New In – Canon 50 mm lens

Ik vertelde jullie eerder al dat ik een nieuwe lens heb gekocht voor mijn spiegelreflex en vandaag geef ik jullie een eerste indruk van de foto’s die ik ermee gemaakt heb!

Ik heb dus een 50 mm lens gekocht (deze) en de reden dat ik hem aangeschaft heb is vooral voor productfotografie. De 50 mm heeft een vast brandpunt en je kunt dus niet in- of uitzoomen, wat wel even wennen is. Maar eigenlijk vind ik dat nu al geen probleem meer, want je lost het gemakkelijk op door wat dichter bij te komen of verder weg te gaan staan. Ouderwets inzoomen, haha!

Op deze foto zie je bijvoorbeeld het mooie effect van de scherpte-diepte heel erg goed en dat is precies waar ik hem graag voor wilde.

Op deze foto zie je dat ook goed, de trui is mega scherp terwijl het horloge en de telefoon wat waziger zijn. Zo tof!

Ook voor portretfotografie is deze lens heel geschikt! Ik heb hem alleen nog maar met de zelftimer gebruikt, dus ik ben ook heel benieuwd hoe hij in gebruik is als je echt met iemand anders foto’s gaat maken, maar zelfs als ik de foto’s zelf maak, vind ik het effect al heel mooi met de wazige achtergrond.

Hier zie je nog een keer hoe mooi de focus is van deze lens. De nadruk van deze foto ligt daarom echt op de oorbelletje in plaats van op de achtergrond!

Ik ben ontzettend tevreden over deze lens tot nu toe. Ik wil er binnenkort ook graag eens outfitfoto’s mee gaan maken, want ik denk dat daar het effect ook heel mooi bij gaat zijn. Het is even een investering (een dergelijke lens kost rond de €110,-), maar tot nu toe vind ik het waard.

Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden van deze eerste indruk! Ik moet duidelijk nog een beetje oefenen, maar tot nu toe ben ik heel blij met mijn aankoop. Ook ben ik benieuwd of jullie misschien zelf ook deze lens hebben? Zo ja, heb je nog tips?

Misschien vind je dit ook leuk?

35
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
18 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
Favorieten van de Maand - Januari | Levende LoesLevende LoesJessica J.Wies | Nature of Happinessmarielle Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Romy
Gast

Prachtige foto’s en fijn om te horen dat de lens zo goed bevalt! Ik heb hem zelf ook sinds een jaar en ben er nog elke dag blij mee. Je kunt er zo veel mee en de prijs van de lens valt (in vergelijking met veel andere lenzen) ook nog best mee 🙂 Veel fotografeerplezier!

Lieke
Gast

Ik gebruik zelf ook deze lens en het is echt mijn favoriet om blogfoto’s mee te maken!

evelien
Gast

Wat een prachtige lens! Ik vind de foto’s erg mooi geworden. <3
Liefs,
Evelien

Elke
Gast

Die lens is echt wel super he! Ik heb deze vroeg gehad, maar ben hiermee gevallen en heel de lens uitelkaar… Dus moet me deze toch maar eens terug gaan aanschaffen!

Babs
Gast

Prachtig effect, vooral met de vage achtergrond!

Anna Gerrie
Gast

Die lens geeft zo’n mooi effect! Ik wil ook graag nog een camera waar ik zo’n lens op kan zetten.

Merel Anne
Gast

Mooie foto’s! Ik binnenkort ook investeren in een Canon spiegelreflex dus ben al aan het rondneuzen in reviews over verschillende lenzen.

Rosita Elise
Gast

WAUUUUUW LOES! Wat ben je toch een prachtig mens! Ik denk dat je heel veel plezier van de lens gaat hebben! Ik wil er zelf ook nog 1 aanschaffen! <3

Anna
Gast

Ik heb de lens zelf ook, echt geweldig! Hij is ook heel leuk om met bokeh effecten te spelen. Liefs

Mariska
Gast

De 50mm lens is sowieso een hele goede toevoeging en je kunt er hele mooie foto’s mee maken 🙂

Sija
Gast

Fijn he, zo’n 50 mm lens? Het was in het begin even wennen omdat je niet in en uit kunt zoomen (de lens die ik gewend was kon dit wel), maar nu kan ik niet meer zonder! <3 Mooie foto's heb je gemaakt! 🙂

Glamview
Gast

Leuk! Wat een handige lens, deze staat ook nog op mijn verlanglijst.

Manon
Gast

Erg mooie foto’s! Fijn dat de lens je zo goed bevalt.

Natascha - BeautyOpinie
Gast

Ik heb ook zo’n lens en ik vond het best wel even wennen haha. Inmiddels ben ik er heel blij mee en gebruik ik hem vaak. Lekker oefenen 😉

marielle
Gast

Wat een mooie en vooral handige lens! Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe productfoto’s! 🙂

Wies | Nature of Happiness
Gast

Ik heb deze lens ook, vind ‘m zelf heel prettig!

Jessica J.
Gast

Ik heb er ook eentje. Wat een topding voor productfotografie! In het begin is dat ‘met de voeten in- en uitzoomen’ effe wennen, maar het geeft zo’n mooie resultaten!

trackback

[…] heb al een hele blogpost gewijd aan mijn nieuwe lens van Canon, maar ik wilde hem toch nog even kort benoemen in dit […]