellig een film op de bank.

Zondag

Zondag gingen we weer een beetje op tijd op weg naar huis. Tijdens onze overstap in Eindhoven haalden we (natuurlijk zou ik bijna zeggen haha) lekker koffie voor onderweg.

Bij thuiskomst zat dit grappige kaartje in de brievenbus, wat mijn moeder had opgestuurd. Ze vond het wel een toepasselijke kaart voor mij, wat misschien ook wel waar is.

‘s Avonds ging ik met Kenny uit eten en had ik de grootste kledingscrisis ooit. Ik vond alles in mijn kast lelijk of niet staan en niks werkte. Uiteindelijk ging ik voor deze outfit. De peplumtop is van Forever21, de rok van H&M en de schoenen zijn van Converse.

We gingen eten bij Manjefiek, een restaurant in Maastricht. We hadden er positieve dingen over gehoord en ik had Kenny beloofd hem hier mee naartoe te nemen als hij terug was uit Aruba. Inmiddels is hij alweer een maandje terug, maar beter laat dan nooit!

We begonnen de avond met een aperitiefje, lekker brood en een amuse.

We gingen voor een drie-gangen menu, waarbij het voorgerecht bestond uit gevogelte, onder andere kwartel. Ik ben dol op kwartel!

Als hoofdgerecht hadden we lam. Normaal ben ik niet per se een fan van lamskoteletjes, maar het smaakte erg goed.


Als toetje hadden we dit leuke appeltaartje in de vorm van een appel! Super lekker en we kregen er ook nog appelijs bij. Uiteindelijk hebben we een hele gezellige avond gehad, ook al gingen er wat dingen mis en zaten we maar met twee andere gasten in het restaurant. Het eten was prima en het gezelschap was goed!

Maandag

Maandag was tweede Pinksterdag, dus Kenny en ik waren allebei nog vrij. Ik ging, net zoals heel Maastricht leek wel, rond de middag boodschappen doen en haalde lekker verse Italiaanse bollen voor de lunch.

Ik voelde me heel de dag niet zo lekker en was een beetje licht in mijn hoofd. Ik zat dus veel op de bank, lekker van mijn vrije dag te genieten en te studeren.

Als avond eten maakte ik voor het eerst gnocchi uit de oven. Ik had nog nooit zelf een gerecht met gnocchi klaar gemaakt, maar het was een succes.

Al weken irriteerde mijn kledingkast me mateloos. Het was zo’n bende en ik kon niks vinden. Ik wilde ene nieuwe frisse start, dus ik besloot mijn kast die avond op te ruimen. Dit was voor..

.. en dit was na! Best een groot verschil, al zeg ik het zelf. Ik heb ongeveer een vuilniszak aan kleding weggegooid, wat best mee valt vind ik. Het scheelde vooraal veel dat ik alles netjes opnieuw heb opgevouwen en ingedeeld. Yes, ik ben tevreden! Nu mag ik weer nieuwe items shoppen, haha.

Dinsdag

Ook dinsdag voelde ik me, net zoals maandag, niet zo heel lekker. Heel de dag voelde ik me een beetje wiebelig. Maar een make-upje doet al wonderen!

Dinsdag was ook qua weer een gekke dag. Het waaide en regende enorm veel! Stiekem genoot ik wel van de harde wind, omdat het zo lekker koel was in huis. Behalve toen ik op de fiets zat, toen was het minder fijn, haha.

Mijn tentamen nadert, dus de wettenbundels, samenvattingen en aantekeningen werden er weer bij gepakt!

In de middag ging ik weer bijles geven! We doen hele verschillende dingen en dat vind ik altijd zo leuk.

‘s Avonds aten we lekker fajita’s met heel veel groenten. Jammie.

Na het eten gingen we nog een stukje wandelen. Ik trok dus mijn wandelschoenen aan en nam de vuilniszak mee waar kleding in zat die ik weg doe na mijn kastopruim-sessie van maandag. Die kon ik dan meteen in een donatiebak doen!

Woensdag

Zoals jullie afgelopen vrijdag konden lezen, heb ik het op het moment super druk. Om de stress een beetje in te perken, maak ik daarom regelmatig een to-do lijstje of planning. En ja, ik streep zelfs het opstaan af, hoort er ook bij toch?

Ik ging even langs de Etos omdat ik shampoo en watjes nodig had. Ik zag deze Aussie shampoos met korting, die natuurlijk mee naar huis gingen!

Via Zalando bestelde ik een jurkje van Mint&Berry. Ik vind dat echt een super leuk merk, maar dit jurkje deed helemaal niks voor mijn figuur. Jammer, maar deze gaat terug!

Ik maakte ‘s avonds gevulde paprika’s met notenrijst. De gevulde paprika’s waren best wel heftig, door de hoeveelheid kaas, dat gaan we volgende keer iets anders doen! De notenrijst maakte alles goed, want daar zijn wij allebei dol op.

We gingen weer naar de bloedbank, dit keer voor Kenny om bloed te geven. Het was superdruk dus we hebben flink lang moeten wachten.. Gelukkig hadden we niet echt iets gepland meer, dus het was niet erg. En het was een lekker wandelingetje naar de bloedbank en terug!

Donderdag

Donderdag studeerde ik de hele ochtend lekker in een comfy outfit, maar toen ik me om ging kleden zag ik dat mijn shirtje super gekreukt was. Ik had geen tijd (en zin..) om het te strijken, dus ik haalde mijn föhn tevoorschijn. Dit is zo handig, he! Je zet de föhn tegen je shirt en door de warm lucht wrijf je zo de kreukels eruit. Ideaal als je ook een beetje lui bent.

Ik ben zo blij dat de wilde perziken weer terug zijn! Ik vind ze echt heerlijk.

Ik bestelde iets bij Steps, omdat de jurk van Mint&Berry zo tegenviel. Deze zie je volgende week terug komen in een shoplog!

Dit was mijn outfit! En zie je, geen (of in ieder geval een stuk minder) kreukels in mijn shirtje! Dit shirtje is trouwens van American Eagle, wat ik een hele leuke kledingwinkel in Amerika vind.

Vrijdag

Vrijdag was mijn laptop mijn allerbeste vriend, aangezien ik hard moest werken aan een deadline voor de maandag daarop (vandaag dus!). Ik kwam gelukkig een heel eind en heb ‘m de dag daarna in kunnen leveren.

Tussen het studeren door ging ik even boodschappen doen voor het weekend en sloeg lekker veel zomers fruit in. Appels, nectarines, wilde perziken, aardbeien, watermeloen en banaantjes. Jammie!

‘s Avonds maakte Kenny een heerlijke paddestoelenrisotto die we op aten op de bank met een aflevering van Suits.

Na het eten gingen we nog een stukje wandelen! We hebben deze week lekker veel gewandeld, wat heel fijn en ontspannend is. Na het wandelen studeerde ik nog even en gingen we rond middernacht naar bed.

Deze week, omdat ‘ie zo druk was, is echt voorbij gevlogen! Volgende week zul je me nog een heleboel zien studeren, lever ik mijn onderzoekspaper in en heb ik mijn eerste tentamen van deze periode (ieh). Ben jij ook druk bezig met de laatste loodjes, of heb jij andere plannen voor deze week? 

Misschien vind je dit ook leuk?

14
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
7 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
levendeloesMelissaAnnika - Mrs. MarvelousDanellaRomy Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Marloes
Gast

Veel succes met je tentamens! Voor het laatste tentamen wat ik nog moest doen, had ik een 5.5 haha, goed genoeg. Je kast opruimen is zoiets wat ik ook altijd lang uitstel, maar als het gedaan is, is het wel een stuk beter.

Donnadr
Gast

Wat heb je lekker gegeten! Ik vind het altijd semi-awkward als je in je eentje in een restaurant zit. Heb altijd een beetje het gevoel alsof het personeel je dan afluistert.

Laura
Gast

Die rode peplumtop vind ik leuk zeg! Ik dacht ook echt, he wat een leuk jurkje! Maar dat vond je zelf dus niet haha.

Romy
Gast

Dat klinkt inderdaad als een drukke week, maar wat goed dat je zo hard hebt kunnen werken! Zo’n schema/to do list helpt altijd om alles een beetje goed in te plannen 🙂 Wat heerlijk dat je met je vriend uit eten bent geweest. Je outfit met de peplumtop is echt heel leuk! En je kledingkast ziet er echt netjes uit zo!

Danella
Gast
Danella

Leuk weekoverzicht! Succes alvast met je tentamen:).

Annika - Mrs. Marvelous
Gast

Fijn dat je lekker hebt kunnen werken! Wij hebben een heftige week achter de rug, dus deze week gaan we lekker rustig aan doen, niet te veel stressen.

Melissa
Gast

Leuke blog heb je! En leuke foto’s 🙂 Succes met je tentamens! Ik kreeg bij het zien van die wettenbundels gelijk flashbacks naar mijn tentamenweken van de afgelopen vier jaar. Ik doe hbo sociaal juridische dienstverlening en heb net gister m’n scriptie ingeleverd!