Levende Loes #19 – 17 tot 23 juni

De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat bleek ook deze week! Ik had het erg druk met studeren voor een tentamen en was niet al te blij met de hitte. Toch is de week weer voorbij gevlogen! Kijk je mee?

Zaterdag

Zaterdag was het best lekker weer, maar op een of andere manier krijg ik het toch altijd koud tijdens het studeren, haha! Dus dit was mijn studieoutfitje: dik vest en lekkere pantoffels.

Langzaamaan werd ik een beetje gek van al die aantekeningen en samenvattingen.. Maar ik moest nog even doorzetten!

Mijn favoriete plekje in huis in de zomer is in deze stoel, met de deur open. Je zit dan niet buiten, maar het voelt wel een beetje zo! Aangezien ik een beetje gek werd van het studeren, was wat frisse lucht op dit fijne plekje wel fijn.

Dit maakte me ook vrolijk: een lief kaartje van mijn moeder in de brievenbus. Ik ben dol op post, dus mijn moeder studeert me regelmatig kaartjes. Heel lief. Ik studeerde eigenlijk heel de dag en ging redelijk op tijd naar bed.

Zondag

Zondag moest ik werken en daar moet ik mijn haar altijd vast hebben, dus ik vlocht het in. Ik vind dat altijd wel leuk, maar ook een beetje truttig op een of andere manier? Ach, het zat in ieder geval lekker uit mijn gezicht.

Voor ik naar mijn werk ging, studeerde ik nog een beetje.

Ik trok een zomerse outfit aan, ook al werd die snel omgewisseld voor mijn werkoutfit. Dit topje kon je zien in de shoplog van afgelopen vrijdag.

Gelukkig kon ik een beetje op tijd naar huis en aangezien ik een beetje oververhit was, sprong ik lekker onder de douche. Daarna kon het studeren weer beginnen.

Nadat ik de laatste dingen bestudeerd had, besloot ik een beetje op tijd te stoppen, om een beetje te ontspannen. Ik keek via Netflix de nieuwste aflevering van Orphan Black en lakte mijn nagels in dit kleurtje van Essie.

Maandag

Maandagochtend stond ik vroeg op, want ik had die ochtend mijn tentamen. Ik begon de dag rustig met en kop thee en las de laatste dingetjes door. Uiteindelijk ging het wel redelijk dacht ik, maar toen ik het antwoordmodel zag, bleek dit toch tegen te vallen. Ik had dus nogal een baaldag.

Als lunch at ik een gebakken eitje. Ik vind het altijd lekker als de randjes een beetje knapperig zijn.

Mijn hoofd stond er totaal niet naar, maar toch besloot ik naar het college van die middag te gaan. Ik heb nu een heel kort blok, van twee weken, dus aanstaande vrijdag (als jullie dit lezen!) alweer tentamen.

Ik maakte als avondeten een zomerse pastasalade met geitenkaas en perzik.

Ik ging nog een eindje wandelen na het eten en daarna met mijn voeten in een badje, want die deden een beetje pijn. Lekker in een emmer, haha.

Dinsdag

Dinsdag begon niet zo lekker, want ik stond bij de kassa van de supermarkt zonder portemonnee… DOM! Gelukkig kon ik snel even terug naar huis om hem te gaan halen.

Er zat zoveel volume in mijn haar! I like it. De rest van de dag droeg ik het toch grotendeels vast, omdat het zo warm was.

Eind van de middag had ik nog onderwijs, in het meest verschrikkelijke lokaal voor zo’n warme dag: helemaal bovenin het gebouw. Ik ging dan ook aardig kapot van de hitte.

Ik was aan de late kant thuis, maar gelukkig stond er een makkelijk avondmaal op de planning: groentensoep met kaasquesadillas. Alle groenten in de soep zijn trouwens naar beneden gezakt haha, waardoor het meer op bouillon lijkt zo.

Na het eten maakte ik nog een avondwandeling en wat kan ik genieten van dit soort avonden! Het was een stuk afgekoeld en er stond een lekker windje. Bovendien was de lucht echt prachtig, alles kleurde zo mooi rood.

Woensdag

Woensdag was weer een hele warme dag, dus dan is watermeloen het beste tussendoortje!

Ik haalde mijn andere paar Birkenstocks weer eens tevoorschijn. Dit is het model ‘Yara’. Ze lopen super lekker, maar ik lijk steeds op mijn kleine teentjes weer een blaartje te lopen. Super vervelend! Ik moet ze nog steeds goed inlopen.

Ondanks de hitte, ging ik naar ‘s middags naar college. Gelukkig waren we een beetje op tijd klaar.

Want niet veel later moest ik alweer naar bijles! Ik had het echt ontzettend warm, dus het was extra fijn dat ik bij mijn bijlesgezin in de kelder kon zitten, waar het heerlijk koel was. Ik had het na een tijdje zelfs koud!

Eenmaal thuis ging ik snel eten koken. Ik maakte vooral heel veel groenten waar ik later nog een blikje tomatenpuree doorheen deed zodat het een soort saus werd, met rijst erbij.

Zo’n heerlijk toetje: yoghurt met peer, walnoten en een beetje honing.

Donderdag

Donderdag had ik een vrije dag, waar ik ontzettend aan toe was. ‘s Ochtends kwam eindelijk mijn pakketje van Douglas aan, want hij was al een aantal dagen vertraagd. Wat hierin zit, zien jullie over een tijdje!

Poeh, wat was het warm donderdag! Gelukkig was ik heel de dag thuis, dus ik liep rond in een comfortabele playsuit. Later in de middag ging het op veel plekken in het land regenen, maar bij ons helaas niet.. Ik had wel behoefte aan een beetje regen..

Behalve mijn Douglas-pakketje kwam ook mijn telefoonhoesje van AliExpress binnen. Ik vind heel schattig en dat voor maar anderhalve euro! Ik bestelde meteen nog twee hoesjes, oeps! Ik begin een beetje verslaafd te raken aan AliExpress.

Nog een keer oeps: ik at weer linguine met gegrilde groenten! Het is ook zo’n lekker recept en ik varieer vaak wel in de groenten. Ik ben van plan om een keer een recept hier van te delen, want het is echt heel erg lekker!

Donderdag had ik eigenlijk nogal een huishoud-dagje. Ik draaide een aantal wassen, maakte schoon en studeerde. Prima dagje, ondanks de hitte!

‘s Avonds bakte ik nog twee kleine focaccia’s. Dit is zo lekker en zo makkelijk! Ik maakte er eentje met tomaat voor Kenny (ik houd daar niet zo van) en gewoon een basic focaccia met Italiaanse kruiden en rozemarijn voor mezelf.

Vrijdag

Vrijdag ving ik een heel vies beest in huis. Dat vind ik zo vervelend aan de zomer: alle beesten komen weer tevoorschijn. Ik vond hem ook te groot en beweeglijk om zelf uit te zetten, dat durfde ik niet haha, dus dat liet ik lekker aan Kenny over.

Na mijn werkgroep ging ik richting Brabant met de trein. Het was aardig druk, maar gelukkig ging het allemaal vlot.

Aangekomen in Brabant ging ik wat eten met mijn moeder in een nieuw geopend restaurant. Ik ga hier zeker een hotspot-artikel over schrijven, want het was super leuk! En we konden heerlijk in de zon aan het water zitten, super fijn. Na het lekkere eten maakten we nog een ritje naar Limburg en terug om Kenny op te halen van zijn avonddienst en rond twee uur kropen we eindelijk ons bed in.

Wat een drukke week! Veel studiegerelateerde drukte, maar ook wat leuke dingen gelukkig. Volgende week zie je een druk weekend en ook weer een hele drukke week, want aanstaande vrijdag heb ik weer tentamen, dus er moet nog even hard gestudeerd worden. Tot volgende week!

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
18 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Susan
2 jaren geleden

Wat tof je birkenstocks!!! Echt leuk zijn die.

Marloes
2 jaren geleden

Pff, ik vond het hier al warm met 30 graden! Watermeloen is inderdaad een hele fijne zomerse snack 🙂

Donnadr
2 jaren geleden

Ondanks het warme weer heb je toch echt lekkere dingen gekookt! Nog veel succes met de laatste loodjes!

Johanne
2 jaren geleden

Oh, ik vind je studieoutfit echt heerlijk haha. Zo zit ik het liefst altijd op de bank. Succes nog heel even! Gelukkig is het deze week een stuk koeler 🙂

Romy
2 jaren geleden

Poeh, dat klinkt inderdaad als een drukke week! Balen dat je tentamen na het zien van het antwoordmodel toch niet zo goed bleek te zijn gegaan. Hopelijk valt het mee en heb je toch een voldoende. En inderdaad, die hitte is met studeren soms niet te doen, zeker in een collegezaal. Ik was blij dat ik op kantoor zat met (soms iets te) goede airco 😉 En wat heb je veel volume in je haar inderdaad! Ik ben echt jaloers op jouw mooie lange lokken!

Annika - Mrs. Marvelous
2 jaren geleden

Ik roep ieder jaar heel hard dat er hier een keer airco gaat komen, het was echt niet te doen vorige week.

Chelsey
2 jaren geleden

Wat een druk weekje zeg! Hopelijk is je tentamen goed gegaan 🙂

Elke
2 jaren geleden

Wat een drukke week had je! Hopelijk vallen de punten van je tentamen goed mee!

AroundSan
2 jaren geleden

Die Birkenstocks heb ik ook! Die lopen zooo fijn! Ben echt verliefd op dat model haha. Wat ziet al jouw eten er trouwens lekker uit zeg. Ik krijg er trek van als ik er naar kijk! Nu heb ik trek in foccacia… :p