Inspiratie – Blijvende Vakantieherinneringen

De vakantieperiode komt alweer bijna tot zijn einde, maar toch wil ik jullie nog een aantal tips geven om je vakantieherinneringen vast te houden! Wellicht komen ze ook van pas tijdens je komende vakanties. Hopelijk krijg je er een beetje inspiratie van!

#1 Praktische souvenirs

Ik vind het kopen van souvenirs ontzettend leuk, maar vind het zonde om thuis te komen met allerlei prularia. Daarom probeer ik regelmatig een praktische souvenir te komen! Zo koop ik regelmatig een leuk, extra groot, t-shirt wat ik als pyjama kan gebruiken. Zo heb je een leuke herinnering aan je vakantie en kun je het ook blijven gebruiken. Afgelopen vakantie in Edinburgh kocht ik bijvoorbeeld deze bovenstaande tartan sjaal. Van deze sjaal zal ik deze winter veel plezier hebben en zo kan ik terug denken aan onze mooie vakantie, iedere keer als ik hem draag!

#2 Fotoboek*

Tijdens mijn vakantie maak ik meestal heel wat foto’s, maar meestal kijk ik er na terugkomst niet al te vaak meer naar. Dit voorkom je natuurlijk door je foto’s af te laten drukken of een mooi fotoboek samen te stellen! Fotofabriek.nl werd ik uitgenodigd om een fotoboek te maken via hun website, wat ik natuurlijk maar al te graag wilde. Ik ging voor een fotoboek van onze vakantie van vorig jaar, omdat ik nog niets met die foto’s gedaan had. Ik ben heel erg te spreken over de kwaliteit van deze fotoboeken! Via de website en de daarbij behorende software kun je je fotoboek helemaal samenstellen zoals je zelf wilt. Uiteindelijk ben ik voor een liggend, hardcover fotoboek in A4 formaat gegaan, maar er zijn nog veel meer opties in verschillende formaten en in verschillende prijscategorieën! Foto Fabriek is dus zeker een bezoekje waard als jij je vakantiefoto’s een mooi plekje wil geven. Ik vind het heel leuk om zo nu en dan eens door dit boek te bladeren en weer terug te denken aan deze fijne vakantie!

#3 Magneten

Wellicht valt dit onder de ‘prularia’ die ik eerder noemde, maar sinds een aantal vakanties sparen Kenny en ik magneten van de plekken die we bezoeken. We kopen dan een magneet waar meestal een typische plek afgebeeld wordt, of iets specifieks aan onze vakantie. Deze hangen we als we terug komen op onze koelkast, waardoor we iedere keer weer herinnerd worden aan heel wat mooie vakanties als we onze koelkastdeur open trekken. Ik ben benieuwd hoe snel onze deur vol zal zitten!

Dit waren mijn drie souvenir-tips om je vakantiegevoel vast te houden en je herinneringen blijvend te maken! Ik hoop dat jullie er iets aan gehad hebben en misschien heb je nog wel wat tips voor mij! Wat is jouw favoriete souvenir die je ooit gekocht hebt?

Dit artikel bevat een product wat ik ter review heb mogen ontvangen, dit is aangegeven met een *.
Alle meningen zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Misschien vind je dit ook leuk?

26
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
13 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
levendeloesDonnaMarloesDaniellebychristiana Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Oui nathalie
Gast

Ik vind je sjaal heel erg leuk! Beter dan inderdaad allemaal van die dingetjes waar je niets aan hebt.
Een fotoboek ga ik dit jaar ook weer maken! Vind het zo leuk om dit elke keer weer erbij te kunnen pakken!

Liefs,
nathalie

Jessica J.
Gast

Wij nemen ook geregeld een leuke magneet mee naar huis. En wat praktische souvenirs betreft: ik heb bv. KIKO-producten uit Milaan en kocht jaren geleden kleding bij H&M in Stockholm, haha. De merken zijn van daar, dus telt ook als souvenir, vind ik. 😉

Joyce - LemonyLifeNL
Gast

Ik hou hiervan! Vanuit Rome hebben we 2 schilderijen meegenomen om in ons toekomstige huisje te hangen en ik maak inderdaad ook altijd fotoboeken!

Lianne
Gast

Jaa, ik neem altijd magneten mee uit de landen waar ik naartoe ga. Wil nu op mijn kamer een magnetische muur maken, zodat ik ze daarop kan vastmaken. 🙂

Edith-Sofia
Gast

Ik probeer altijd iets mee te nemen van vakantie wat mij terug doet denken aan de vakantie! Een fotoboek is altijd goed. Ook leuk om te maken, dan ben je weer even helemaal tergu!

Laura
Gast

Die sjaal is echt heeeeel leuk zeg! Vorig jaar hebben wij ook voor het eerst eens een fotoboek laten afdrukken. Zijn we dit jaar ook weer van plan, ze zijn alvast uitgezocht iig. Magneten neem ik ook altijd mee! Dit jaar heb ik een lekker luchtje (goedkoop) gekocht voor mezelf als souvenier.

Beautyjuf
Gast

Ik neem ook altijd één of meerdere hebbedingetjes mee naar huis. In het maken van fotoboeken ben ik niet zo’n held, haha! Dat laat ik liever aan mijn vriend over.

Romy
Gast

Wat leuk dat je een fotoboek mocht ontwerpen! Echt een mooi aandenken aan een vakantie en heerlijk om nog eens door te bladeren. Ik vind het ook altijd leuk om souvenirs mee te nemen van een reis, vooral leuke accessoires of kledingstukken 🙂

Iris
Gast

Tip 1 vind ik echt een goede! Ik ga nog op vakantie en dan ga ik zeker weten iets kopen dat mij aan de vakantie doet herinneren 😀

bychristiana
Gast

Ah zo’n fotoboek is zo onwijs leuk. Ik heb er van de week eentje zitten maken / samenstellen van onze vakantie in Madrid, en als het goed is, fingers crossed, wordt die vandaag bezorgd. Hoera!

Danielle
Gast

Altijd leuk om een fotoboek te maken van de vakantie. Ik vergeet dat altijd om te doen.

Marloes
Gast

Fotoboeken vind ik altijd heel leuk, maar ik heb er zelf nog nooit een gemaakt! Ik heb dit jaar voor het eerst een vakantievideo gemaakt, vinden we ook erg leuk om te laten zien en om zelf terug te kijken 🙂

Donna
Gast

Ik vind ‘traditionele’ fotoboeken denk ik leuker, maar vind het altijd zo leuk om er eentje te maken!