Beauty Battle – Real Techniques vs. Etos make-up spons

Toen ik net begon met make-up bracht ik mijn foundation altijd aan met mijn handen, maar dat is inmiddels al lang verleden tijd. Ik gebruik nu graag een kwast of een make-up sponsje. Make-up sponsjes bestaan er in vele soorten en maten en vandaag laat ik er twee aan jullie zien!

In deze battle strijden de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques ende Make-Up Blender van Etos tegen elkaar. Beiden zijn te verkrijgen bij de Etos, maar die van Real Techniques kun je bijvoorbeeld ook online krijgen via Wehkamp of Boozyshop. Allebei gemakkelijk te verkrijgen dus! Qua prijs zit er een klein verschil in. De spons van Etos kost €4,99 en die van Real Techniques €5,99 (deze prijs verschilt wel eens iets per verkooppunt/website). Allebei de sponsjes zijn dus redelijk goedkoop, in verhouding met de twintig euro die je betaalt voor de beautyblender, en goed verkrijgbaar. Dat begint al goed!

De spons van Real Techniques heeft een fel oranje kleur en heeft een afgesneden zijkant. Dit creëert een puntje waardoor je gemakkelijk in de hoekjes van je gezicht de make-up kan blenden, bijvoorbeeld bij je neus of ogen. Je moet een make-up spons eerst nat maken voordat je hem gaat gebruiken en wanneer je dit bij deze spons doet, groeit hij enorm. Ik vond dat hij beter groeide dan mijn originele beauty blender! Ook is hij enorm zacht, wat hem prettig in gebruik maakt. Ja, deze is fijn! Zelfs misschien wel fijner dan de beautyblender zelf.

De Etos blender ziet er qua vorm redelijk hetzelfde uit als de Real Techniques spons. Ook dit sponsje heeft een afgesneden kant waardoor je makkelijk alle make-up kunt blenden, ook in de hoekjes van je gezicht. Qua kleur lijkt deze spons ook meer op de beauty blender, maar dat zegt niks over de kwaliteit natuurlijk. Wel viel het me op dat deze spons een stuk steviger is aangezien hij minder goed in te drukken is. Ook als je water toe voegt, groeit hij een beetje maar hij blijft vrij stevig. Ik vond dit persoonlijk niet erg prettig bij het aanbrengen van mijn foundation. In principe bracht hij de make-up prima aan en werd het ook goed geblend, maar doordat de spons vrij hard was kostte het me een stuk meer moeite.

Waarschijnlijk kunnen jullie de winnaar van deze battle al wel raden, dat is namelijk de make-up spons van Real Techniques! Deze spons is zacht, groeit goed als je hem nat maakt en brengt de make-up gemakkelijk mooi egaal aan. Die van Etos deed zijn werk, maar vond ik een stuk minder fijn in gebruik. Inmiddels is hij zelfs al in de prullenbak beland!

De winnaar van deze eerste battle is dus de Real Techniques Miracle Complexion Sponge geworden! Deze kan ik zeker aanraden als je op zoek bent naar een goed alternatief voor de dure beauty blender. Wat vinden jullie van zo’n battle review?

Misschien vind je dit ook leuk?

28
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
14 Comment threads
14 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Levende LoesMerel AnneRosita EliseEvelynmarielle Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Romy
Gast

Wat een leuk idee, deze review! Ik ben dus zo iemand die nog altijd haar foundation met haar handen aanbrengt. Oeps! 😉 Juist daarom is deze review zo handig. Ik ga eens kijken naar de beauty blender van Real Techniques. Hij klinkt heel goed inderdaad.

evelien
Gast

Wat een onwijs leuk artikel! Ik wil heel graag de spons van real techniques een keer proberen 🙂

Lieke
Gast

Wat een super leuk artikel is dit, moet je vaker doen <3.

Lindsey Beljaars
Gast

Super leuk, zo’n battle! Ik heb de spons van Real Techniques ook en ben daar ook zeer over te spreken

Jessica J.
Gast

Tof, zo’n battle review! Dat sponsje van RT klinkt goed. Ik gebruik lang niet dagelijks foundation, maar als ik het draag, breng ik het aan met de Expert Face Brush van RT.

Danielle
Gast

Leuke review! Ik heb zelf de beautyblender en de Real Techniques spons en grijp eigenlijk toch nog sneller naar mijn BB, maar dat is denk ik een persoonlijke voorkeur. Beide sponsjes zijn namelijk fijn in gebruik en brengen mijn make-up goed aan!

Rianne
Gast

Ik was al een tijdje op zoek naar een review over de spons van Etos, want ik wilde eerst even weten of ‘ie fijn was voor ik hem zelf zou kopen 🙂 Jammer dat hij tegenviel! Ik gebruik zelf al jaren de roze spons van Primark, wel steeds een nieuwe uiteraard 😉

Anne - YouStyle.nl
Gast

Ik gebruik ook nog altijd het liefste een beautyblender. Maar ik ga eens het sponsje van Real Techniques proberen. Eens kijken of ik er mee overweg kan!

Anna Gerrie
Gast

Handige review! Ik heb beide ook geprobeerd, maar blijf de BeautyBlender toch het fijnst vinden 🙂

Dascha
Gast

Ik gebruik dit ook! Vind het zo fijn! 🙂

Liefs,
Dascha

marielle
Gast

Wat een leuk artikel! Ik vind deze sponsjes heel fijn

Evelyn
Gast

Wat een tof idee. Ik gebruik een dupe van beauty blender, maar ik ben wel overgehaald door je artikel om de echte te proberen.

Rosita Elise
Gast

Hahaha nog steeds zo grappig dat wij op het zelfde moment die real techniques blender testen! haha hij is idd zo fijn! <3

Merel Anne
Gast

Ik heb zelf een beautyblender van Kruidvat, maar dat is het ook niet helemaal. Het werkt, maar that’s it. Misschien toch maar eens op zoek naar de Real Techniques beautyblender…
Ik vind trouwens de naam Beauty Battle geniaal gevonden! :’)