Review – The 52 Lists Project

Al jaren kijk ik naar boeken zoals ‘A Question a Day’, maar nooit schafte ik er eentje aan. Maar toen ik dit boekje zag, bestelde ik hem vrijwel meteen. Dit boek ‘the 52 Lists Project’ is een soortgelijk boek als het eerder genoemde ‘A Question a Day’-boek, maar in plaats van dagelijks, moet je hem dus wekelijks invullen. Benieuwd geworden? Lees snel verder!

Dit is dus het boek ‘the 52 Lists Project’ door Moorea Seal. Allereerst: wauw, wat ziet dit boek er super mooi uit! De lay-out van dit boek is echt heel mooi en chique. De bladzijdes zijn lekker dik, de opmaak is mooi: kortom, het ziet er heel netjes uit.

Het boek is verdeeld in vier delen, namelijk in de vier seizoenen. Het begint met de winter (omdat de meeste mensen natuurlijk in januari beginnen met invullen), gaat over op de lente, de zomer en ten slotte de herfst. Sommige van de lijstjes hebben ook daadwerkelijk te maken met deze seizoenen, wat ik een erg leuke toevoeging vind.

Voor ieder lijstje zijn er meestal twee pagina’s beschikbaar om te schrijven. Zo heb je voldoende ruimte om alles op te schrijven wat je te binnen schiet, wat heel fijn is. Dit is een voorbeeld van een lijstje en zoals je kunt zien zijn de vragen dus in het Engels. Ik heb ervoor gekozen om het boek in de originele versie, in het Engels dus, te bestellen, omdat ik vaak niet houd van vertaalde versies. Wel geef ik antwoord in het Nederlands omdat ik me net iets beter kan uiten in het Nederlands. Maar die keuze is aan jezelf.

Zoals je kunt zien op bovenstaande afbeelding, zijn de bladzijdes van dit boek erg kleurrijk en staan er ook hele mooie illustraties in. Dat maakt het extra leuk om in te vullen! Ook staan er bij ieder lijstje leuke motiverende tips, die je kunnen helpen je eventuele dromen/doelen/wensen om te zetten naar stappen en ze te bereiken. Het is dus ook een boek wat je kan motiveren een aantal dingen in je leven te veranderen of aan te pakken.

Ik ben ontzettend enthousiast over dit boek. Omdat je wekelijks, in plaats van dagelijks, een lijstje in kan vullen is het heel gemakkelijk om bij te houden. Mocht je het toch een keer vergeten, of het erg druk hebben, kun je de week daarop gemakkelijk een extra lijstje invullen, zodat je niet teveel ‘achterloopt’. Dat maakt het beter te behappen dan een vraag per dag.

Het boek is ontzettend mooi en dat maakt het extra leuk om in te vullen. Ook zet het je aan het denken over dingen die je nog wil bereiken in je leven, of over mooie dingen die je al hebt meegemaakt. Maar er zitten ook ‘lichtere’ vragen in, zoals over je favoriete muziek of films. Ook deze vragen zijn leuk, omdat je vaak toch even moet nadenken. De afwisseling tussen de verschillende soort vragen maakt het boek toegankelijk voor iedereen. Het kan zeker gezien worden als een motiverend boek, maar is ook leuk voor mensen die niet van selfhelp boeken houden. Ik denk dat iedereen, zeker mensen die van lijstjes houden, dit boek wel kan waarderen!

‘The 52 Lists Project’ door Moorea Seal is onder andere te verkrijgen via www.bol.com, voor €13,66.

Ps, Volg jij me al via Bloglovin’? Zo blijf je altijd up to date over nieuwe blogposts! Een linkje naar mijn Bloglovin’-pagina kun je in de sidebar vinden!

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Marlous
3 jaren geleden

Jaa, mijn huisgenootje heeft dit boek ook dus ik heb er bij haar wel eens doorgebladerd. Het is ook super mooi vormgegeven! Inderdaad een leuk boek!