Levende Loes #1 – 4 tot 10 februari

Welkom bij de eerste Levende Loes! In deze rubriek laat ik je zien wat ik afgelopen week zoal gedaan heb. Deze fotodagboeken lopen van zaterdag tot zaterdag en komen altijd op maandag online, er zit dus iets vertraging in! Ook moet ik nog even uitproberen of ik dit tot een vaste rubriek maak. Ik studeer namelijk fulltime en heb hiernaast ook een bijbaantje, dus ik wil even kijken of ik genoeg leuke foto’s heb om met jullie te delen. Ik hoor ook graag wat jullie ervan vinden!

Zaterdag

Dit was een fijne zaterdag! Ik sliep uit en was productief thuis. Ik begon de dag met een aflevering van How To Get Away With Murder, waar ik weer lichtelijk verslaafd aan ben op het moment.

Zoals ik al zei, ik had een productieve dag! In huis moest veel gebeuren en schoon gemaakt worden. Ik begon dus met een lading oud papier weg brengen.

Ik draaide wassen, maakte de badkamer en wc schoon, stofzuigde en dweilde het huis en deed boodschappen. Een fris huis aan het begin van het weekend! Altijd een fijn gevoel, ook al is schoonmaken alles behalve mijn favoriete klusje. ‘s Avonds keken we ‘Wie is de mol?’ op de bank (help, een van mijn mollen is eruit!) en hadden we verder een rustige avond.

Zondag

Zondag! Vandaag komen de ouders en opa&oma van mijn vriend op visite. ‘s Ochtends maken we het huis dus nog wat verder aan kant en doen rustig aan tot dat ze komen. De narcissen en blauwe druifjes staan er inmiddels een beetje hysterisch bij. Misschien een beetje teveel water gehad..

Als ik niet weet wat ik aan moet, trek ik vaak deze blouse uit de kast! Deze enorme blouse van Primark kocht ik een aantal jaren geleden, in een veel te grote maat. Opgeknoopt vond ik hem toch leuk en ik draag hem nog steeds regelmatig. Inmiddels, ik ben wat afgevallen, vind ik hem wel erg groot worden. Maar afscheid kan ik er nog niet echt van doen..

Visite krijgen betekent natuurlijk vlaai! Een van de vele voordelen van het wonen in Maastricht.

Ook dit kleine dropje kwam mee op bezoek. Vroeger heb ik nooit een hond gehad en wilde dit ook niet per se, maar sinds mijn schoonouders een teckel hebben, kan ik zeggen dat ik totaal omgeslagen ben. Ik wil niets liever dan een teckel later! Voor nu kroel ik maar al te graag met dit kleine monstertje.

Van mijn schoonouders kregen we ook dit leuke vaasje met blauwe druifjes. Perfect, aangezien die andere dus totaal hysterisch eruit zien inmiddels! Leuk vaasje ook, heel fijn tussenmaatje. We hebben een hele gezellige middag gehad en de opa&oma van Kenny hebben ontzettend genoten, wat altijd leuk is om te zien.

Al een tijdje wil ik graag wat nieuwe bh’s. Liever bestel ik deze niet online, maar ik zag een hele mooie voorbij komen bij de H&M voor een miniprijsje (11 euro, hallo, dat is niks voor een bh!) dus die bestelde ik zondagavond.

Ook kwam zondag the Princess and the Frog op tv! Aangezien ik een tijdje in New Orleans heb gewoond, is dit natuurlijk een van mijn favoriete Disney-films. Ook in tekenfilm-vorm is het super leuk om weer een glimps op te vangen van de stad waar ik verliefd op ben geworden. ‘s Avonds belde ik nog even met mijn moeder en toen was het weekend alweer voorbij gevlogen!

Maandag

Ik begon de dag met touwtjespringen. Sinds kort ben ik hiermee begonnen en wat is dat zwaar! Als kind was ik dol op touwtje springen en ik kan me ook niet herinneren dat het toen zo zwaar was haha, maar nu is het dus een goede work-out. Ik had totaal geen zin om mijn dag zo te starten en wilde liever nog even onder de wol blijven liggen, maar ik voelde me toch goed dat ik het gedaan had!

Op onze toiletdeur hebben we een krijtbord en daar horen natuurlijk ook krijtjes bij, die op de wc staan. Helaas was ik zo klunzig om deze om te stoten en zo belandden er een aantal krijtjes in de wcpot… Lekker handig! Gelukkig wist ik er een paar te redden die de duik niet gewaagd hadden, de rest was niet meer te redden. Het was me niet waard om hier mijn hand voor in de pot te steken, haha!

Het leek wel lente vandaag! Wat een mooie dag. Het Vrijthof lag er dan ook prachtig bij in de zon.

Voor ik naar college ging, moest ik nog even snel wat halen bij de Appie voor het avondeten. Ook nam ik een lekker sapje mee om me door mijn werkgroepen heen te sleuren. De rest van de middag had ik dus college, een drukke maandag!

Ik vergat bijna een foto te maken van mijn avondeten, vandaar deze foto van mijn half opgegeten avondmaal.. Een lekkere frisse salade met onder andere komkommer, appel, cashewnoten, hüttenkäse en gerookte kip! Helaas voelde ik me voor het eten al niet zo lekker en werd dit na het eten alleen maar erger. De rest van de avond spendeerde ik dus op de bank.

Dinsdag

Gelukkig voelde ik me vandaag al een stuk beter dan gisterenavond. Ik begaf me dinsdagochtend dus, ondanks het vieze weer, naar de sportschool. Daar deed ik een krap uurtje cardio en wat krachttraining. Ik heb een absolute hekel aan sporten. Ik ben er niet goed in en vind het niet leuk, maar toch weer ik het al ruim een half jaar redelijk vol te houden. Ik ga misschien niet extreem vaak, maar alle beetjes helpen!

In tegenstelling tot gisteren was het vandaag extreem vies weer. Het heeft zo’n beetje heel de dag geregend en daar werd ik een aantal keer de dupe van. Ik had dan wel een vrije dag, maar moest op de fiets naar de sportschool, supermarkt en bijles geven. Dat betekende helaas dat ik een aantal keer natgeregend ben.. Maar gelukkig wordt het vanaf morgen weer lekkerder weer!

Vandaag werkte ik verder aan mijn blog, die morgen (woensdag) live zou gaan! Jammer genoeg ben ik geen ict-expert, dus ik had heel wat problemen met mijn domein en hosting. Gelukkig was er de helpdesk en werd ik vriendelijk via Twitter geholpen met mijn problemen. De kracht van social media!

Ook kwam mijn H&M-pakketje binnen, wat me verbaasde! De H&M staat absoluut niet bekend om zijn snelle levering namelijk en het was altijd normaal om minstens een week te moeten wachten. Maar nu was mijn pakketje er al, terwijl ik zondagavond had besteld, wow! Ik had een bh besteld in twee verschillende maten en gelukkig paste een van de twee maten perfect. Heel blij mee!

‘s Middags was het tijd om bijles te geven en bij het gezin waar ik kom hebben ze twee chihuahua’s, waaronder deze pup. Ze zit maar al te graag bij ons als ik samen met mijn bijlesleerling huiswerk maak, wat ik altijd wel gezellig vind. Ook is ze enorm speels, dus ik word regelmatig besprongen, of ze kruipt in mijn tas, haha!

Na de bijles ging ik weer op weg naar huis, waar ik een avondje alleen zou hebben, aangezien mijn vriend er niet was. Ik spendeerde mijn avond met het doen van de afwas, werken aan de blog en het kijken van How to Get Away With Murder.

Woensdag

Klaar om touwtje te springen! Ik nam me voor deze werkweek iedere dag of te sporten of touwtje te springen. Dit plannetje bleek iets te ambitieus, maar ik heb het toch redelijk vol gehouden.

Woensdag 8 februari kwam mijn blog online! Ik plaatste een eerste welkoms-artikel. Super leuk en ook best spannend.

Nu mijn haar een stuk langer is experimenteer ik graag met vlechten. Ik vind vlechten altijd super leuk om te doen en ook leuk staan, maar bij mezelf lukte het nooit goed. Ik kon hen beter bij iemand anders! Na veel oefenen gaat het ook steeds beter bij mezelf, dus vandaag droeg ik een vissengraatvlecht. Helaas werd hij vrij snel lelijk, dat heb je als je laagjes in je haar hebt..

Rond de middag had ik afgesproken met een studiegenootje om te gaan lunchen. We gingen naar een van mijn favoriete lunchspots in Maastricht: Basilica! Een ideale plek om drankjes te doen en wat te eten. De bediening is heel vriendelijk en het eten is goed, lekker en niet zo duur.

 

Er moest ook gestudeerd worden! Na de lunch hadden we nog een college van twee uur. De docent was helaas niet zo sprankelend, dus we verveelden ons een beetje..

Na college spurtte ik naar huis, want er zou een vriendin langs komen! Gelukkig was ik op tijd thuis en we maakten pasta pesto als avondeten. Altijd goed!

Ook gingen we op zoektocht voor een airbnb/hotel in Liverpool. Deze zomer gaan we een paar dagen naar Liverpool om daar vriendinnen op te zoeken die we hebben leren kennen in New Orleans. Heel veel zin in! Uiteindelijk bleek een hotel een stuk goedkoper te zijn dan een airbnb, dus boekten we een hotel op een goede locatie.

Donderdag

Donderdag sliep ik ontzettend slecht, dus begon ik de dag (helaas) niet met touwtje springen. Wel trok ik mijn nieuwe jurkje aan, wat me iets beter liet voelen!

Om 13.00 had ik een sollicitatie/kennismakingsgesprek bij Coffeelovers. Dat vond ik wel een beetje spannend, maar uiteindelijk ging het gelukkig goed!

Natuurlijk was ik wel veel te vroeg, dus ik moest nog een tijdje buiten wachten in de kou.

Na mijn gesprek ging ik door naar de uni. Ik had namelijk nog een werkgroep! Van 4 tot 6 werkgroep zijn geen ideale tijden, maar gelukkig duurt een blok maar 7 weken.

‘s Avonds maakte ik een minestronesoep. Het voordeel van minestrone is dat je er vooral allerlei restjes doorheen kan gooien. Ideaal om je koelkast mee leeg te maken dus.

Vrijdag

Vrijdag, weegdag! Het resultaat viel niet tegen.

Ook vandaag begon niet al te goed. Ik kreeg ‘s nachts enorme buikpijn en dit hield heel de vrijdag (en weekend) helaas aan. Ook vandaag geen touwtje springen dus, maar rustig de dag beginnen met een kop thee en serie in bed.

Ik tekende voor het eerst mijn wenkbrauwen een beetje bij met een potloodje. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik het wat vind, want ik heb al best sterke wenkbrauwen van mezelf, maar wel wat kale plekjes. Ik moet er een beetje mee experimenteren nog.

‘s Middags gaf ik ook nog een bijles. Nederlands en Engels dit maal.

Ook was het weer eens tijd om op weg te gaan naar Brabant. Dat is altijd een behoorlijke wereldreis en er ging weer een vol koffertje mee.

Het was lang geleden dat ik met de trein ging en vrijdagmiddag/avond is altijd behoorlijk druk! Gelukkig viel het vooraan in de trein mee.

En dat was alweer het eerste fotodagboek! Ik hoor graag wat jullie ervan vonden en of mijn weken niet te saai zijn haha! Aankomende week hebben we het weer behoorlijk druk. Onder andere een diner met vrienden, bijles geven en ook het nodige studeren natuurlijk.

Tot volgende week!

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Danella
3 jaren geleden

Leuk dat je blog online is! Veel succes ermee:).