Review – Fitbit Alta HR

Ruim een maand geleden schafte ik eindelijk een Fitbit aan. Inmiddels draag ik hem dus al ruim een maand en vandaag deel ik met jullie wat ik er uiteindelijk van vind. Benieuwd of ik net zo enthousiast ben als toen ik hem kocht? Lees dan snel verder!

Al een aantal jaren draag ik een stappenteller, eerst in de vorm van een Jawbone Up, nu dus een Fitbit. Mijn Jawbone gaf het na een tijdje op en ik besloot toen voor een Fitbit te gaan, door het ontwerp en de extra functies. En ik kan vast verklappen: ik heb er geen spijt van! Ik ging voor de Fitbit Alta HR in zwart, in de maat S.

De voornaamste functie van een dergelijk sporthorloge is natuurlijk het bijhouden van je activiteit. De Fitbit houdt precies bij wanneer je actief bent, war voor activiteit het is en hoeveel je verbrandt. Je kunt allerlei activiteitsdoelen instellen, zoals het aantal stappen per dag, of hoeveel actieve dagen per week. Het grootste voordeel aan de Fitbit ten opzichte van de Jawbone is de acitiveitsregistratie, aangezien de Fitbit zelf doorheeft wanneer ik bijvoorbeeld op de fiets zit. Ik fiets aardig veel en mijn Jawbone herkende deze activiteit meestal niet, wat ik nogal jammer vond. De Fitbit doet het gelukkig wel en daar ben ik heel blij mee! De Fitbit Alta HR heeft geen GPS-functie, waardoor de afstanden gebaseerd zijn op je stappenaantal en dus niet honderd procent accuraat. Mocht je dit wel belangrijk vinden, kun je kijken naar een ander model van Fitbit, want de andere modellen hebben dit vaak wel.

Wat ik ook ontzettend leuk vind: het bij houden van je slaap. Hier merk ik ook een groot verschil met de Jawbone, omdat de Fitbit het veel beter door heeft wanneer ik wakker ben. De Jawbone registreerde dit eigenlijk alleen als ik daadwerkelijk uit bed ging om te plassen. De slaapregistratie van de Fitbit is dus ook een stuk accurater, omdat hij het ook registreert als ik wakker ben maar in bed blijf liggen. Ik verwacht dus dat de andere slaapfases ook beter geregistreerd worden. Je kunt ook slaapdoelen instellen, met een bepaalde hoeveelheid slaap per dag.

 

De derde voornaamste functie van de Fitbit is de hartslagmeter. Je kan dus precies zien per dag, per moment, hoe je hartslag is, zowel in rust als tijdens activiteiten. Op basis van je hartslag, registreert de Fitbit ook je algehele gezondheid en fitheid. Altijd leuk om dit te zien! Buiten je activiteiten, hartslag en slaap kun je nog andere dingen registreren met je Fitbit, zoals je gewicht, vochtinname en dieet. Je kan de Fitbit ook koppelen aan andere apps en je kunt zelfs meldingen krijgen op je bandje wanneer je een berichtje krijgt of gebeld wordt. Overigens kun je ook vrienden worden met andere mensen en challenges aangaan, wat nog extra motiverend werkt.

Dit is de Fitbit zelf. Ik ben voor de Alta gegaan, zodat ik deze naast mijn horloge kan dragen. Soms draag ik mijn Fitbit ook los, als het bijvoorbeeld erg warm is en ik het niet prettig vind om mijn gewone horloge te dragen, maar over het algemeen draag ik hem gecombineerd. Dat kan met de Alta prima, omdat deze dus een stukje smaller is dan de gewone Fitbit. Op het schermpje van de Fitbit zelf kun je de tijd, datum, stappenaantal, hartslag, actieve minuten, hartslag, afstand en verbrandde calorieën zien. Je kunt dus al heel veel informatie krijgen, zonder de app te hoeven openen. Super handig! Ik vind de Fitbit er ook heel mooi en chique uitzien. Ik ben gegaan voor de kleur zwart, maar er zijn nog allerlei andere kleuren zoals blauw, roze of grijs te verkrijgen. Ik heb de maat S en die past prima voor iemand met een gemiddelde maat pols. De batterij gaat overigens een volle week mee, wat echt ideaal is. Ook hier was mijn Jawbone minder in, want die ging maar een paar dagen mee.

Waarschijnlijk heb je het gemerkt, maar ik ben super enthousiast over de Fitbit Alta HR. Dit sporthorloge heeft een aantal meer functies dan de Jawbone en geeft voor mijn gevoel een stuk accurater resultaat. Het werkt enorm motiverend om je activiteit bij te houden, aangezien je jezelf iedere dag wil overtreffen. Heb jij een sporthorloge en heb je er net zoveel plezier van als ik? Laat het me vooral weten!

De Fitbit Alta HR is onder andere verkrijgbaar bij CoolBlue voor €149,95.

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kim
Kim
3 jaren geleden

Fijne review! Zelf zit ik ook na te denken over een fitbit, omdat dit me dan motiveert meer actief te zijn en ervoor zorgt dat je je bewust wordt. Ik moet alleen nog even slikken door de prijs haha

Joanne
3 jaren geleden

Ik vind dat zo’n gaaf ding! Heel interessant om al die informatie terug te kunnen zien. Jammer dat het zo duur is 🙁

Donnadr
3 jaren geleden

Ik vind het zo jammer dat mijn Apple Watch mijn slaap niet kan bijhouden omdat ie zo snel leeg is. Lijkt me fijn, zo’n Fitbit!

Annika - Mrs. Marvelous
3 jaren geleden

Als mijn Fitbit One het ooit begeeft, dan ga ik voor een Fitbit met hartslagmeter, dat heeft de One niet en dat lijkt me toch wel een hele fijne optie.

Larissa Daily Struggles
3 jaren geleden

Super handig deze review. Ik zit al een lange tijd te twijfelen of ik ook een Fitbit ga aanschaffen. Ik ben erg benieuwd naar mijn slaap namelijk haha.

Nathalie
3 jaren geleden

Wat een handige review.. dit lijkt me echt geweldig, ik zou het wel willen hebben maar ik vind het wel een beetje duur:'(

Madelon
3 jaren geleden

Ik spaar ook al een tijdje voor een Fitbit. Bijna mijn hele familie heeft er een en wat je zegt, het werkt echt heel motiverend!

Jessica J.
2 jaren geleden

Ik heb sinds vorige week een Fitbit Alta om m’n pols en vind het erg motiverend. Wil je misschien Fitbit-vriendjes worden? 🙂 Dit is mijn url: https://www.fitbit.com/user/6K64R5