Kijkende Loes #1

Een van mijn hobby’s bestaat uit het kijken van films, series en documentaires. Ik kan helemaal verdwijnen in een fantasiewereld of geïntrigeerd raken door de wezenlijke wereld. Daarom deel ik in deze terugkerende rubriek films, series of documentaires die ik afgelopen tijd heb gekeken, inclusief mijn mening erover! Welkom, bij Kijkende Loes!

#1 La La Land

La La Land is een film uit 2016 die zich afspeelt in Los Angeles, California. Mia (gespeeld door Emma Stone) en Sebastian (gespeeld door Ryan Gosling), proberen in deze stad hun dromen na te jagen, tot ze elkaar bij toeval ontmoeten. Al snel bloeit er iets op en proberen ze in plaats van in hun eentje, samen hun dromen na te jagen. Mia wil graag doorbreken als actrice en Sebastian droomt ervan om zijn eigen Jazzclub te openen. Samen proberen ze deze dromen werkelijkheid te laten worden.

Ik had een aantal hele positieve dingen gehoord en gelezen over deze film, dus ik wilde hem erg graag zien. Ook ben ik dol op Emma Stone en vond haar samen met Ryan Gosling in Crazy Stupid Love al ontzettend leuk en grappig. A recipe for success dacht ik dus! Verder wist ik vrijwel niets over deze film, dus ik ging er vrij blanco in. En ik werd blij verrast! Het is een redelijk musicalachtige film, met veel muziek, maar dat voegt juist iets toe aan het verhaal. Ook vond ik de boodschap van de film over het najagen van dromen heel realistisch en mooi uitgewerkt. Het leven gaat niet over rozengeur en maneschijn en dat kwam goed naar voren in deze film. Ook het einde paste hier goed bij!

Ik vond La La Land zeker het kijken waard en geef deze film 4,5/5 sterren!

#2 Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them gaat over de tovenaar Newt Scamander die bijzondere wezens verzameld, met het oogmerk ze te beschermen tegen de onwetendheid van mensen die ze als gevaarlijk zien. Tijdens zijn reis naar New York, om daar een nieuw wezen te vinden, wordt hij geconfronteerd met het Ministerie van Toverkunst. Zijn gedrag wordt immers niet door iedereen begrepen of gewaardeerd.. Door deze confrontatie weten een aantal van zijn verzamelde dieren uit zijn koffertje te ontsnappen, wat leidt tot een zoektocht om deze wezens terug te vangen en de tovenaars en dreuzels uit New York te beschermen.

Als enorme Harry Potter fan was ik heel sceptisch over deze film. Eigenlijk was ik ook van plan om het niet te gaan bekijken in de bioscoop, tot dat ik een aantal positieve recensies zag. Uiteindelijk ben ik toen overstag gegaan en heb ik hem toch bezocht in de bioscoop. En daar werd ik positief verrast! Ik ging dus met hele lage verwachtingen de bioscoopzaal in en probeerde het vooral los te zien van Harry Potter. Toen de begintune van de film begon kreeg ik wel de kriebels (positief!) want het magische gevoel van Harry Potter kwam weer helemaal terug. Over het algemeen ben ik heel positief over deze film. De bijzondere wezens waren zo mooi uitgewerkt en zorgde ook voor humor. De uitwerking van deze wezens vond ik echt prachtig. De uitwerking van de verhaallijn ben ik iets minder positief over. Hier en daar was het namelijk nogal chaotisch en het duurde ook redelijk lang voor het verhaal goed op gang kwam en het duidelijk werd waar het heen ging. Al met al ben ik dus gematigd positief! De effecten en uitwerking van de dieren maken dat mijn uiteindelijke oordeel over deze film wel positief is.

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een aanrader als je dol bent op de magie van de Harry Potter films, maar als je niet tegen een chaotische verhaallijn kan, zou ik hem niet snel kijken. Ik geef deze film 4/5 sterren!

#3 Crazy Ex-Girlfriend

Crazy Ex-Girlfriend is een serie (alle afleveringen tot nu toe staan op Netflix!) die het verhaal vertelt over Rebecca Bunch. Rebecca is een redelijk succesvolle advocate in New York, maar ze is alles behalve gelukkig. Ze doet alles om haar moeder tevreden te stellen, maar ondertussen voelt ze zich niet op haar plek bij het kantoor. Als ze Josh, een jongen waar ze een korte tijd iets mee gehad heeft tijdens een zomerkamp, tegen het lijf loopt, neemt de een impulsief besluit. Josh vertelt dat hij binnenkort terug gaat verhuizen naar West-Covina, een klein dorpje in California. Omdat ze niet gelukkig is in New York besluit Rebecca ook naar West-Covina te verhuizen en daar te gaan werken bij het plaatselijke, dorpse, advocatenbureau. Daar ontmoet ze haar gekke baas, een nieuwe goede vriendin en een buurvrouw. Maar ook Josh is nog niet uit haar gedachten verdwenen.. Want ook al ontkent ze het, stiekem is Josh de reden dat ze naar West-Covina is verhuisd. Crazy Ex-Girlfriend gedrag? Jazeker!

Ik had zin in een luchtige serie met een grappig verhaal, toen ik las over deze serie. Het leek me wel wat, dus ik besloot een aantal afleveringen te kijken en was al snel verslaafd! In veel reviews online lees je dat de liedjes, de serie heeft een musicalachtige onderlaag, irritant waren, maar ik vind het er juist wel bij passen. Rebecca doet de raarste dingen en daardoor komt ze vaak ook in vreemde situaties terecht, met haar nieuwe vrienden en baan.

Als je op zoek bent naar een luchtige serie met veel humor, is dit iets voor jou! Houd je niet van musical/liedjes, dan zou ik deze serie aan me voorbij laten gaan. Ik geef Crazy Ex-Girlfriend 3/5 sterren!

#4 Walt Before Mickey

Walt Before Mickey is een biografische speelfilm die het verhaal van Walt Disney, gespeeld door Thomas Ian Nicholas, vertelt voor zijn succes met Mickey Mouse. De moeilijke weg die hij heeft moeten begaan om succes te bereiken brengt Walt van Kansas, naar New York en uiteindelijk naar Los Angeles. Zijn reis naar succes gaat niet zonder slag of stoot. Walt raakt regelmatig diep in de schulden en lijkt op meerdere momenten zijn goede vrienden en mede-animators te verliezen. Wanneer hij eindelijk succes lijkt te vinden door het ontwerp van Oswald the Rabbit en Disney Studios van de grond lijkt te komen, krijgt hij weer een tegenslag door een grote producer die hem tegen werkt. Hoe het afloopt kan je wellicht al raden, namelijk met het ontwerp van Mickey Mouse.

Ik ben een groot Disney fan, zowel van de films als van de parken. Veel over het vroegere leven van Walt Disney wist ik echter niet en deze film gaf een mooi kijkje in de reis die Walt heeft doorlopen om uiteindelijk succesvol te kunnen worden. De diepe dalen die hij ziet worden mooi weergegeven en vertolkt door Thomas Ian Nicholas, die de wanhoop van Walt op een bijzondere manier weet over te brengen. Ook laat deze film zien dat het najagen van je dromen niet zonder slag of stoot blijft, maar dat wanneer je vertrouwt op jezelf en je familie/vrienden, dicht bij jezelf blijft en hard werkt, je veel kan bereiken in het leven.

Zeker voor Disney fans is deze film een grote aanrader, maar ook voor non-Disney liefhebbers is dit een mooie biografische speelfilm! Ik geef deze film 4,5/5 sterren!

#5 Riverdale

Deze serie verscheen kortgeleden op Netflix en werd de opvolger van onder andere Pretty Little Liars genoemd. De serie vertelt het verhaal van onder andere Archie, Betty en Veronica. Deze drie tieners wonen in het dorpje Riverdale, waar zich zojuist een een drama heeft afgespeeld. Jason Blossom is namelijk verdwenen terwijl hij met zijn tweelingzus Cheryl aan het varen was en er wordt vanuit gegaan dat hij niet meer in leven is, nadat hij tijdens veel zoektochten in het meer niet gevonden is. In het dorp en op de plaatselijke middelbare school is de verdwijning van Jason het gesprek van de dag. Al snel blijkt, dat sommige mensen wellicht meer van zijn verdwijning weten dat zij laten blijken..

Ik ben dol op spannende series, maar kan ook genieten van een ‘slechte’ serie met veel high school drama. Series zoals Pretty Little Liars doen het bij mij dan ook goed. Toen ik las over deze serie, was ik niet direct overtuigd. Er wordt vaak genoeg geclaimd dat iets de ‘opvolger’ van een andere populaire serie is, maar vaak lijkt dit een reclamestunt te zijn. Toch klikte ik op een vrije avond de eerste aflevering van Riverdale aan op Netflix en ik vond het meteen super spannend! Ik ben heel benieuwd wat dit eerste seizoen gaat brengen.

Ik kan nog geen volwaardig oordeel geven over deze serie, omdat ik nog niet het hele seizoen heb gezien. Maar mijn eerste indruk is heel goed. Tot nu toe geef ik deze serie 4/5 sterren!

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Renate
3 jaren geleden

Ik ben al een tijdje heel nieuwsgierig naar La La Land, Fantastic Beasts and Where to Find Them & Riverdale. Ik wil waarschijnlijk deze of aankomende week naar de bios naar de film La La Land! en Riverdale moet ik maar is aan beginnen. Ik ben ook altijd sceptisch als iets de opvolger genoemd wordt, want ik vind PLL heel leuk, maar ik hoor tot nu toe alleen maar lovende berichten over Riverdale! Crazy Ex-Girlfriend klinkt ook zeker als een serie die ik leuk zou vinden en Walt before Mickey heb ik gezien! Ik ben ook dol op Disney, maar… Lees verder »

trackback

[…] Crazy Ex-Girlfriend heb ik in de eerste editie van Kijkende Loes al eens iets geschreven, maar ik wilde hem dit keer nog eens benoemen, omdat er […]