Kijkende Loes #6 – Een teleurstellende Disneyfilm & een terechte Oscarwinnaar

Het is alweer even geleden dat ik de films/series deelde die ik afgelopen tijd keek, dus daarom is het vandaag tijd voor de zesde editie van mijn serie ‘Kijkende Loes’! Dit keer met vooral films, maar ook een favoriete serie van de afgelopen tijd. Kijk je mee?

#1 The Help

The Help is een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Kathryn Stockett en vertelt het verhaal van donkere dienstvrouwen in de jaren ’60 in het zuiden van Amerika. Aibileen (Viola Davis) is een van deze vrouwen en heeft een groot deel van haar leven besteed aan het opvoeden van andermans kinderen en het doorstaan van allerlei onmenselijk gedrag, zonder hier ooit waardering voor te krijgen. Skeeter (Emma Stone) is een van de weinige blanke vrouwen in de omgeving die op komt voor deze vrouwen en door middel van het opschrijven van hun verhalen, de dienstvrouwen een stem geeft.

The Help is een film die ik jarenlang wilde zien, maar wat er nooit van kwam. Inmiddels heb ik hem dus kunnen kijken en ik ben heel erg onder de indruk! Ik vind het acteerwerk van Emma Stone en Viola Davis heel erg sterk en was onder de indruk van de verhaallijn. Door mijn eerste studie, Amerikanistiek, heb ik sowieso een interesse in de historie van het oude zuidelijke Amerika en deze film past perfect bij deze interesse. Ik verbaasde me weer, ondanks de kennis die ik al heb, over de praktijken rondom racisme in deze film, maar dat vind ik juist heel goed. Zo word je als kijker met je neus op de feiten gedrukt!

‘The Help’ is te bekijken via Netflix en aanrader voor iedereen, al is het maar om je bewust te worden van de geschiedenis van racisme.

#2 The Blacklist

Wanneer Red Reddington zich aangeeft op het bureau van de FBI en specifiek vraagt om een gesprek met de beginnende agente Elizabeth Keen, is the Blacklist geworden. Samen met de speciale taskforce worden de grootste criminelen opgespoord en ingerekend. Al snel blijkt het dat Red behalve zakelijke motieven, ook persoonlijke motieven heeft om als informateur bij de FBI te gaan werken.

Eigenlijk per ongeluk kwamen wij terecht bij de eerste aflevering van the Blacklist, toen deze op televisie kwam. Op dat moment besloten we de tv uit te zetten en later in de week te beginnen met deze serie via Netflix en sinds dat moment zijn we niet gestopt met kijken! Vooral het eerste seizoen is ijzersterk, maar ook later in de seizoenen komen er veel verrassende verhaallijnen en plottwists terug. Het is absoluut een hele verrassende misdaadserie. Wij zijn in ieder geval nog steeds geintrigeerd door Red Reddington!

The Blacklist is een aanrader voor iedereen die van misdaadseries houdt! Je kunt deze serie kijken via Netflix.

#3 Vaiana

Vaiana (oorspronkelijk Moana) is de dochter van het opperhoofd van het eiland Te Fiti en ondanks dat haar vader haar verteld dat ze niet de zee om mag, gaat ze tegen hem in en begint haar zoektocht naar een oplossing voor het naderende leed op het eiland. Haar zoektocht leidt haar tot de halfgod Maui, die haar vertelt wat haar te doen staat. Samen proberen zij Te Fiti en haar bewoners te redden van een dreigende hongersnood.

Eerlijk gezegd was ik een klein beetje teleurgesteld door deze film. Ook al vind ik het idee achter deze Disney prinses heel leuk en is het zeker een vernieuwend verhaal, het wist me toch niet echt te pakken. Deze film is natuurlijk ook niet bedoeld voor mijn leeftijdsklasse, maar over het algemeen weet Disney ook mij nog te boeien, aangezien ik nu eenmaal dol ben op dit soort films! In dit geval was dit helaas wat minder zo.. Nog steeds een leuke film, maar niet de beste van Disney!

Wil je als nog alle Disney films gezien hebben, of houd je heel erg van dit soort muziek? Dan zou ik toch een kijkje op Netflix nemen voor deze film!

#4 Secuestro

Secuestro, ofwel Boy Missing in het Engels, vertelt het verhaal van het zoontje van een advocate die vermist raakt. Al snel wordt hij getraumatiseerd terug gevonden, waarna de zoektocht naar de dader begint. Er wordt een verdachte aangewezen, ook al zijn er een aantal duidelijk tekenen dat deze man niet betrokken is bij de ontvoering. Wanneer de echte dader aan het licht komt, is het kwaad al geschied en ontstaat er een onmogelijke situatie voor de advocate, Patricia, om uit te komen.

Nog een film die een beetje teleurstelde. Ook al begon de film best wel spannend, uiteindelijk was er een soort plottwist waardoor het een beetje vergezocht en vaag werd. Het was dus zeker geen slechte film, maar hij was ook niet per se een aanrader. Ik vind het wel altijd leuk om zo nu en dan een buitenlandse film te kijken, dus dat is wel een pluspunt!

Ben je toch nieuwsgierig geworden? Boy Missing is te bekijken via Netflix.

#5 Room

Als jonge tiener wordt Joy Newsome (Brie Larson) ontvoerd en vast gehouden in een kamer, waar zij een zoontje krijgt, Jack. Samen met Jack is deze kamer, ‘Room’, hun wereld en Joy vertelt Jack ook dat er niets buiten deze wereld bestaat. Op deze manier probeert zij haar zoontje te beschermen voor het verdriet wat samen gaat met de ontvoering. Uiteindelijk doet zich er een kans voor om te ontsnappen en moeten de twee weer wennen aan het echte leven, wat voor Jack een wereld is waar hij nog nooit van gehoord heeft.

Over de vorige twee films was ik misschien niet zo enthousiast, over Room ben ik extreem enthousiast! Wat een enorm sterke en spannende film dit. Ik heb echt een paar momenten gehad dat ik zowat hartkloppingen kreeg van de spanning, haha. Als ik heel kritisch kijk, vond ik hem over de helft wel wat minder sterk worden, maar ik snap zeker waarom deze film genomineerd is geweest voor een Oscar en waarom Brie Larson een Oscar gewonnen heeft voor haar rol. Dat is zeker verdiend!

Ook deze film is te bekijken via Netflix en zeker het bekijken waard, want deze film is enorm sterk!

Dat waren de films en serie die ik afgelopen tijd keek! Helaas ook met een aantal teleurstellende exemplaren, maar ook zeker met een aantal enorme aanraders! Welke film uit dit lijstje heb jij al gezien?

Ps. Mijn excuses dat dit artikel wat te laat is! Ik heb volgende week tentamens en ben extreem druk met studeren.. Ik hoop dat komende weken mijn artikelen gewoon op tijd komen, maar mocht dit eens niet gebeuren, dan weten jullie waarom. Nogmaals sorry!

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marloes
2 jaren geleden

The Help, Vaiana en Room heb ik al eens gezien. Ik deel je mening over Room, echt een goede film! De tweede helft inderdaad wel ietsje minder dan de eerste. Ik vind films met zo’n thema altijd sowieso erg heftig.

Joanne
2 jaren geleden

Wat jammer dat Moana tegenviel. Ik was namelijk stiekem wel benieuwd naar deze film!

Romy
2 jaren geleden

Jammer dat Vaiana je een beetje tegenviel. Desondanks ben ik eigenlijk wel benieuwd naar die film. Al is het alleen al om zeker te weten of het ook voor mij een tegenvaller is šŸ˜‰ The Help heb ik een paar jaar geleden gezien en vond ik een hele mooie en indrukwekkende film.

Oui Nathalie
2 jaren geleden

Room lijkt mij ook echt een spannende film, ik ga die zeker eens kijken. Tijd voor een me-time avondje!
Liefs, nathalie

Iris
2 jaren geleden

Room heb ik ook gezien. Vooral het eerste gedeelte vond ik gedeeld spannend!

trackback

[…] zult altijd wel wat vinden. En voor inspiratie kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen in mijnĀ Kijkende LoesĀ rubriek! Leg vooral ook je telefoon aan de kant, zodat je niet de neiging hebt daar heel de tijd […]