Luisterende Loes #2 – Mijn Favoriete Nummers Allertijden

In mijn vorige ‘Luisterende Loes’ deelde ik de nummers die ik op dat moment graag luisterde, maar vandaag deel ik juist mijn favoriete nummers aller tijden! Ik ben een groot muziekliefhebber en er zijn een aantal nummers waar ik eigenlijk altijd wel graag naar luister. Lees en luister dus snel verder!

#1 The Heart of Life – John Mayer

Allereerst mijn favoriete nummer van John Mayer ooit: the Heart of Life. John Mayer is inmiddels al jarenlang een van mijn favoriete artiesten en hij heeft al heel wat mooie nummers gemaakt. Dit nummer vind ik toch het allermooist, ook al is het eigenlijk een beetje een underrated liedje. Hij lijkt het vrijwel nooit te spelen tijdens shows en veel mensen kennen dit nummer niet eens. Naar mijn mening heel zonde, want de muziek en tekst is prachtig! Eigenlijk vertelt dit nummer je dat het leven soms niet gaat zoals je wil en ontzettend rot kan lopen, maar dat de kern van het leven mooi is. Niet alleen mooie muziek dus, maar ook een prachtige boodschap. Zeker het luisteren waard!

#2 Mis ik jou – Acda en de Munnik

Dat Acda en de Munnik uit elkaar zijn vind ik nog steeds heel erg, maar gelukkig hebben we hun muziek nog! Eigenlijk vind ik alle nummers van dit duo heel erg mooi en pakken, maar ‘mis ik jou’ is al jaren mijn favoriet. Het mooiste aan de muziek van Acda en de Munnik vind ik dat de teksten zo eerlijk zijn, maar dat ze het op een niet-treurige manier brengen. ‘Naar Huis’ is de cd met een aantal hele grote hits, waaronder dus ‘mis ik jou’. Houd je van Nederlandse muziek? Luister dan zeker eens naar dit pareltje!

#3 Piano Man – Billy Joel

https://www.youtube.com/watch?v=xEprNGh3FRo

Piano Man is natuurlijk een klassieker en ik heb het ook altijd al een mooi nummer gevonden! De mondharmonica, het pianospel, de tekst, alles past perfect bij elkaar. Ik denk dat er weinig mensen zijn die dit nummer niet kunnen mee zingen! Ook doet het me altijd denken aan een Max, een jongen die mee deed aan het tv-programma ‘Over Mijn Lijk’. Daardoor geeft dit nummer me nog net iets meer kippenvel. Deze klassieker blijft een van mijn favorieten!

#4 Paradise by the Dashboard Light – Meatloaf

Nog een klassieker, maar dan een hele vrolijke! ‘Paradise By the Dashboard Light’ is een heerlijk ironisch nummer, wat ik maar al te graag mee zing, vooral in de auto. Ik vind vooral de opbouw van dit nummer heel erg tof en het tweespel in zang voegt ook zeker iets toe. Ik kan me niet voorstellen dat je dit nummer nog niet kent, maar mocht je in de stemming zijn voor een klassieker, dan is dit een van mijn favorieten!

#5 You Can Come Back Home – Matt Simons

Matt Simons is een artiest die nog niet extreem lang bekend is en ‘You Can Come Back Home’ is ook niet zijn meest bekende nummer, maar wel mijn favoriet. Ik luisterde dit nummer heel veel tijdens mijn semester in het buitenland,waardoor het voor mij ook een hele bijzondere betekenis en herinnering heeft gekregen! De boodschap van dit nummer is ook heel mooi, want eigenlijk gaat het over het feit dat je soms moet uitvliegen en jezelf moet ontdekken om vervolgens weer thuis te kunnen komen. De andere nummers van dit album zijn ook heel erg mooi, dus zeker het ontdekken waard!

Eigenlijk heb ik nog veel meer favoriete nummers, maar dit zijn er 5 van! Deze liedjes zullen altijd in mijn Top2000-lijstje blijven staan. Wat is jouw favoriete nummer allertijden?

Misschien vind je dit ook leuk?

22
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
11 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
levendeloesIrisSaskiaIvonIris Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Donna
Gast

Ik vind het zo moeilijk om een favoriete liedje allertijde te kiezen! Ik zou er ook meerdere kiezen denk ik. Je hebt leuke keuzes gemaakt!

Danielle
Gast

Prachtige muziek inderdaad, ik vind de Piano Man zo mooi!

Romy
Gast

Wat een prachtige nummers! Zo leuk om Billy Joel ook in je lijstje terug te zien! Piano Man vind ik ook een geweldig nummer, maar niet veel mensen van mijn leeftijd hebben ervan gehoord. Mijn vader is al jaren groot fan van Billy Joel en heeft mij daarom ooit meegenomen naar zijn concert. Sindsdien ben ik weg van dit nummer. Maar mijn all time favourite nummer is toch wel ‘Sweet Goodbyes’ van Krezip. Ik word bijna emotioneel als ik dat nummer ook maar op de radio hoor.

evelien
Gast

Super leuk artikel, ik ben fan van John Mayer! Zo’n fijne zanger is het <3
Liefs,
Evelien

kimmetjekims
Gast

Wat een leuk artikel!! Erg leuk gedaan girl! Sommige oude nummers blijven altijd zo fijn <3

Daniëlle Springer
Gast

Wat een mooie nummers heb je op een rij gezet. Dat nummer van John Mayer ken ik inderdaad helemaal nog niet. Dat laatste nummer vind ik persoonlijk ook wel erg mooi!

Daphne
Gast

Bijzondere nummers heb je uitgekozen! Vind het altijd mooi als mensen liedjes hebben als ultieme favoriet. Bij mij kan het namelijk nogal eens wisselen, haha!

Iris
Gast

Haha paradise by the dashboard light… dat is echt mijn moeders favoriete nummer, die gaat er helemaal los op 🙂 Ik vind Johan Mayer en Billy Joel ook top.

Ivon
Gast

Paradise by the dashboard light blijft heeeerlijk! Vooral op feestjes van familie enzo haha.

Mijn favoriete nummer aller tijden is Total Eclipse of the Heart van Bonnie Tyler, krijg altijd kippenvel van dit nummer!

Saskia
Gast

Ik vind alleen het nummer Piano Man gaaf van de bovenstaande. De rest ken ik niet zo goed. Mijn favoriete nummer aller tijden is Who Knew van Pink

Iris
Gast

Piano Man vind ik ook zo mooi! Leuk lijstje!