Where to Go and What to Do – Edinburgh

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik afgelopen zomer op een stedentrip naar Edinburgh geweest. Aangezien ik dit een ontzettend leuke stad vond, deel ik vandaag een aantal van mijn favoriete plekken in deze stad! Lees dus snel verder om een aantal dingen te ontdekken die je moet doen als je naar Edinburgh gaat.

#1 the Scottish Whiskey Experience

Ik houd niet van whiskey. Misschien is dat een biecht en niet zo handig als je naar Schotland gaat, maar het is nu eenmaal zo! Ondanks dat ik er niet van houd, wilden we toch graag een Whiskey tour doen, want Schotland staat natuurlijk mede bekend om de whiskey. Bij ‘the Scottish Whiskey Experience’ kun je allerlei verschillende soorten tours doen, van basic tot heel uitgebreid inclusief diner, en iets leren over de geschiedenis en smaak van whiskey. Ik ben ontzettend enthousiast over deze ervaring en ik vond dit een van de leukste dingen van de hele vakantie! Het was super leerzaam en op een hele leuke manier opgezet. Zeker een aanrader dus, ook als je niet van whiskey houdt!

#2 Edinburgh Castle

Edinburgh Castle is een van de meest prominente gebouwen in Edinburgh en wordt ook vaak een van de mooiste kastelen van Europa genoemd. Dat kan ik absoluut beamen, want dit kasteel is prachtig! Het is vanuit veel plekken van de stad te zien en zeker een bezoekje waard. Het terrein is heel groot en bestaat eigenlijk uit verschillende musea in een. Zo kun je een oorlogsmuseum bezoeken en de kroonjuwelen bewonderen. Toen wij gingen was het ontzettend druk, wat echt een domper was. Daardoor konden we niet heel fijn rond wandelen en waren sommige plekken veel te druk om te bezoeken. Ik zou je bezoekje dus goed plannen en rekening houden met mogelijke drukte. Want ondanks dit minpunt, is dit mooie kasteel zeker een bezoekje waard!

#3 Calton Hill

Een van de dingen die ik leuk vind om te doen op vakantie, is een plek op te zoeken waar je over de stad kunt kijken. Of dit nu een reuzenrad, gebouw, park of heuvel is, ik vind het altijd bijzonder om een stad van bovenaf te aanschouwen! Ook in Edinburgh is dit mogelijk, onder andere op Calton Hill. Op deze heuvel vind je een oud Parthenon-achtig gebouw, een toren, maar voornamelijk een prachtig uitzicht. Je kunt allerlei prominente gebouwen zien vanaf deze berg en dat is altijd leuk om te doen!

#4 Surgeon’s Hall

Kenny is geneeskundestudent en toen wij zagen dat Edinburgh een museum had gewijd aan de geschiedenis van de chirurgie, besloten wij hier ook heen te gaan. Het museum is heel mooi opgebouwd en heel uitgebreid. Ook interessant voor mensen die niet zoveel van de geneeskunde/chirurgie weten, want ik vond het ontzettend leuk! Er zijn ook een aantal interactieve aspecten in het museum, wat ook een leuke toevoeging is. Is dit een must see als je maar een paar dagen in de stad bent? Niet per se. Maar als je wat langer hebt in de stad, zoals wij hadden, is dit toffe museum zeker een bezoekje waard!

#5 the Elephant House

J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter reeks, heeft in Edinburgh gestudeerd en gewoond en in deze stad is ze begonnen aan het schrijven van de Harry Potter boeken. Dit heeft ze deels gedaan is het cafe ‘the Elephant House’ en dit cafe staat dan ook op vele lijstjes met hotspots voor Harry Potter liefhebbers. Ik heb zelf de boeken en films meerdere keren gelezen en gezien en kan mezelf dus wel een Harry Potter fan noemen. Ik vond het dan ook leuk om een kijkje te nemen bij dit cafe! Heel veel bijzonders is er niet te zien en we zijn ook het cafe zelf niet in te gaan, maar het is toch een bijzonder idee dat Rowling hier een begin heeft gemaakt aan deze populaire boekenreeks.

#6 Arthur’s Seat

Arthur’s Seat is deel van een heuvelgroep die onderdeel uitmaakt van Holyrood Park. Deze heuvel is eigenlijk een stille vulkaan en vanuit hier heb je ook weer een prachtig uitzicht over de gehele stad. De wandeling naar boven is het uitzicht honderd procent waard en ook niet extreem zwaar, dus laat je daar niet door afschrikken. Ik kan je zeker aanraden om zowel Calton Hill als Arthur’s Seat te bezoeken, omdat je een uitzicht hebt vanuit een hele andere kant van de stad. Ook kan je vanuit beide heuvels de andere heuvel zien, wat het uitzicht ook weer bijzonder maakt. Wij hebben dit gedaan op dezelfde dag als Calton Hill, dus dat was een heerlijk wandeldagje!

#7 Roslyn Chapel

Als laatste een plek die zich technisch gezien niet in Edinburgh zelf bevindt, maar wat ik toch even wilde benoemen. Roslyn Chapel is een kapel in Roslyn, een dorpje vlak buiten Edinburgh. Deze kapel ziet er zowel aan de buiten- als binnenkant prachtig uit, mede door de bijzondere zuilen aan de binnenkant. De kapel is mede bekend geworden doordat er een stukje van de ‘Da Vinci Code’ van Dan Brown verfilmd is, wat natuurlijk extra leuk is als je die film gezien hebt. Je kunt gemakkelijk met de bus bij de kapel komen, wat ongeveer 45 minuten tot een uur duurt. Met de auto is het maar 20 minuten rijden, dus ook gemakkelijk te bereiken. Wij vonden het de busrit helemaal waard, omdat deze kapel echt prachtig is. Mocht je niet veel tijd hebben in de stad, zou ik dit overslaan, maar het is zeker wel een aanrader.

Dit waren mijn zeven tips voor Edinburgh! Edinburgh heeft natuurlijk nog veel meer mooie plekken zoals the Princess Street Gardens, the Scott Monument of the National Gallery, maar ik heb een aantal van mijn favorieten benoemd. Ik kan je zeker aanraden om deze prachtige stad eens te bezoeken, want ik ben een beetje verliefd geworden op deze stad, waarbij zowel geschiedenis, natuur en cultuur een plekje heeft. Over een tijdje zal ik ook mijn food-tips posten, dus stay tuned!

Misschien vind je dit ook leuk?

21
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
11 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Terugblik 2017 - Good, better, best | Levende LoeslevendeloesEsterAnne - Ditisanne.nlElke Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Donna
Gast

Zo’n leuk artikel! Ik wil ook nog heel graag een keer naar Edinburgh.

Susan
Gast

Goede tips! Ik wil graag een keer naar Edinburgh.

Rebecca
Gast

Bij de eerste tip had je mij eigenlijk al om. Mijn vriend en ik zijn echt dol op Whisky en er staat eigenlijk altijd wel iets op de plank hier. De lekkerste heeft zelfs het ere plekje gekregen in een kristal karaf haha. Dat is dus echt iets voor ons! Ondanks dat het met niet perse trekt, lijkt het me toch eens leuk om naar toe te gaan.

Mariëlle
Gast

Ik ken het alleen van horen, maar het ziet er tof uit, ga ik onthouden 🙂

Oui Nathalie
Gast

Super tof, dit staat nu zeker op mijn to-do list!
Liefs, Nathalie

Iris
Gast

Wat is het daar mooi! Ik zou het kasteel echt heel graag willen bezoeken als ik daar een keer heen ga!

Iris
Gast

Ik houd sowieso wel van het hele ‘sfeertje’ daar. Ik wil er wel een keertje een borrel doen denk ik zo 🙂

Elke
Gast

Oooh, had er nog nooit van gehoord… Maar nu komt het zeker op mijn to visit lijstje! Want het ziet er daar zo mooi uit!

Anne - Ditisanne.nl
Gast

Leuk! Ik vond Edinburgh echt een fantastische stad! Zulke mooie straatjes en steegjes!

Ester
Gast

Ooh! Daar wil ik dus NU heen! Ik heb sowieso een enorme zwak voor Engeland. Zou vorige maand ook een weekje naar Cornwall gaan, maar dat ging helaas niet door. Ook Ierland staat nog op mijn verlanglijstje.

trackback

[…] een story time over te schrijven! Sowieso vind ik story times heel erg leuk om te schrijven. ♥ Where to Go and What to Do – Edinburgh: in de zomer van 2017 gingen Kenny en ik een weekje naar Edinburgh en daar schreef ik twee toffe […]