Mijn Favoriete Recepten van Foodblogs

Ik houd van koken, maar heb niet altijd even veel inspiratie. Dan zijn foodbloggers vaak mijn helden, zodat ik als nog iets lekkers op tafel weet te zetten! Vandaag deel ik een aantal van mijn favoriete recepten van foodblogs met jullie. Kijk je mee?

#1 Quesadillas met zoete aardappel en bonen van ‘Ik ben Iris niet’

Recept: Quesadillas met zoete aardappel

Dit lijstje is niet specifiek in volgorde van meest-minst favoriet, maar dit recept moest ik toch echt als eerste noemen. Sinds wij thuis vrijwel alleen nog vegetarisch eten doordeweeks, moesten we nieuwe gerechten en ingrediënten ontdekken. Iris van ‘ik ben Iris niet’ kende ik al een tijdje, maar ik had nog nooit een gerecht van haar blog gemaakt. Toen ik deze quesedillas zag besloot ik ze eens te proberen en inmiddels eten wij het regelmatig! Ik doe de zoete aardappel trouwens niet in de oven, want eventjes koken werkt ook prima en is een stuk sneller. De combinatie van zoete aardappel met bonen is ontzettend lekker, ook als je geen extreme bonenliefhebber bent zoals ik. Echt een heerlijk gerecht en een favoriet hier thuis!

#2 Focaccia van ‘Francesca Kookt’

Zelf focaccia maken

Ik ben dol op bakken en focaccia’s, maar zelf had ik me er nog nooit aan gewaagd om zoiets te bakken. Ik had verwacht dat het heel moeilijk was. Niets bleek minder waard! Om focaccia te maken, heb je eigenlijk maar weinig ingrediënten nodig en het is redelijk makkelijk. Ook zijn er heel veel variaties mogelijk, wat het extra lekker maakt. Ik pas dit recept iets aan, want zelf voeg ik geen suiker nodig, omdat ik dat niet nodig vind. Ook doe ik er soms nog wat bruschetta kruiden doorheen, omdat dat het brood een extra lekkere smaak geeft. Eigenlijk kun je eindeloos variëren, want wij doen er regelmatig andere kruiden doorheen, of wat cherrytomaten bovenop zelfs! Een heel makkelijk recept, voor een lekker brood.

#3 Cornflakeskip van ‘Brenda Kookt’

Kipnuggets

Wij eten dus al een tijd (vrijwel) geen vlees meer thuis doordeweeks, dus ook geen kip. Toch wilde ik dit recept nog even noemen, omdat het altijd een favoriet is geweest. Wij noemen het thuis ‘cornflakeskip’ omdat je deze kipnuggets dus met cornflakes maakt. Ik gebruikte in plaats van kipkruiden trouwens ook regelmatig cajun kruiden, dat smaakt ook erg goed. Het is een andere manier om kip te eten en smaakt er goed in combinatie met een salade, of juist in combinatie met aardappelen en groenten.

#4 Curry van ‘OhMyFoodNess’

Gele Groentecurry

Ook curry maakten wij thuis eigenlijk altijd met kip en aangezien wij het erg graag eten, was ik op zoek naar een vegetarisch recept. Dit recept van Sabine is erg lekker en goed vullend, je mist de kip absoluut niet! Wij eten het zelf zonder peultjes, omdat we daar niet zo van houden. Wel eten we er vaak nog wat casave bij, gewoon omdat het kan en lekker is! Deze curry is snel gemaakt en smaakt heerlijk. Wij hebben ‘m gisteren nog gegeten!

Dit waren mijn vier favoriete recepten van foodblogs. Zoals je kunt zien, pas ik de recepten vaak een beetje aan naar smaak, maar dat kan natuurlijk altijd! Lees jij regelmatig foodblogs en wat zijn jouw favoriete recepten?

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk?

11
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Levende Loes #26 – 21 tot 25 augustus | Levende LoeslevendeloesSusanJoanneIris Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Donna
Gast

Dit klinkt allemaal zo lekker. Mag ik bij jullie wonen.

Kimberly
Gast

Ik krijg er honger van haha! De focaccia wil ik nog wel een keer gaan maken, ik vind dat altijd zo lekker en als je het zelf maakt is het denk ik nog lekkerder. Leuk artikel! 😀

Iris
Gast

Ooh lekker allemaal man! Ik merk dat ik het lastig vind om voor één persoon te koken, dus koop ik meestal dingen zoals een maaltijdsalade zodat ik zeker weet dat het niet VEEL te veel is haha. Terwijl ik koken wel super leuk vind!

Joanne
Gast

Ik vind focaccia’s ook ZO heerlijk! Vooral in Italië smaken ze zo goed. Heb er nog nooit eentje zelf gebakken!

Susan
Gast

Die eerste lijkt mij heel lekker!

trackback

[…] aten weer eens de quesadillas die je in dit artikel kon zien. Blijft een […]