Inspiratie – Lekkere hapjes voor bij een high tea

High tea’s zijn de ultieme manier om gezellig met vrienden bij te kletsen en lekkere dingen te eten tegelijk. Ik houd ervan! Ik vind het leuk om het in een gezellig restaurant te doen, maar ook thuis is het heel gemakkelijk om een high tea te organiseren. Ik deed dit een tijdje geleden en vandaag deel ik met jullie welke hapjes ik maakte!

#1 Sandwiches
Bij een high tea horen natuurlijk sandwiches. Ik maak zelf meestal twee opties: een soort met zalm en komkommer en een met carpaccio. Maar eigenlijk heb je super veel verschillende opties. Bijvoorbeeld met Heksenkaas, ham, of zelfs met zoetig beleg.

#2 Hartige muffins
Dit was de eerste keer dat ik deze muffins maakte en ik vond het een groot succes! Ik volgde dit recept van Lekker en Simpel en het was inderdaad super makkelijk en lekker. Vaak als ik een high tea organiseer heb ik de neiging veel te veel zoetigheden te maken, dus dit is een hele goede optie als hartig hapje!

#3 Appeltaartjes
Ook deze appeltaartjes heb ik gemaakt volgens een recept van Lekker en Simpel, ik vind hun site nu eenmaal heel fijn! Dit is echt het makkelijkste recept ooit, dus zelfs als je slecht bent in de keuken kun je dit maken. Het is namelijk gewoon een plakje bladerdeeg met schijfjes appel erop en wat kaneelsuiker. Easy peasy!

#4 Worstjes in croissantdeeg
Dit is nog een super makkelijk recept, namelijk worstjes in bladerdeeg. Iedereen heeft dit al wel eens gemaakt denk ik! Je gebruikt er croissantdeeg voor en daarin doe je een cocktailworstje. Je kunt ook variëren met vulling, bijvoorbeeld kaas of Nutella. Wat je maar wilt!

#5 Tonijn komkommer-bootjes
Nog een makkelijk recept, ik houd nu eenmaal van makkelijke dingen haha! Deze komkommerbootjes maak je door een komkommer in de lengte door midden te snijden en uit te hollen. Vervolgens vul je deze helften met tonijnsalade (zelfgemaakt of uit een bakje), de komkommer in stukjes snijden en tada! That’s it!

#6 Scones
Bij een echte Engelse high tea horen natuurlijk scones, dus dit keer maakte ik ze (of eigenlijk maakte Donna ze). Ik vond het echt een lekkere toevoeging, zeker als je zorgt voor lekkere vruchtenjam en clotted cream. Een klassieker!

#7 Arretjescake met Maltesers
Deze te lekkere arretjescake zag ik een aantal maanden geleden langs komen op de website van Glamour en moest ik na maken! Ik ben dol op alles met chocolade en arretjescake is ook totaal niet moeilijk. Je kunt het super makkelijk een avond van te voren maken bijvoorbeeld, wat ideaal is. Perfect voor de zoetekauwen onder ons!

Ik heb weer helemaal honger gekregen van het schrijven van dit artikel, haha! Behalve deze hapjes kun je bijvoorbeeld ook nog lekkere bonbons op tafel zetten, of wat fruit. Zeker fruit vind ik altijd nog een lekkere toevoeging! Heb jij wel eens een high tea georganiseerd?

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
20 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Romy
2 jaren geleden

Wat een mooie en sowieso ook heerlijke hapjes heb je gemaakt! Er zitten een paar recepten tussen die ik zeker ook eens wil proberen. Die appeltaartjes klinken als iets wat zelfs ik als niet-keukenprinses nog moet kunnen 🙂

Iris
2 jaren geleden

Oooh wat lekker allemaal! Ik heb er in eens zo veel zin in! Dit muffins zien er lekker uit en die Maltezer taart wie komt bijna door mijn scherm heen!! Jammie!!

Lieke
2 jaren geleden

Die malteser cake heb ik zelf wel eens gemaakt, heerlijk! Verder zijn het echt leuke en simpele hapjes, leuk!

Natascha - BeautyOpinie
2 jaren geleden

Ohh, die arretjes cake! Yum yum!

Chelsey
2 jaren geleden

Ziet er allemaal zo yummy uit! Deze sla ik even op. Ik ga eind deze maand sinterkerstennieuw vieren met vriendinnen, dus dan zouden we deze hapjes ook kunnen maken

Gea
Gea
2 jaren geleden

WoW dit ziet er echt heerlijk uit allemaal!!

Rosita Elise
2 jaren geleden

Ohhhh heerlijk zeg! Ik krijg zoveel honger hiervan! Die cake ziet er echt heerlijk uit!

Liefs

Sija
2 jaren geleden

Wat ziet dit er heeerlijk uit Loes! Wat doe je me aan, haha. Die appeltaartjes zijn bijna zonde om op te eten! En die worstenbroodjes zou ik nu ook wel lusten <3

Babs
2 jaren geleden

Wat een heerlijkheden! Ik ben dol op scones, ik had ze in Ierland voor het eerst gegeten. Zo lekker!High tea vind ik altijd zo leuk, vooral omdat er zoveel kleine hapjes zijn en keuze. Ik ga even naar de arretjescake met malthezers kijken, het water loopt mij in de mond. (en wat ziet het er goed uit allemaal!)

Mariëlle
2 jaren geleden

Ik zou zelf alles veganizen, maar super leuke ideeën 😀