Recept – Zomerse Watertjes

De zomer in Nederland is zo onvoorspelbaar als wat: vorige week regende het dagenlang, deze week had weer tropische dagen. Speciaal voor die tropische dagen, of juist om die regenachtige dagen wat zomerser te maken, deel ik vandaag met jullie drie zomerse watertjes! Lees snel verder dus.

‘Recept’ vond ik eigenlijk een groot woord voor dit artikel, dus neem die term maar met een korreltje zout, toch besloot ik het zo te noemen, aangezien het technisch gezien ook recepten zijn natuurlijk! Zoals ik al zei, deel ik vandaag drie zomerse watertjes met jullie. Zeker tijdens warme zomerdagen is het ontzettend belangrijk om voldoende te drinken en dat is natuurlijk een stuk makkelijker als je een lekker glas fruitwater hebt. Voor deze watertjes heb ik de volgende ingrediënten gebruikt: citroen, limoen, munt, komkommer, frambozen en aardbeien. Hier zijn ontzettend veel variaties in mogelijk, maar vandaag deel ik er drie met jullie!

#1 Water met frambozen en aardbeien

Ik begin eigenlijk meteen met mijn favoriete combinatie van de drie, namelijk water met frambozen en aardbeien. Ik gebruik hiervoor diepvriesfruit, maar je kunt natuurlijk ook vers fruit gebruiken. Door de zoetigheid van het fruit wordt het water heel lekker zoet, het lijkt bijna ranja. Wel is het natuurlijk niet zo mierzoet als ranja en tegelijkertijd extra verfrissend. Ook wordt het water heel leuk roze van het fruit, wat er ook nog eens leuk uitziet! Als je houdt van wat zoeter drinken, maar voor een gezondere optie wil gaan, dan is dit zeker iets voor jou.

#2 Water met komkommer en munt

De tweede combinatie is een stuk frisser. De combinatie van komkommer en munt is heel zacht en lekker verfrissend. Als je wil dat de muntsmaak goed overkomt, moet je dit er wel eventjes in laten trekken. De komkommersmaak is al meteen vrij aanwezig, maar de muntsmaak heeft even nodig om in het water te trekken. Houd hier dus even rekening mee! Dit groene watertje is lekker fris en vooral ideaal voor mensen die niet houden van te zoete fruitwatertjes.

#3 Water met citroen en limoen

De laatste combinatie is een klassieker: limoen met citroen. Ik ben dol op citrusvruchten, van de geur tot de smaak. Dit water is door de citrus extreem lekker fris en ook een beetje zuur. Je kunt het zuurgehalte van het water beïnvloeden door meer of minder fruit toe te voegen. Ik voeg meestal een hele limoen en een hele citroen toe, want ik houd er wel van als het water wat zuurder is. Houd je hier niet van, dan kun je bijvoorbeeld ook voor een halve citroen gaan. Door deze frisse combinatie heb ik meteen de zomer in mijn bol, want er is niets zomerser dan citrusvruchten, toch? Houd jij ook zo van citrus als ik, probeer dit watertje dan zeker een keer uit.

Ik hoop dat ik jullie met dit artikel weet te inspireren om lekker veel water te drinken tijdens de tropische dagen die de Nederlandse zomer vast en zeker nog voor ons in petto heeft. Wat drink jij het liefste tijdens een warme dag?

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
24 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Marloes
2 jaren geleden

Ik ben de laatste tijd veel meer op aan het letten om water gaan drinken, dus dit ziet er goed uit!

Donnadr
2 jaren geleden

Die met frambozen lijkt me zo lekker! Je hebt ook echt prachtige foto’s gemaakt.

Daniëlle
2 jaren geleden

Wat een lekkere ideetjes! Die met komkommer en munt ga ik zeker een keer proberen!

Sija
2 jaren geleden

Dit is zoveel lekkerder dan gewoon water, en nog super gezond ook! 😀 De frambozen met aardbeien variant ga ik zeker proberen.

Glamview
2 jaren geleden

Lekker! Ik houdt hier zo van, vooral de combinatie met citroen.

Natascha - BeautyOpinie
2 jaren geleden

Hier staat ook een fles water met komkommer in de koelkast! Best een goed idee trouwens, diepvriesfruit. Daar heb ik nog veel van in huis. Normaal gebruik ik altijd vers fruit maar dat kan natuurlijk ook!

Danielle
2 jaren geleden

Ja super lekker. Ik maak ook graag water met van alles er in, maakt het toch net even wat anders.

brightmorningdew
2 jaren geleden

Leuk artikel! Ik ben dol op dit soort watertjes MAAR ik vergeet het ook heel vaak te maken. Ga morgen ochtend gelijk weer een karafje klaarmaken!

Nathalie
2 jaren geleden

Ik drink zelf graag water met citroen of limoen maar water met frambozen en aardbeien lijkt mij ook erg lekker!

Mariska
2 jaren geleden

Met aardbeien lijkt me het lekkerst! Variaties met meloen zijn trouwens ook heerlijk 😀

Laura
2 jaren geleden

Lekker! Ik maakte vorige week groene ijsthee van de citroenen en munt die ik nog over had.

Kimberly
2 jaren geleden

Die met frambozen en aardbeien lijkt me echt super lekker! Die ga ik onthouden voor de volgende keer. Meestal maak ik wat water met citroen en munt maar ben wel toe aan wat variatie 😀