Terugblik 2017 – Good, better, best

Inmiddels is 2018 natuurlijk al van start gedaan, maar vandaag wil ik toch nog even terugblikken op 2017! Het leek me namelijk leuk om mijn ultieme favorieten van vorig jaar met jullie delen, op allerlei vlakken. Dus lees snel verder!

Over het algemeen was 2017 voor mij een fijn jaar. Niet alles liep altijd op rolletjes en ook waren er natuurlijke mindere of verdrietige momenten, maar klagen doe ik zeker niet! Ik begin daarom met drie favoriete momenten van 2017:
♥ 60 studiepunten gehaald: mijn eerste favoriete moment is het moment dat ik erachter kwam dat ik al mijn 60 studiepunten van het eerste jaar van mijn rechtenstudie gehaald had! Ik heb in een storytime al wel eens verteld dat rechtsgeleerdheid mijn tweede bachelor is en ik zal eerlijk bekennen dat het eerste jaar niet zonder slag of stoot ging. Ik heb kei hard moeten werken, tranen gelaten om mindere cijfers, geknokt voor herkansingen en uiteindelijk alle punten binnen weten te slepen. En daar ben ik mega trots op! I did it!
♥ Liverpool bezoeken en lieve vriendinnen terug zien: in 2015 heb ik een tijdje in Amerika gestudeerd en tijdens deze uitwisseling heb ik hele lieve vriendinnen gemaakt die als familie voelen. Twee van deze vriendinnen heb ik deze zomer na 1,5 jaar eindelijk weer gezien en wat voelde dat weer fijn en als vanouds! Zo bijzonder is een vriendschap die je maakt in het buitenland.
♥ Vijf jaar samen met Kenny: in november 2012 kregen mijn vriend en ik een relatie en afgelopen november hadden we dus ons vijfjarig jubileum! Ik ga hier geen klef verhaal ophangen haha, maar zo’n jubileum is natuurlijk best bijzonder. Natuurlijk hebben we dit samen ook gevierd en ook al liep het, wat ook wel bij ons past, niet helemaal volgens planning, we hebben een super leuke avond gehad!

Natuurlijk deel ik maandelijks mijn favorieten met jullie, maar toch wilde ik nog even mijn drie ultieme favoriete dingen van 2017 met jullie delen:
♥ Nespresso melkopschuimer: over deze melkopschuimer heb ik nog helemaal niets geschreven, maar dit is toch echt mijn ultieme favoriet van 2017! We hebben deze opschuimer sinds de zomer ongeveer en gebruiken hem heel graag. Je kan hem zowel gebruiken voor ijskoffie als voor warme latte’s of macchiato’s en echt, het schuim is perfect! Het is een investering, maar het ook zeker waard.
♥ Leren jack van Arma: ik vertelde eerder al dat ik een prachtig nieuw leren jack gekregen heb van mijn ouders voor mijn verjaardag en oh, wat had ik het hebben van zo’n mooie leren jas gemist! Het maakt alle outfits mooier, stoerder, maar tegelijkertijd klassiek. Ik vind het echt heel tof en weet zeker dat ik jarenlang plezier ga hebben van dit jack. Je kunt hem onder andere zien in deze outfitpost.
♥ Canon EOS 600D: in mijn lijstje over de fijnste dingen aan bloggen vertelde ik al dat ik het zo fijn vond dat ik mijn spiegelreflex weer veel gebruik en de camera kan dan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje! Ik gebruik mijn camera nu zo ontzettend veel en heb recent ook een nieuwe lens gekocht. Ik ben er blij mee!

Ik ben een echte Netflixverslaafde en bingewatcher en ook dit jaar heb ik weer een aantal nieuwe favoriete series ontdekt:
♥ Broadchurch: ik ga nog iets uitgebreider vertellen over Broadchurch vertellen in een Kijkende Loes, maar dit is toch wel echt een van mijn favoriete series die ik afgelopen jaar heb gekeken. Inmiddels hebben we alle alle drie seizoenen, van acht afleveringen per seizoen, al gekeken.
♥ The Blacklist: ook the Blacklist keken Kenny en ik samen en ontdekte we toen we de eerste aflevering samen langs komen op tv. Vanaf dat moment gingen we het kijken op Netflix en wat een vette serie! Ik ben heel nieuwsgierig naar het vervolg. Ik schreef er uitgebreider over in deze Kijkende Loes.
♥ Gilmore Girls: deze ultieme meidenserie heb ik helemaal uitgekeken in 2017 en was gewoon heel leuk en lekker tussendoor te kijken. Niet te diepzinnig, grappig en lekker dramatisch soms.

Heel veel artiesten brachten afgelopen jaar toffe muziek uit en ik heb dan ook drie favoriete albums:
♥ Harry Styles ‘Harry Styles’: een echte One Direction fan ben ik nooit geweest, ondanks dat het wel een beetje een guilty pleasure was/is om heel hard mee te zingen met hun nummers. Toen Harry Styles zijn album uit bracht was ik toch wel nieuwsgierig en wauw, wat een enorm goed album! Harry heeft absoluut talent en dat heeft hij laten zien met dit album.
♥ John Mayer ‘the Search for Everything’: al jaren ben ik groot fan van John Mayer, hij is enorm muzikaal en zijn albums heb ik al aardig grijs gedraaid. Ook zijn nieuwe album vind ik weer prachtig en heb ik enorm veel gedraaid in 2017!
♥ Ed Sheeran ‘Divide’: ook Ed Sheeran bracht vorig jaar een nieuw album uit, wat niemand gemist heeft denk ik. Overal worden de nieuwe nummers van Ed Sheeran gedraaid en veel van de nummers stonden zelfs hoog in de top2000! Ik heb ook heel veel zin om in juni van dit jaar naar zijn concert te gaan.

2017 was ook het jaar dat ik mijn blog startte en ik haal enorm veel plezier uit het bloggen en op een aantal artikelen ben ik stiekem best trots. Ik zet mijn drie favoriete blogposts als laatste categorie voor jullie op een rijtje:
♥ 
Storytime study abroad
inmiddels weten jullie misschien wel dat ik 2015 een tijdje in het buitenland gewoond heb en ik vond het ook mega leuk om daar een story time over te schrijven! Sowieso vind ik story times heel erg leuk om te schrijven.
♥ Where to Go and What to Do – Edinburghin de zomer van 2017 gingen Kenny en ik een weekje naar Edinburgh en daar schreef ik twee toffe artikelen over, eentje daarvan is deze waarin ik de leukste en mooiste bezienswaardigheden deelde.
♥ Stapelreview Vitamine Eik schrijf heel graag over skincare en ook al merk ik dat deze artikelen vaak, helaas, niet heel goed bekeken worden/er weinig op gereageerd wordt, blijf ik het leuk vinden! Deze stapelreview over de Vitamine E-lijn vond ik het leukst om te schrijven en ik ben ook best trots op het eindresultaat.

Dit waren mijn ultieme favorieten van het jaar 2017! Ik heb heel veel zin in het aankomende jaar en ik heb al heel wat leuke plannen voor zowel mijn blog als mijn persoonlijk leven. Hopelijk blijven jullie ook in 2018 mijn blog volgen! Wat is jouw favoriete moment van 2017 geweest?

Misschien vind je dit ook leuk?

17
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
9 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Kijkende Loes #8 - Voor ieder wat wils (inclusief een theatershow!) | Levende LoesLevende LoesDemiSusanAnna Gerrie Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Romy
Gast

Je kunt terugblikken op meerdere mooie momenten en mijlpalen, zo te horen. Zo knap dat je al je studiepunten wist te behalen! 🙂 Wat een leuke manier om terug te blikken op het afgelopen jaar! En op die drie artikelen mag je zeker trots zijn. Dat 2018 maar net zo’n mooi jaar mag worden 🙂

evelien
Gast

Wauw wat een mooie dingen allemaal, wat tof dat je ook een nieuwe lens hebt gekocht voor je camera. Genieten!
Liefs,
Evelien

Madelon
Gast

Wat een leuk om zo terug te kijken op 2017. Zo te lezen heb je heel wat bereikt dit jaar! Mijn favoriete momenten zijn denk ik het halen van mijn bachelor diploma, gaan samenwonen met mijn vriend en tante worden. Hopelijk wordt 2018 nog leuker!

Anna
Gast

Leuk overzicht! En wat een fijne camera heb je, ik ben jaloers! :p Ik wens je nog het aller beste voor 2018, hopelijk wordt 2018 ook een heel mooi jaar voor je 🙂

Lieke
Gast

Zo fijn en leuk om te lezen al die terugblikken en mooie momenten <3

Anna Gerrie
Gast

Je kunt zeker terug kijken op een mooi jaar!

Susan
Gast

Jaaaa Ed Sheeran en Harry Styles <3 Grijsgedraaid hoor!

Demi
Gast

Wat tof dat je na zo’n lange tijd je buitenlandse vriendinnen weer gezien hebt. Lijkt me een erg emotioneel luchthaven momentje haha!

trackback

[…] schreef met een reden al in mijn ultieme favorieten van 2017 over deze serie, want wat is deze serie ijzersterk! Er zijn drie seizoenen, maar ieder seizoen […]