Where to Go and What to Do – Liverpool

Afgelopen augustus was ik een paar dagen in Liverpool en daar kwam ik tot de ontdekking hoe leuk deze stad eigenlijk is! Mijn verwachtingen waren best laag, maar ik ben echt blij verrast door deze leuke stad. Vandaag deel ik mijn tips voor deze stad!

#1 Albert Dock

Albert Dock is een van de bekendste hotspots in Liverpool en ook zeker het bezoeken waard. Het is eigenlijk een oude scheepswerf met allerlei steigers, schepen en oude pakhuizen. Inmiddels is het getransformeerd in een gezellige plek met veel restaurantjes, winkels en foodtrucks. Echt een hele leuke plek om overheen te wandelen en rond te kijken! Je hebt hier in de buurt ook een reuzenrad en een soort plas waar je met waterfietsen in de vorm van zwanen op kon. Eigenlijk wilden we dat laatste doen, maar het was op dat moment helaas gesloten..

#2 Bombed Out Church

Deze kerk heet eigenlijk ‘the Church of St. Luke’, maar heeft deze naam gekregen omdat deze kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog doelwit werd van bombardementen en brand. Hierdoor is eigenlijk alleen de buitenkant van de kerk blijven staat en de binnenkant is geheel verwoest. Het is super indrukwekkend om te zien dat alleen de gevels van deze kerk zich staande hebben weten te houden. Inmiddels worden er ook evenementen georganiseerd in deze bijzondere kerk. Zeker een indrukwekkend gebouw om even omheen te lopen!

#3 Beatles standbeeld/the Beatles Story

Liverpool is de stad waar the Beatles vandaan komen en door deze stad heen kom je ook regelmatig eerbetonen tegen aan deze vier mannen. Er is een heel museum over deze legendarische band, maar die heb ik persoonlijk niet bezocht omdat we niet veel tijd hadden. Het is in ieder geval een aanrader om even langs dit leuke beeld te lopen, wat zich in de buurt van Albert Dock bevindt. Je moet wel even geduld hebben voor een goede foto, want iedereen wil natuurlijk op de foto met deze levensechte standbeelden!

#4 Liverpool Cathedral

Ik denk dat ik met zekerheid kan zeggen dat Liverpool Cathedral een van de grootste kathedralen is die ik ook gezien heb. Het is namelijk echt een enorm gebouw! Het formaat is dus al aardig indrukwekkend, maar ook de binnenkant van de kathedraal vond ik erg mooi. Omdat het gebouw zo ontzettend hoog is, voel je je echt een mini mensje terwijl je hier rond loopt. Ze hebben ook prachtige glas in lood-ramen, waar ik echt dol op ben! Zeker een bezoekje waard als je van architectuur houdt.

#5 Super Lambanana

De Super Lambanana is een standbeeld ontworpen door een Japanse kunstenaar, Taro Chiezo. Het moet een kruising tussen een lam en een banaan voorstellen, wat natuurlijk eigenlijk nogal een gek idee is. Toch verklaart de betekenis van dit beeld een heleboel, want het doelt op schapen en bananen, beide belangrijke historische exportgoederen voor Liverpool. Tevens heeft het als functie om te waarschuwen voor de wereld van genetische manipulatie. Als je de betekenis kent, wordt het al iets minder bizar! Inmiddels is dit beeld echt uitgegroeid tot een kenmerk van de stad, want je ziet overal ook variaties op dit grappige beeld. Je moet hem dus zeker even gaan bekijken!

Naast deze leuke tips, heeft Liverpool nog meer te bieden. Zo kun je heel goed winkelen in het grote winkelcentrum ‘Liverpool One’, is het oude gedeelte van de bibliotheek een bezoekje waard en heeft de stad ook veel leuke restaurantjes. Hier ga ik zeker nog een ander artikel aan wijden! Ben jij wel eens in Liverpool geweest?

Misschien vind je dit ook leuk?

10
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Where to Eat and Drink - Liverpool | Levende LoesLevende LoesLarissaRosita EliseJessica J. Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Romy
Gast

Haha, dat beeld ziet er wel heel bijzonder uit, maar het verhaal erachter verklaart inderdaad al een heleboel 😉 De kathedraal ziet er prachtig uit! Ik ben nog nooit in Liverpool geweest, maar als ik dit zo zie, zou ik er graag eens naartoe gaan.

evelien
Gast

Wat leuk dat je naar liverpool bent geweest! Ik vind het standbeeld van the beatles erg tof.
Liefs,
Evelien

Jessica J.
Gast

Interessant verhaal achter dat gele beeld! In het Belgische Damme staat trouwens ook zo’n kerk, alleen iets minder spectaculair. Prachtig om te zien!

Rosita Elise
Gast

Wauw super leuk! Ik zou er ook graag een keer heen gaan! Wel echt een heel bijzonder grappig beeld en MEGA groot haha <3

Larissa
Gast

Hmm ik had Liverpool eigenlijk nooit gezien als leuke stad voor een citytrip, maar als ik dit zo zie moet ik het toch eens overwegen! Leuke foto’s heb je ook gemaakt zeg.

trackback

[…] met vriendinnen naar Liverpool en daar ontdekte ik hoe tof deze stad was. Ik deelde al eerder de plekken die je moet bezoeken in deze stad en vandaag deel ik mijn favoriete food […]