Where to Eat and Drink – Liverpool

Vorige zomer ging ik een paar dagen met vriendinnen naar Liverpool en daar ontdekte ik hoe tof deze stad was. Ik deelde al eerder de plekken die je moet bezoeken in deze stad en vandaag deel ik mijn favoriete food hotspots!

#1 Moose Coffee
Moose Coffee is een ontzettend leuke hotspot om te ontbijten of koffie te drinken. De inrichting is heel stoer en overal hangen grappige schilderijen met elanden en lampen van geweien. Ze doen hun naam goed eer aan in ieder geval! De kaart is heel uitgebreid, zowel qua drankjes als qua eten. Zo kun je er pannenkoeken krijgen, gerechten met eieren en zelfs combinatie gerechten, voor de mensen die niet kunnen kiezen! Ook de koffie, zoals de naam al verklapt, is erg goed hier.

#2 East Avenue Bakehouse
Ook East Avenue Bakehouse is de perfecte hotspot om te gaan ontbijten of brunchen. Dit leuke bakkerijtje maakt ontzettend veel zelf, ook hele lekkere zoetigheden zoals taart en cake, en dit merk je terug in de gerechten! Ik at hier een gerecht met ei op het lekkerste brood ooit. Ze hebben dus ook heel erg veel mooie en lekkere taartjes staan, die zeker de moeite waard zijn om te proeven. Naast deze lekkernijen brouwen ze ook nog eens hele goede koffie, altijd een pluspunt! De sfeer is er heel licht en gezellig, wat ik heel erg fijn en leuk vond.

#3 Leaf
Leaf is een vrij hippe hotspot, waar het ook regelmatig erg druk is. Je bestelt je gerechten en drankjes aan de bar en vervolgens komen ze het aan je tafeltje serveren. Dit is de plek waar ik de Rose Lemonade van Fentimans voor het eerst dronk, stiekem omdat een vriendin het nam en ik het zo schattig vond, dus daar krijgen ze zeker bonuspunten voor. Het eten is ontzettend lekker, de sfeer is goed en ze verkopen ook allerlei leuke en lekkere dingen in hun winkeltje.

#4 Yard & Coop
De naam verklapt het al een beetje, maar Yard & Coop is een kiprestaurant! Allereerst is de ervaring er al ontzettend leuk, want je kan je heerlijke eten opeten in een ware kippenren. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar met hout hebben ze reusachtige kippenrennen nagemaakt, waar dus tafeltjes in staan. Naast deze hele leuke atmosfeer, hebben ze ook hele lekkere gerechten waarbij kip op allerlei soorten manieren zijn bereid. Ook draaide ze er erg goede muziek, wat veel doet voor de toch al heel gezellige sfeer!

#5 Turtle Bay
Turtle Bay is een restaurant geïnspireerd op de Caribbean en heet ontzettend veel sfeer door de toffe inrichting. Het is als ware alsof je in een toffe strandtent ergens op een warm eiland bent! De lichtjes, het hout, alles is ontzettend gezellig, zoals je hierboven kunt zien. De kaart is hier heel erg divers, dus voor ieder wat wils. Ook hebben ze ontzettend lekkere cocktails en regelmatig leuke acties met de drankjes, dus ook dat is een goede tip.

Mocht je plannen hebben om naar Liverpool te gaan, dan zijn dit vast een aantal hele leuke tips! En mocht je nog net iets meer overtuiging nodig hebben: naast deze vijf hotspots vind je nog veel meer leuke en lekkere plekken in deze stad. Ben jij al bekend met Liverpool?

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Romy
1 jaar geleden

Wat een leuke en soms ook grappige tentjes! Ik moest hard lachen om de kippenren, haha. Ik ga de adressen onthouden voor als ik misschien ook ooit naar Liverpool ga 🙂