Recept – 3x Vegetarische Tosti’s

Tosti’s beschouw ik als comfortfood. De gesmolten kaas, het warme brood.. heerlijk voor op een koude herfstdag! Aangezien de herfst nu toch echt aangebroken is, deel ik vandaag drie vegetarische tosti-recepten met jullie. Heb je al een beetje honger gekregen?

Allereerst heb je natuurlijk een grill of tosti-ijzer nodig om je tosti’s te maken. Ik gebruik het liefst een contactgrill, omdat je hiermee de perfecte tosti krijgt! Deze contactgrill* komt van Kookexpert en is het perfecte formaat. Verder heb je voor je tosti natuurlijk brood nodig en voor deze recepten heb ik voor wit brood gekozen. Wit brood is voor mij het perfecte brood voor een tosti, maar ik moet zeggen dat ik normaal bruin brood gebruik, omdat dit toch iets gezonder is. Meestal drink ik er er een glas water bij, en ook de mooie waterglazen die je op de foto’s ziet, zijn van Koopexpert. Deze webshop is dus perfect voor al je kook-, bak-, of keukenbenodigheden!

#1 De traditionele Italiaanse tosti

Het eerste recept is een traditionele Italiaanse tosti, met mozzarella en pesto. Er is heel veel variatie mogelijk in dit recept, zo kun je bijvoorbeeld tomaat toevoegen (maar daar houdt ik persoonlijk niet van), een ander soort pesto gebruiken, of verse basilicum toevoegen.

Allereerst besmeer je beide boterhammen met een laagje pesto, zodat de hele tosti genoeg pesto bevat. Vervolgens snijd je de mozzarella in kleine plakjes, die je over het brood verdeelt. Ik heb geen hele bol gebruikt, dat vond ik iets teveel, maar je kunt natuurlijk zoveel kaas gebruiken als je wilt! Ook kruid ik de mozzarella met wat peper. Vervolgens grill je de tosti tot deze mooi bruin is en de kaas goed gesmolten is. Je kan hem eten met een lekkere chilisaus of tomatendip, maar ik vind dat persoonlijk overbodig, deze tosti is al lekker genoeg van zichzelf!

#2 Een geitenkaastosti met een zoet tintje

Deze tweede tosti is stiekem mijn nieuwe favoriet, aangezien ik groot geitenkaasliefhebber ben! Je gebruikt voor dit recept dus geitenkaas, appel en wat honing. Je kunt eventueel ook nog wat walnoten toevoegen, voor een beetje extra ‘crunch’.

Je verspreidt allereerst de geitenkaas over een snee brood, tot deze goed bedekt is. Daarna leg je dunne plakjes appel bovenop de kaas. Het is het belangrijkst dat deze plakjes dun zijn, omdat de tosti anders niet goed door en door warm wordt! Als je de tosti helemaal belegd hebt, kun je er nog een beetje honing over sprenkelen, voor wat extra zoetigheid. Je legt de tosti vervolgens onder de grill om hem bruin te bakken en de geitenkaas lekker warm te laten worden.

#3 De fruitige tosti voor de zoetekauw 

Eigenlijk was deze tosti een experiment voor mij, omdat ik niet zo’n fan ben van banaan. Toch heb ik al vele positieve verhalen gehoord over de combinatie van banaan en nutella op een tosti, dus ik wilde het ook eens proberen! Je hebt ongeveer een halve banaan nodig en wat nutella.

Je besmeert beide boterhammen met een laagje nutella, je kan hier zoveel voor gebruiken als je wil. Wil je dat de chocoladesmaak overheerst, gebruik dan wat meer, maar wil je de banaan laten overheersen, ga dan voor wat minder nutella. De boterham beleg je daarna met de banaan en ook hier is het slim om de laagjes zo dun mogelijk te houden. Nadat je de tosti hebt klaar gemaakt onder de grill, kun je aanvallen!

Deze drie vegetarische tosti recepten zijn perfect als lunch, of zelfs als zondagsontbijtje. Alledrie zijn ze heel divers van smaak, dus voor iedereen wat wils! Welke tosti ga jij eens proberen!

Dit artikel bevat een product wat ik ter review heb mogen ontvangen, dit is aangegeven met een *.
Alle meningen zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Misschien vind je dit ook leuk?

32
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
16 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
levendeloesMarloes - GLAMOURMOESgeawendyDemi Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Romy
Gast

Wat een leuke tosti-ideeën! Vooral die combinatie met appel en honing spreekt me wel aan. Ik heb eigenlijk al te lang geen tosti’s meer gegeten 😉

Danielle
Gast

Oeh dat ziet er allemaal super lekker uit ! Mozarella en pesto lijkt mij de lekkerste.

Donna
Gast

Zo lekker! Ik hou echt van tosti’s, vind het altijd zo jammer in restaurants dat je maar twee sneden brood krijgt, zo weinig haha. Vooral die met geitenkaas en honing klinkt super!

Susan
Gast

Die eerste is mijn favoriet! Misschien dat ik ooit nog een keer banaan en choco ga proberen.

Madelon
Gast

Oeh wat een lekkere tosti’s! De eerste is echt mijn één van mijn favorieten, maar met appel lijkt me ook heel bijzonder smaken!

Marleen
Gast

Ik heb dus nog nooit gedacht aan Nutella/banaan tosti’s maar MAN WAT IS DAT EEN GOED IDEE!!!

Elke
Gast

Oooh, lijken me stuk voor stuk heerlijke tosti’s!

Marloes
Gast

Tosti’s met pesto zijn zo lekker! Ik heb nog nooit een zoete tosti geprobeerd, maar ik denk dat Nutella en aardbeien ook wel heel lekker kan zijn.

kimmetjekims
Gast

Wat een heerlijke ideeën. Ik ben dol op tosti’s, dus dit artikel ga ik zeker onthouden voor het bouwen van mijn volgende tosti.

Iris
Gast

De laatste is het meest iets voor mij, haha 😀 Lekker!!

Babs
Gast

Hoera! Inspiratie! Ik zag gisteren nog tosti brood in de aanbieding liggen en nam het maar niet mee. Had ik zin in een tosti ham-kaas? Niet echt, maar nu zie ik zulke lekkere variaties. Toch maar zo een broodje halen 🙂

Annika
Gast

Ik maak weleens een tosti met pindakaas, banaan en Marshmallow Fluff, ook vegetarisch en lekker. Ik ga die van jouw met pesto eens proberen, lijkt me erg lekker.

Demi
Gast

En hoe beviel die bananentosti nou dan? :p Ik heb vandaag de tosti met mozarella en pesto gemaakt. Die was zeer geslaagd!

wendy
Gast
wendy

Pas op met geitenkaas dat er geen dierlijk stremsel inzit anders is deze niet vegetarisch. Dit moet je ook nakijken bij kaas. Biologische kazen zijn wel vrij van dierlijk stremsel.

gea
Gast

De tweede variant lijkt mij wel ontzettend lekker. 🙂

Marloes - GLAMOURMOES
Gast

Banaan en nutella, de perfecte combi! Ik vind tosti Hawaï ook erg lekker, maar dat is niet vegetarisch haha.