Recept – Linguine met Gegrilde Groenten

Sinds ik meer vegetarisch probeer te eten, is er een bepaald recept een grote favoriet: linguine met gegrilde groenten. Jullie hebben dit gerecht dan ook al meer dan regelmatig voorbij zien komen in mijn fotodagboeken! Vandaag deel ik eindelijk het recept met jullie. Lees snel verder!

Deze linguine met groenten is een ideaal gerecht voor in de (na)zomer. Het is een lekker pastagerecht, snel te maken en niet te zwaar als het warm is. Hopelijk wordt de Nederlandse nazomer nog lekker zonnig, want daar past dit gerecht perfect bij. Maar ook voor de minder zomerse dagen is dit gerecht heerlijk en makkelijk te bereiden!

Voor dit gerecht kun je allerlei verschillende soorten groenten gebruiken, maar ik heb er dit keer drie gebruikt, namelijk courgette, champignons en paprika. Het is ook heel lekker met groene asperges, maar het is op het moment niet echt meer het aspergeseizoen, dus die zijn niet zo makkelijk meer te krijgen.

Wat heb je nodig voor een pasta voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 1 (rode) paprika
  • 200 gram champignons
  • 160 gram linguine
  • Pijnboompitjes
  • (Parmezaanse) kaas
  • Olijfolie
  • Peper

Het eerste waar je mee begint, is de paprika in stukjes snijden en op de grillpan leggen. Je doet dit met aardig wat olijfolie, zodat de paprika goed grillt. Zodra je wat zwarte plekjes ziet en de paprika zachter geworden is, kan je hem van de pan halen

Terwijl de paprika aan het grillen is, snijd je de rest van de groenten in plakjes. Je kunt dus bijvoorbeeld ook groene asperges gebruiken, die maak je nu ook schoon. Als de paprika klaar is met grillen, leg je de rest van de groenten op de grillpan. Als je teveel groenten hebt voor op je pan, grill je het in sessies, dat werkt ook prima.

Zodra de paprika gegrilld is, haal je hem van de pan en haal je het velletje ervan af. Dit doe je met een mesje en hoeft niet heel precies, zolang het meeste van het velletje er maar vanaf is gehaald. Pas wel op, want de paprika is heet! Zodra dit gedaan is snijd je de paprika in kleine stukjes. Door de combinatie van het sap van de paprika en de olie waar de groenten in gebakken zijn, krijg je een soort natuurlijke saus/dressing.

Terwijl de groenten aan het grillen zijn, kook je de linguine volgens de instructies op de verpakking. Als je de groenten in sessies gegrilld hebt, kun je zodra de pasta bijna gekookt is, nog eens alles op de grillpan leggen, zodat de groenten goed warm is als je het gerecht serveert. Als de pasta klaar is doe je zowel de pasta als de groenten in een schaal (of op een bord, het is maar wat je fijn vindt!) en breng je het gerecht op smaak met wat peper.


Voor mij is een dergelijk gerecht niet af zonder pijnboompitten en wat kaas. Ik gebruik meestal parmezaanse kaas, maar je kunt van alles gebruiken wat je lekker vindt. Zodra de pasta en groenten in de schaal bij elkaar liggen, doe je deze ‘toppings’ op je gerecht!

En zo is je heerlijke pastagerecht klaar! Ik moet zeggen dat deze pasta niet erg fotogeniek is, dus mijn excuses daarvoor. Toch smaakt hij ontzettend lekker en is het gemakkelijk te maken. Doordat je niet echt een saus gebruikt, is dit gerecht vrij licht, wat ik heel fijn vind in de zomer.

Deze linguine is uitgegroeid tot een van mijn favoriete gerechten! Eet jij ook graag pasta in de zomer, of houd je van andere gerechten? Laat het weten in de reacties!

 

Misschien vind je dit ook leuk?

18
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
9 Comment threads
9 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
levendeloesDebbyRebeccaJoanneLaura Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Babs
Gast

Ziet er heerlijk uit! Ik ben altijd blij met “makkelijke”en gezonde recepten!

Danielle
Gast

Oeh dat lijkt me heerlijk!

Jessica J.
Gast

Ohh, pijnboompitten zou ik bij álles kunnen eten. Pasta ook, trouwens! :’D Ziet er lekker uit!

Larissa
Gast

Hmm het ziet er heerlijk uit! Ik ben zelf gek op pasta, dus dit recept komt zeker op de planning deze maand.

Donna
Gast

Zo lekker! Ik hou echt van gegrilde groentes!

Laura
Gast

Ik houd ook van pasta! Wat een simpel en snel recept! Ik zou alleen wat andere groentes kiezen. Courgette en champignon zijn niet mijn favoriet.

Joanne
Gast

Hoewel het niet zo fotogeniek is, lijkt het me wel lekker!

Rebecca
Gast

Ahhh gegrilde groente is ZO lekker! Dit recept gaat dus zeker op het ‘dit wil ik nog eens maken’ lijstje.

Debby
Gast
Debby

Ziet er goed uit! Ik gril m’n paprika’s altijd in tosti apparaat