New In – Urban Decay Naked Heat

Al jaren is Urban Decay mijn favoriete make-up merk. Ik leerde dit merk eerst kennen via de oogschaduws en oogpotloden, maar ging later ook wat meer producten zoals foundations en concealers proberen. Toch zijn vooral de oogschaduws altijd mijn favorieten gebleven en inmiddels ben ik de trotse bezitter van alle Naked paletten en een Naked Basic palette. Toen er weer een nieuwe aangekondigd werd, Naked Heat, was ik natuurlijk super enthousiast. Vandaag laat ik dit palette aan jullie zien!

Naked Heat is het vijfde grote oogschaduwpalette in de Naked-lijn, na Naked 1, 2, 3 en Smoky. Ik heb dit oogschaduwpalette gekocht tijdens mijn vakantie in Edinburgh, waar het palette in begin augustus is uitgekomen. In Amerika is het palette eind juni uitgebracht en Nederland zal snel volgen!

De verpakking van het palette is zoals gebruikelijk bij de Naked paletten langwerpig en de titel van het palette staat voorop. Dit maal is Urban Decay gegaan voor een strakke verpakking met veel roodtinten, wat natuurlijk goed past bij de titel en de kleuren in het palette.

Het Naked Heat palette wordt gekenmerkt door veel rode tinten oogschaduws, zowel matte als met shimmer. Rode tinten oogschaduw staan vooral erg mooi bij blauwe en groene ogen, maar ze kunnen natuurlijk bij alle oogkleuren gedragen worden. Het palette bestaat uit 12 verschillende kleuren van ieder 1,3 gram en een dubbelzijdige oogschaduwkwast.

Er zit dus ook een oogschaduwkwastje in dit palette, met twee kanten. Beide kanten zijn vrij ‘fluffy’ en geschikt om oogschaduw aan te brengen en te blenden. In principe kan je een look maken door alleen deze kwast te gebruiken, maar ik vind het fijn om ook nog een iets preciezere kwast te gebruiken, zoals een pencil brush. Ik ben altijd erg te spreken over de kwasten van Urban Decay, omdat ze zo lekker zacht zijn en heel fijn werken.

Dit zijn de eerste zes kleuren uit het palette: Ounce, Chaser, Sauced, Low Blow, Lumbre en He Devil. Dit zijn de zes lichtste kleuren uit het palette.

 • Allereerst Ounce, wat de highlight kleur is uit dit palette. Het is een lichte ivoorachtige kleur, met een gouden glans.
 • Chaser is de eerste matte kleur uit dit palette. Chaser is een lichte, warme zandkleur. Dit soort kleuren zijn ideaal als transitiekleur voor in de arcadeboog.
 • Sauced is ook een matte kleur, met een meer oranje ondertoon.
 • Low Blown is een tintje donkerder dan Sauced, maar ook een matte tint met een oranje ondertoon. Toch lijkt deze kleur iets minder warm te zijn.
 • Lumbre is een perzikachtige tint met een mooie gouden shimmer erin. Een hele mooie tint voor op het bewegend ooglid.
 • He Devil is de zesde kleur uit het palette en weer een matte tint. Het is een redelijk diepe roodbruine kleur, perfect voor in de arcadeboog.

De volgende zes kleuren uit het palette zijn de wat diepere kleuren, namelijk: Dirty Talk, Scorched, Cayenne, En Fuego, Ashes en Ember.

 • Dirty Talk is kopertint met diepe oranje en roestkleurige ondertonen. Het is een oogschaduw met een meer frost-finish.
 • Scorched is ook een shimmeroogschaduw, maar deze is meer metallic. Scorched is in tegenstelling tot Dirty Talk meer diep roodpaars.
 • Cayenne is een matte tint met duidelijke rode ondertonen. Toch lijkt dit een van de meer neutralere tinten uit het palette te zijn.
 • En Fuego is een dieprode tint met een lichte paars/pruimkleurige ondertoon.
 • Ashes is een dieppaarse kleur, met warme ondertonen. Ook dit is een matte kleur.
 • Ember is de laatste kleur in dit palette en is een shimmertint. Ember is een duidelijk bruine kleur met een bruingouden-shimmer. Op de swatch lijkt deze kleur een beetje blauwig, maar dit komt door de locatie van de swatch (op mijn pols).

Dit is de look die ik gemaakt heb. Ik heb het heel veel van de kleuren gebruikt, maar onder andere Ounce als highlighter en Ember en Scorched onder mijn ogen.

Alle oogschaduws uit dit palette zijn heel zacht en met veel pigment. Vooral de shimmertinten voelen aan als boter en zijn heel makkelijk op mee te werken. De matte oogschaduws moeten iets meer opgebouwd worden, maar hierdoor zijn ze ook geschikt voor een iets subtielere look of juist om een look natuurlijk donkerder te maken. Ik ben heel enthousiast over de oogschaduws, mede om te originaliteit in kleuren en finishes.

Urban Decay heeft, naar mijn mening, met dit palette weer bewezen dat ze ontzettend goed zijn in oogschaduws! De kleuren zijn vernieuwend, brengen makkelijk aan en blijven goed zitten. Ook ziet de verpakking er ontzettend strak en mooi uit.

Ik heb het Urban Decay Naked Heat palette gekocht bij Debenhams (een warenhuis uit de UK) voor £39.50. In Nederland is dit palette vanaf eind deze week te kopen zijn bij Ici Paris XL en nu al online op de website voor €55,20.

Misschien vind je dit ook leuk?

31
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
16 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Favorieten van de Maand – Augustus | Levende LoeslevendeloesJoyce - LemonyLifeNLBibiBeautyjuf Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Donna
Gast

Zo mooi!!! Dit zijn ook echt kleurtjes voor jou. Ik moet ook nog ooit echt een Naked palette kopen.

Susan
Gast

Prachtig palette!

Marloes
Gast

Naked Heat is zo mooi! Ik heb al 2 Naked paletten maar deze wil ik er ook graag bij 🙂

Susan | susanblogt
Gast

Heel mooi palette! Ik heb zelf geen NAKED palettes, maar vind ze wel echt prachtig.

Annika
Gast

Dit lijkt me echt een heel mooi palette, net als alle Naked palettes. Hoog tijd dat ik er ook eens eentje aanschaf!

Babs
Gast

Mooie pigmenten en wat een mooie ooglook heb je gemaakt! En wat goed, eindelijk een kwastje bij een palette die de moeite waard is.

Charel
Gast

Wauw wat een prachtig palette!

taar
Gast

Ik kocht dit palette drie weken geleden in Amerika. Nog maar 1 keer gebruikt, maar echt heel mooi! Ik heb alle andere van de naked collectie ook en dit is er echt even 1 die er uitspat.

Rosita Elise
Gast

Ik draag zelf niet zo veel oogschaduw, zeg maar eerlijk nooit maar als ik jou ogen dan zie dan denk ik wow, ik moet dit vaker doen. Of jij hebt gewoon mega mooie ogen Haha! Super mooie warme tinten!

Liefs,
Rosita Elise

Romy
Gast

Wauw, wat een mooi palette! Prachtige pigmentatie, mooie kleuren en een hele mooie ooglook zo! Jammer dat het een vrij duur palette is, maar zo te zien krijg je wel echt waar voor je geld 🙂

Laura
Gast

Ik ben de rode/oranje tinten ook echt aan het ontdekken, dat deze ook mooi staan bij groene ogen. De kleuren verrassen me! Dacht dat het echt alleen maar oranje en rood tinten zouden zijn.

Nicole
Gast

Ik moet toegeven dat ik eigenlijk dacht dat dit palette niet zo heel mooi zou zijn, maar als ik zo de look zie die jij ermee gemaakt hebt ben ik eigenlijk wel geinteresseert haha. Urban Decay blijft gewoon prachtig!

Beautyjuf
Gast

Op Instagram heb ik al zoveel prachtige foto’s voorbij zien komen van dit palette. Ik vind het leuk om er nu eens wat meer over te lezen. Tof dat de kwaliteit zo goed is! Ik vind de tinten bijzonder en mooi bij elkaar passen. Bedankt voor je fijne review!

Bibi
Gast

Wauw super mooi palette!! #HEBBEN!!

Joyce - LemonyLifeNL
Gast

Wat een gaaf palette zeg!

trackback

[…] schreef al een uitgebreide review over dit palette, maar ik wilde hem nog even snel benoemen! Ik heb dit palette namelijk begin van […]