Hotspot – Seafood Bar ‘de Trapkes’ in Breda

Kort geleden is er een seafood bar geopend op een unieke locatie in Breda. Ik ben groot fan van visgerechten, dus deze plek moest natuurlijk eens bezocht worden! Vandaag vertel ik jullie over mijn ervaring bij ‘de Trapkes’.

Allereerst de locatie van het pand. De seafood bar is vernoemd naar het welbekende pand ‘de Trapkes’, waar het dus in gevestigd is. In Breda is dit gebouw een waar fenomeen en lange tijd zat er een ijzerwarenhandel in gevestigd. Het gebouw bevindt zich aan de haven van Breda, en heeft aan de zijde van het gebouw, aan het water dus, een terras. Ook aan de voorzijde van het gebouw is een terras te vinden. Je kunt dus hoe dan ook tijdens mooie zomeravonden in de zon zitten, waar wij (ik was samen met mijn moeder) ook van hebben genoten.

De stijl van het restaurant is vrij hip en trendy. De inrichting is heel strak en met veel hout, wat het pand een hele stijlvolle uitstraling geeft. Bij binnenkomst zie je meteen allerlei verse vis liggen en de kok aan het werk, wat ontzettend tof is. Zo zie je wat je in je mond steekt later op de avond en ook nog eens hoe het bereid wordt! De hele uitstraling van het restaurant is heel mooi, modern en aantrekkelijk.

De menukaart biedt heel veel verschillende opties. Het idee van dit restaurant is gebaseerd op ‘fingerfood’, dus kleine gerechtjes zodat je allerlei opties hebt en dingen kunt proberen. Je kunt ervoor kiezen om heel de avond fingerfood te eten, wat wij gedaan hebben, of het als voorgerecht te kiezen. Er staan namelijk ook gewoon hoofdgerechten en nagerechten op de kaart! Je kunt zelfs een aantal vleesgerechten vinden op de kaart, maar dit aanbod is heel beperkt. Ik vind dat meer dan logisch bij een seafood bar, maar vind het wel goed dat ze toch een vleesoptie aanbieden!

De fingerfood gerechtjes zijn nog best groot. Wij gingen uiteindelijk voor twee rondjes fingerfood, waardoor we allebei in totaal ongeveer 4 gerechtjes aten. Je ziet hier onder andere tonijn, krab, zeebaars, scheermessen, kabeljauw en inktvis voorbij komen. Alle gerechtjes zijn heel goed bereid en mooi opgediend. De gerechten zijn simpel, maar de smaken passen perfect bij elkaar, wat het ontzettend lekker maakt! Je kan zien (en proeven!) dat ze gerechten zorgvuldig en met veel aandacht zijn bereid.

Als je visliefhebber bent, is ‘de Trapkes’ zeker een aanrader! Het eten is ontzettend lekker en de locatie is ook heel erg leuk. Je kunt lekker van de (avond)zon genieten op het terras of plaats nemen binnen, waar de inrichting heel stijlvol en trendy is. Zeker een bezoekje waard dus!

Seafood Bar ‘de Trapkes’ bevindt zich op Tolbrugstraat 19 in Breda.

 

Misschien vind je dit ook leuk?

8
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
levendeloesSheilaBabsDonnaIris Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Iris
Gast

Ik eet zelf geen vis, sterker nog ik gruwel er een beetje van, maar moet toegeven dat het eten er wel ‘mooi’ uitziet haha!

Donna
Gast

Ik heb eigenlijk niet zo veel met seafood, ben er altijd een beetje bang van haha. VIs vind ik wel heel lekker! Het ziet er ook echt leuk uit!

Babs
Gast

Heerlijk, ik ben dol op vis! En het ziet er goed uit! Als je van vis houdt en je bent een keer in Scheveningen, dan moet je eens gaan naar Simonis (je het de dure locatie bij het strand, maar bij de visafslag zit ook een heel gezellige)

Sheila
Gast

Dat klinkt goed. Ik houd wel van vis, maar ik vind het snel eentonig als ik maar één gerecht met vis eet. Dus dit is ideaal zo.