Where to Eat and Drink – Edinburgh

Afgelopen zomer was ik op stedentrip naar Edinburgh! Behalve dat de stad ontzettend leuk was, ik maakte al een artikel met plekken die je zeker bij zo’n tripje moet bezoeken, hebben we ook op hele leuke plekken gegeten. Vandaag laat ik jullie een aantal van deze plekken zien!

#1 Pep & Fodder

Pep & Fodder is een leuk zaakje in het centrum van Edinburgh, waar we langs liepen na onze wandeling bij Arthur’s Seat and Calton Hill. We moesten nog wat eten en kwamen bij deze zaak uit. Je kunt hier super veel verse broodjes, gebakjes, soepen en salades krijgen. Het smaakt allemaal heel goed en vers en ze hebben ook veel keuze qua drankjes. Een ideaal plekje om even snel wat te eten!

Pep & Fodder bevindt zich op 1 Waterloo Place.

#2 The Food & Flea Market

The Food and Flea Market bevindt zich naast het hotel waar wij sliepen, dus we moesten hier natuurlijk ook even overheen wandelen. Ze hebben super veel verschillende kraampjes met gerechten, baksels maar ook handgemaakte sieraden en zeepjes bijvoorbeeld. Het aanbod is ook heel verschillend, omdat er niet iedere dag dezelfde kraampjes staan. Wij hebben bij een kraampje een aantal zoetigheden geprobeerd, die super lekker en vers waren!

The Food & Flea Market vind je op New Street.

#3 Castle Terrace Restaurant

Castle Terrace Restaurant is een van de sterrenrestaurants in Edinburgh en bevindt zich vlakbij het welbekende kasteel. Je kunt hier allerlei verschillende menu’s nemen, of zelf je menu samen stellen door gerechten van de kaart te kiezen. Ieder gerechtje is een klein kunstwerk en behalve dat het er prachtig uit ziet, smaakt het ook ontzettend lekker! Alles klopt, van de aankleding tot de wijnen, van het broodmandje tot de smaak van de gerechten zelf. Het is wel een wat duurder restaurant, dus niet aan te raden als je op low budget citytrip bent, maar als je iets meer te besteden hebt, is het zeker een hele leuke toevoeging aan je vakantie!

Castle Terrace Restaurant vind je op de gelijknamige 33-35 Castle Terrace.

#4 Wanderlust Cafe & Bistro

Nog een restaurant wat zich vlak bij ons hotel bevond! We waren hier al een aantal keer voorbij gekomen en toen we nog een plek zochten om te gaan lunchen, wilde ik hier wel graag naar binnen. Het is een beetje een hipsterzaakje met veel verse smoothies en een hip interieur. Ze hebben zowel broodjes als bijvoorbeeld warme gerechten op de kaart staan, dus er is voor ieder wat wils. De gerechten zijn in ieder geval allemaal super vers!

Als je Wanderlust wil bezoeken, moet je op 274 Canongate zijn.

#5 De kleine koffietentjes aan de straat

Als laatste een iets algemenere tip, namelijk de kleine koffietentjes die je aan de straten vindt. Meteen toen we met de bus het centrum in kwamen zag ik al wat van deze kleine zaakjes aan de kant van de straten en ik vond het er meteen heel leuk en schattig uit zien. Bij deze tentjes, waar vaak maar 1 iemand werkt omdat er niet meer mensen bij passen haha, kun je hele lekkere koffie en zoetigheden krijgen. Je zal je wellicht verbazen over wat er allemaal in dit kleine ‘hutje’ past, want er staat een heel goed koffiezetapparaat in! Zeker het bezoeken waard dus.

De kleine koffietentjes zijn overal in de stad te vinden.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips als jullie een bezoekje aan Edinburgh gaan brengen! Misschien geen typische Schotse gerechten, maar ik ben nu eenmaal geen fan van haggis.. Heb jij binnenkort nog een citytrip gepland staan?

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Susan
2 jaren geleden

Ik heb nu twee mensen ontmoet uit Edinburgh dus die ga ik sowieso opzoeken! Super goede tips alvast 🙂

Josine
2 jaren geleden

Wat een leuke tips! Ik zit ook te denken om een weekendje te gaan, lijkt me zo’n leuke stad. Liefs Josine

Kirsten
2 jaren geleden

Ooh Edinburgh <3 ik was er twee jaar geleden, maar ik wil zo graag nog eens terug. Die stad heeft echt mijn hart gestolen, net zoals de rest van Schotland trouwens.

Rosita Elise
2 jaren geleden

Oehhhhh die Wanderlust tent ziet er leuk uit; ik hou wel van die hippe eettentjes haha!

Leuke post!

Liefs