Levende Loes #42 – Verjaardagslunch in Amsterdam & een verlaten Maastricht

Deze week was mijn laatste week voor de tentamens, dus het leren ging van start! Gelukkig had ik wel een heel gezellig weekend, wat ik graag aan jullie laat zien. Kijk je mee?

Mijn moeder kocht deze geweldige, kitscherige kerstbal voor me. Eigenlijk is het meer een klipje, maar ik weet niet hoe ik het anders moet noemen, haha! Het is een pauw met een echte pauwenveer eraan. Ultiem kitsch dus, maar ik vind het geweldig. Hij hangt voor nu nog in de boom van mijn ouders, want wij hebben geen kerstboom.

De verjaardag van mijn broer was 7 december, dus we gingen het weekend daarna lunchen in Amsterdam. We gingen naar Restaurant BAK, wat een heel leuk restaurant bleek te zijn. Redelijk hipster ingericht, in een soort pakhuis. Heel tof!

Ook aten we hele bijzondere en lekkere gerechten. Van schorseneren, tot dennenappelijs, van oester tot een toetje met zoete aardappel. Heel lekker!

Het was die zondag ontzettend aan het sneeuwen en tijdens de wandeling van en naar het restaurant veranderden we in kleine sneeuwpopjes. We moesten met de trein terug naar Maastricht, maar gelukkig viel de vertraging heel erg mee. Op deze foto zie je trouwens amper sneeuw, maar geloof me, Amsterdam zag helemaal wit!

Ook al is deze outfit super simpel, ik vond hem toch leuk. De combinatie van de kleur van het vest en de schoenen vond ik gewoon tof! Ik droeg ook mijn ketting van Happiness Boutique. Ik vind hem ook zo casual gecombineerd heel leuk!

Ik had door het koude weer super veel zin in pannenkoeken. Normaal heb ik deze craving eigenlijk nooit, dus ik vond het een goed excuus om ze weer eens te eten. Altijd lekker!

Vrijdag moest ik ontzettend vroeg werken (lees: 7.00 ‘s ochtends), waardoor de binnenstad nog helemaal uitgestorven was. De winkels gingen natuurlijk pas veel later open, waardoor de drukke winkelstraten helemaal leeg waren. Met de kerstlichtjes was het wel een heel mooi en vredig gezicht!

Met het uitgestorven Maastricht, komt dit fotodagboek weer tot een eind! De aankomende week staat volop in het teken van studeren, studeren, studeren en ook nog werken. Ik ga proberen genoeg foto’s voor jullie te maken, ondanks de tentamenstress! Heb jij ook nog tentamens of belangrijke werkdeadlines voor de kerst?

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Romy
2 jaren geleden

Wat een drukke week heb je voor de boeg, zo net voor de kerstvakantie. Heel veel succes met alle tentamens en deadlines! Leuk dat je nog voor je verjaardag bent gaan lunchen! En wat ziet Maastricht er zo mooi uit! Het heeft ook wel wat om door zo’n verlaten stad met kerstlichtjes te lopen 🙂

Sandra
2 jaren geleden

Maastricht vind ik altijd zó mooi in de winter met al die lichtjes! Echt, liefde voor die stad. 🙂 Gefeliciteerd nog met je broer! De lunch bij BAK ziet er inderdaad top uit. Ennnn je outfit die je laat zien is toffff. 🙂

Lindsey Beljaars
2 jaren geleden

Oeeh druk weekje voor de boeg! Heel veel succes!

Evelyn
2 jaren geleden

Haha, die ‘kerstbal’ was een geniale piek geweest! En wat een apart idee dennenappelijs, maar stiekem klinkt het wel lekker.

Jorinde
2 jaren geleden

Oeh, Restaurant BAK ziet er erg leuk uit! Ga ik onthouden! Succes met je drukke week voor de Kerst!

Jessica J.
2 jaren geleden

Restaurant BAK ziet er goed uit, zeg! Heerlijk vind ik dat, wandelen door een verlaten stad.

Anne - YouStyle.nl
2 jaren geleden

Leuke week! En woaahh: die gerechten zien er zo ontzettend lekker uit! Ik krijg er meteen honger van 😛

Sija
2 jaren geleden

Wow, denneappelijs?! Dat klinkt apart, maar lijkt me ook wel erg lekker haha! Leuke kerstbal(clip) heb je van je moeder gekregen! 🙂

Natascha - BeautyOpinie
2 jaren geleden

Yum, ik krijg trek van jouw foto’s haha. Wat een heerlijkheid, dat restaurant wil ik wel een keer bezoeken 😉 Heel veel succes met alles deze week!

Rosita Elise
2 jaren geleden

Ik was afgelopen weekend dus in Maastrichtl ik had je eigenlijk even een berichtje moeten sturen hadden we elkaar mis even kort kunnen zien! Ik denk echt dat Maastricht er tijdens de sneeuw nog magischer uit zag. Ik vond het zo een ontzettend mooie stad; al die lichtjes overal! Ben je al op de schaatsbaan geweest???? Liefs