Kijkende Loes #9 – Sterke vrouwelijke hoofdrol & lekker lachen

Netflix, thee, een dekentje en de bank, dat is de omschrijving van mijn perfecte avond! Vandaag deel ik met jullie wat ik afgelopen weken allemaal gekeken heb, dit keer alleen maar films en 1 theaterstuk! Kijk snel verder!

#1 Everybody Loves Somebody

Clara (Karla Souza) is een succesvolle arts, maar in de liefde is ze een iets minder succesvol. Naar een familie bruiloft besluit ze dan ook een willekeurige collega mee te nemen die ze vrijwel niet kent, om als haar vriend te fungeren. Dit toneelstukje wordt bruut doorbroken als Clara’s ex op de bruiloft verschijnt. De breuk met haar ex is niet soepel verlopen en door de plotselinge terugkeer van Daniel wordt Clara’s leven op zijn kop gezet. Ook Asher, Clara’s fake boyfriend, valt dit op, maar het weerhoud hem er niet van om indruk te proberen te maken op Clara.

Karla Souza kende ik al van de serie ‘How to Get Away With Murder’ en aangezien ik haar daar een leuke actrice vond, was ik ook nieuwsgierig naar deze film. ‘Everybody Loves Somebody’ is een romantische film, maar ook zeker met een flinke dosis humor. Ook geschikt om met je vriend te kijken dus! Ik vond de film heel grappig. De afwisseling tussen de Amerikaanse cultuur (en taal!) en de Mexicaanse cultuur en Spaanse taal vond ik ook echt een leuke toevoeging.

Wil je een romantisch verhaal met veel humor? ‘Everybody Loves Somebody’ is te bekijken via Netflix.

#2 Fiddler on the Roof

Fiddler on the Roof is een musical die voor het eerst gespeeld werd in 1964 op Broadway en al meerdere malen zijn zijn weg naar Nederland heeft gevonden. In 2017 werd de musical opnieuw naar Nederland gebracht, met Thomas Acda in de hoofdrol. De musical vertelt het verhaal van het Anatevka, een klein dorpje in Rusland. In dit dorp wonen veel joden, waaronder Tevje (Thomas Acda) en zijn familie. De joden worden onder druk gezet door de autoriteiten en dit bepaalt de levens van Tevje, zijn vrouw en hun vijf dochters. Behalve onderdrukking, staat ook het moderniseren van de samenleving en verboden liefde centraal in dit verhaal.

Als groot Thomas Acda fan wilde ik heel graag naar deze musical, ondanks dat ik het verhaal eigenlijk helemaal niet kende. Nu is dat vrij schandalig, want het verhaal van Fiddler is eigenlijk echt een klassieker. In ieder geval was ik erg onder de indruk van het verhaal, het spel en de muziek. Echt een hele sterke en indrukwekkende musical!

Fiddler on the Roof is te zien in meerdere grote theaters in Nederland.

#3 The Lady in the Van

‘The Lady in the Van’ is gebaseerd op een theaterstuk, wat dan weer gebaseerd is op een autobiografische roman van Alan Bennett. Het verhaal is dus (grotendeels) waargebeurd en draait om de relatie tussen Alan Bennett en de oude vrouw, Ms. Shepherd, die gedurende 15 jaar op zijn oprit woonde. Natuurlijk woonde deze vrouw niet altijd op zijn oprit en samen met de ontwikkeling van hun relatie, verplaatste haar huis (het busje) zich uiteindelijk naar zijn oprit. Allebei zijn het een beetje vreemde vogels en Alan komt nooit achter het hele levensverhaal van Ms. Shepherd. Ook al bestaat hun relatie vaak ook grotendeels uit wederzijdse frustratie en ergernis, toch groeit er een bijzondere relatie.

Ms. Shepherd wordt vertolkt door Maggie Smith en naar mijn mening is Maggie Smith een van de beste Britse actrices ooit. En ook in deze film zet ze weer een ijzersterke rol neer! Het verhaal over ‘the Lady in the Van’ is vrij ongewoon en daardoor moest ik er ook een beetje aan wennen, maar er zit enorm veel humor in verstopt. Behalve humoristisch, is dit verhaal ook ontroerend en intrigerend. Een film die lastig te omschrijven is, maar zeker het kijken waard!

‘The Lady in the Van’ staat op Netflix.

#4 Bad Moms

‘Bad Moms’ vertelt het verhaal van Amy Mitchell, vertolkt door Mila Kunis, een moeder met een enorm druk leven. Ze probeert haar kinderen, het huishouden en haar baan allemaal tip top te doen, maar uiteindelijk eist dit zijn tol. Zeker wanneer ze haar man betrapt op een affaire.. Amy’s leven staat op zijn kop en ze probeert met alle macht alle ballen hoog te houden, maar dit gaat haar niet vlekkeloos af. Samen met twee andere moeders die ze ontmoet op de school van haar kinderen, besluit ze dat het moederschap niet perfect hoeft te zijn en meer te genieten.

Nadat ik veel positieve dingen hoorde over Bad Moms 2, het vervolg op deze film, vond ik het hoog tijd dat ik de eerste film eens zou kijken! Mila Kunis vind ik vaak een leuke actrice, dus ik was benieuwd hoe deze film zich zou ontpoppen. Uiteindelijk heb ik vooral heel veel gelachen. ‘Bad Moms’ is geen cultureel hoogstandje, maar wel ontzettend grappig! Zeker een aanrader dus als je zin hebt om te lachen. Ik ben in ieder geval benieuwd naar deel 2!

Voor een avondje lachen kun je ‘Bad Moms’ bekijken op Netflix.

#5 Kiss & Cry

Carley is een tiener die heel veel tijd investeert in kunstschaatsen, graag lol trapt met vriendinnen en een stem van goud heeft. Op een feestje ontmoet ze John en de twee hebben meteen een goede klik. Carley’s leven wordt echter op zijn kop gezet wanneer er een vorm van kanker bij haar gediagnosticeerd wordt. Haar leven staat vanaf dat moment in het teken van deze strijd en ondertussen groeit haar relatie met John steeds verder. Carley wil in ieder geval niet bij de pakken neerzitten, want positiviteit staat in haar leven centraal! Alles wat ze doet, doet ze met een lach, zelfs als het leven heel erg tegen zit. ‘Kiss & Cry’ vertelt het verhaal van Carley’s strijd en haar liefdesverhaal met John.

Deze film had ik al heel vaak voorbij zien komen in mijn ‘aanbevolen’-lijstje op Netflix, dus ik besloot hem aan te klikken tijdens een van mijn lange ritten in de trein van Maastricht naar Brabant. Ik had geen hoge verwachtingen, maar de film heeft me ook zeker niet teleurgesteld. Het verhaal is verdrietig en mooi tegelijk, zeker omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Ook vind ik het heel bijzonder dat de rol van Carley vertolkt is door Sarah Fisher, wat een hele goede vriendin van de echte Carley bleek te zijn.

‘Kiss & Cry’ is een film met een lach, een traan en een liefdesverhaal om bij weg te zwijmelen. Hij staat op Netflix.

Ik hoop dat ik jullie nieuwsgierig heb kunnen maken naar een aantal van deze films en dat jullie misschien weer wat inspiratie hebben gekregen! Heb jij een van deze films (of de musical!) al eens gezien?

Misschien vind je dit ook leuk?

14
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
7 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Levende LoesMerel AnneDemiLiekeBabs Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Romy
Gast

De musical Fiddler on the Roof heb ik ook gezien (en ik kende het verhaal daarvoor ook nog niet ;)) en vond ik echt heel mooi.
Leuk dat je ook weer een paar films op een rijtje hebt gezet die je hebt gezien. Vooral Bad Moms spreekt me wel aan. Lijkt me echt een heel grappige film om nog eens te zien!

Jessica J.
Gast

Maggie Smith is geweldig! The Lady in the Van wil ik om die reden alleen al zien. Bad Moms lijkt me een toffe, hersenloze film. Ideaal om er zo een paar achter de hand te hebben. 🙂

Bente
Gast

Nee, geen van deze films gekeken nee. Ik moet bekennen dat ik sowieso weinig films kijk. Ik ben meer van de series, en zelfs die kijk ik niet heeel veel.

Babs
Gast

Bad Moms vond ik ook zo grappig en The Lady in the van geniaal!

Lieke
Gast

Bad moms is echt een geweldige film, ik heb deel twee ook al gezien!

Demi
Gast

Fiddler on the Roof is mooi he! 🙂 Ik heb de musical ( of nouja .. ik weet niet helemaal of musical wel het goede woord is )niet zo lang geleden gezien in Breda. Was erg onder de indruk van het verhaal en natuurlijk het welbekende nummer ‘Als ik nou eens rijk was’.

Merel Anne
Gast

Bad moms had ik al gezien, dus het stukje daarover heb ik overgeslagen, maar de rest is voor mij nieuw! Ik ga de dingen die op Netflix staan zeker op mijn lijst zetten.