Beauty Battle | Drogisterij BB creams (Nivea vs. Garnier)

Toen ik in Duitsland bij de dm was (shoplog!) kocht ik twee BB creams om te testen. Ik wilde graag eens twee drogisterij varianten met elkaar vergelijken en vandaag strijden dus de BB creams van Garnier en Nivea tegen elkaar!

Allereerst de BB cream van Garnier. Garnier was qua drogisterij merken een van de eerste die met een BB cream kwam en ik denk dat dit ook wel de bekendste van allemaal is, op budget beauty gebied. Je kunt hem op verschillende plekken kopen (ook online), maar Kruidvat verkoopt deze voor €12,00. Een redelijk prima prijsje!

OEMPALOEMPA-ALERT! Ik schrok me een ongeluk toen ik deze BB cream voor het eerst probeerde, want dit is de kleur ‘light’ en dus de lichtste die ze verkopen. Ik heb een vrij lichte huidskleur en heb meestal een van de lichtere kleuren qua foundation, maar met deze BB cream op ben ik gewoon knaloranje.. Ik heb nog geprobeerd hem te blenden met mijn nek, maar er is echt geen redden aan. Zo bizar dat dit de lichtste kleur is?! Ik kom hier nog niet eens mee weg in de zomer.

Qua substantie is deze BB cream wel prettig. Hij voelt een beetje gelachtig aan waardoor hij makkelijk aan brengt en blend. Wel vind ik dat deze cream vrij lang ‘nattig’ blijft en er vet uit ziet op de huid. Het is dus heel belangrijk om hem af te poederen.

Toen ik zag dat Nivea ook een BB cream had, leek me dit de perfecte battle! Nivea is ook een heel betaalbaar drogisterij merk en is bij Kruidvat verkrijgbaar voor €11,00. Iets goedkoper dus dan die van Garnier, maar je kan hem vaak ook nog wat goedkoper scoren online.

(Mijn haar is hier niet vet, maar nat, ik kwam net onder de douche vandaan!)

OEMPALOEMPA-ALERT 2.0! Nee grapje, deze BB cream is al een stuk beter qua kleur, maar matchen doet hij absoluut nog niet. Dit is ook de lichtste kleur, maar ik vind hem nog steeds best donker. Hij is wel een stukje minder oranje, dus dat is een pluspunt! Als ik iets bruin word van de zomer, dan kan ik deze cream misschien wel dragen. Nog steeds geen perfecte kleurmatch dus.

Toen ik deze cream aanbracht, viel de geur me meteen op. Er hangt een licht bloemend geurtje aan, maar dat vervliegt ook zodra je hem aangebracht hebt. Ik vind het niet heel storend dus. Deze cream droogt veel sneller op en voelt ook veel minder nattig op de huid, wat ik een groot pluspunt vind. Het is wel mooi om hem nog even af te poederen, maar je huid ziet er minder vet uit dan met die van Garnier. Ook deze BB cream is heel zacht voor de huid en makkelijk te blenden.

Ik vind het lastig om een winnaar aan te wijzen in deze battle, maar ik ga toch voor die van Nivea! Ik vind het prettig dat deze cream minder nattig aan voelt op de huid en de kleur is ook een stuk minder oranje. Natuurlijk matchen deze BB creams niet met mijn huid, dus helaas heb ik ze niet optimaal kunnen testen. Ik vind het ook echt belachelijk dat deze creams op de markt gebracht worden onder de naam ‘light’, want dit is absoluut niet licht. Heel erg jammer!

Hopelijk hebben jullie ondanks mijn oempaloempa-hoofd, toch iets aan deze beauty battle! Als ik er een moet aanraden, dan raad ik die van Nivea aan, maar alleen maar als je een stuk donkerder bent dan ik, anders matcht het niet. Heb jij al ervaring met een drogisterij BB cream?

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
14 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Donna
2 jaren geleden

Ahhh no, wat een faal! Ik snap niet dat bedrijven de lichtste kleur alsnog zo donker maken. Is er niemand geweest die het even heeft getest?

Marloes
2 jaren geleden

Haha was die BB cream van die foto die je laatst op je insta-story plaatste? Jammer dat de namen niet overeen komen met de kleur, alhoewel ik ook wel begrijp dat een BB cream in de kleir ‘orange’ niet goed verkoopt Leuk, zo’n beauty-battle!

Anna
2 jaren geleden

Jammer dat de kleuren niet matchen, dat heb ik eigenlijk ook altijd met BB creams… Ik gebruik toch liever een foundation (met een lichte dekking)!

Lieke van Veen
2 jaren geleden

Op deze foto’s ziet het er helemaal niet zo oranje uit.

Babs
2 jaren geleden

Garnier had ik ook maar was geen fan, hij rook ook teveel naar parfum. En de kleur, nee, inderdaad!

Rachel
2 jaren geleden

Ik heb precies dezelfde ervaring als jou.. ik snap niet dat die bedrijven het nog zo donker maken.. schrok er echt van en ik ben zelfs al een beetje getint haha

isabel
2 jaren geleden

Ik denk niet dat de Yves Rocher ook populair is in Nederland, of dat er überhaupt winkel van zijn in Nederland. Maar moest je nog eens België of Frankrijk zijn kan je altijd de lichtste kleur BB-cream proberen. Die is zelfs voor mij licht genoeg en ik reflecteer. 😉