Levende Loes #3 – 18 tot 24 februari

Nieuwe week, nieuwe foto’s! Deze week was de laatste week samen met Kenny in Maastricht, voor hij voor twee maanden naar Aruba vertrekt. Volgende week zullen jullie zien dat hij echt vertrekt, maar deze week hadden we dus nog even samen in ons fijne huisje in Maastricht. Let’s go!

Zaterdag

Zaterdag waren we nog in Brabant en moest er gestudeerd worden. Kenny en ik kropen dus achter onze laptops, maar niet voordat ik een koffie verkeerd voor ons had gemaakt.

Mijn haar begint super lang te worden (voor mijn doen tenminste)! Ik denk dat ik het nog nooit zo lang gehad heb, aangezien ik altijd vond dat korter haar wat beter bij me paste. Toch vind ik het tot nu toe wel heel leuk, dus ik houd het nog even lang!

‘s Middags gingen we nog even op bezoek bij Kenny’s oma en Harry (dat is de teckel dus haha) mocht mee en zat dus gezellig bij mij op schoot in de auto. Hij kijkt altijd zijn ogen uit en duwt regelmatig zijn snoet tegen de autoramen.

‘s Avonds ging ik uit eten met Kenny bij de bistro van de Gieser Wildeman, een restaurant in Noordeloos. Kenny’s laatste anderhalve week in Nederland stonden al enorm volgepland en we wilden graag nog wat tijd samen doorbrengen. Alhoewel, een excuus om uit eten te gaan, heb ik nooit nodig. Ik zou het liefst iedere week uit eten gaan! Hierboven zie je mijn voorgerecht: Coppa di Parma.

Kenny zijn zalmtartaar.

Eendenborst! Als eendenborst op de kaart staat, kan ik het nooit weerstaan om het te nemen.. Met een bietensalade erbij.

Spareribs voor Kenny.

Ik ben een grote toetjesfan en ohhhhh deze Tarte Tatin met kaneelijs was heerlijk!

Kenny ging voor de karamelsoesjes, ook heerlijk.

Zondag

Zondag sliepen we lekker uit, Kenny studeerde nog wat en ik plofte op de bank. Daar kroop Harry al snel op mijn schoot. Ik dronk dus een kop thee (uit een teckelmok!) met een teckel op mijn schoot. Lekker ochtendje.

In de middag vierden we de verjaardag van Kenny’s opa, die alweer 86 werd! We wilden op tijd naar huis, omdat we nog genoeg te doen hadden, maar helaas hadden we wat pech, want er was een aanrijding met een persoon.. Hierdoor reden de treinen niet verder dan Sittard.

Toch besloten we de trein maar te pakken en te zien hoe ver we zouden komen! Uiteindelijk reden er gelukkig bussen en hadden we ongeveer een half uurtje vertraging, niet al te erg dus.

Aangezien we  nog moesten eten, maar niet al teveel trek hadden, haalde ik snel even een pizza bij de Albert Heijn to go op het station. Hij smaakte goed!

Maandag

Maandag, boodschappendag! Ik deed de weekboodschappen, wat altijd aardig veel is. Daarom had ik weer twee volle tassen, waarmee ik op de fiets naar huis moest zien te komen. Iedere week lukt het me weer, maar het is altijd wel een uitdaging en ik heb altijd een beetje rugpijn achteraf, aangezien ik nogal scheef op de fiets hang, haha! En deze week regende ik ook nog nat op de terugweg helaas.. Je moet wat als je geen auto hebt.

Ik ben dol op vrolijke sokken! Deze met stipjes komen van Primark geloof ik. Ik wil zo graag nog meer leuke paren, het liefst van Happy Socks, die zijn zo leuk!

Dinnertime! We aten ‘s avonds Kip Tandoori, uit een pakje. We eten eigenlijk nooit uit een pakje, omdat zelf maken veel lekkerder en gezonder is vaak. Zo nu en dan geef ik toch over aan de luiheid of is het gewoon praktisch om uit een pakje te koken, zoals op deze maandagavond.

Ook begon ik aan een nieuwe serie: Sons of Anarchy. Donna, van donnadiana.nl, is al eeuwen dol op deze serie en heeft er al heel veel positieve dingen over gezegd, dus ik besloot me eraan te wagen. Tot nu toe vind ik het leuk/spannend!

Dinsdag


Dinsdag begon niet zo lekker. Ik wilde graag gaan sporten maar het was super vies weer. Aangezien het een kwartier fietsen is naar de sportschool en ik in dit weer kletsnat geworden was, besloot ik niet te gaan. Ik baalde er nogal van, maar denk dat het slimmer was. Ik ben namelijk afgelopen paar weken niet zo lekker. Ik heb veel last van moeheid, buikpijn en word vaak wakker met een pijnlijke keel. Ik denk eigenlijk dat ik ziek begin te worden of dat mijn lichaam zegt dat ik een beetje rustig aan moet doen. Either way: ik kon mijn sportkleren weer uittrekken.

Vandaag was ik vrij, maar ik ging eind van de middag wel bijles geven. Daarom maakte ik ‘s middags vast de lasagna voor het avondeten, zodat ik die ‘s avonds alleen nog maar in de oven hoefde te schuiven. Ik maakte de lasagna met gehakt, courgette, tomaat, ui, knoflook, mozzarella en nog wat extra strooikaas. Ik ben dol op kaas!

Ook toverde ik de strijkplank weer eens tevoorschijn. Ik strijk bijna nooit, ook al vind ik het best leuk om te doen. Ik vind het gewoon onzinnig en zonde van mijn tijd om alles te strijken. Alleen blousjes/dingen die echt heel erg gekreukt zijn, strijk ik. Aangezien ik morgen zou gaan proefdraaien bij Coffeelovers en daar een blouse aan moest die extreem gekreukt was, pakte ik toch het strijkijzer erbij.

Eind van de middag ging ik dus bijles geven. Deze twee chihuahua’s cirkelden al snel om mijn voeten. Ze weten altijd weer mee naar boven te glippen! Stiekem vind ik het wel gezellig.

We deden vooral rekenen, maar spendeerden ook even wat aandacht aan taal/schrijven. Het is al eeuwen geleden sinds ik voor het laatst aan elkaar schreef, maar voor deze bijles haalde ik dit handschrift weer even uit de kast. Op de basisschool had ik altijd een hekel aan schrijven, ik kreeg ook nooit een hoog cijfer, wat ik nooit begreep. Schrijven is toch schrijven?! Inmiddels snap ik het iets beter, maar schrijf ik toch alles in blokletters, dus veel doet het er niet toe, haha!

Aangezien het de hele dag regende, moest ik hier ook aan geloven helaas. Op de heenweg regende het al, maar op de terugweg een stuk harder, wat dit fraaie gezicht veroorzaakte. Ik moet toch maar weer eens een waterproof mascara aanschaffen..

Woensdag

Woensdag had ik mijn proefdraaidag bij Coffeelovers! Ik haalde mijn nieuwe zwarte blouse dus tevoorschijn. Ik was behoorlijk zenuwachtig.

Na vijf uurtjes werken was ik kapot! Het was super leuk, maar ik ben het niet gewend om zo lang te staan. Op de uni aangekomen plofte ik dus op een bank neer, terwijl ik wachtte tot mijn college.

Collegetijd!

Toen ik thuis aan kwam zag ik dat mijn stempas was aangekomen. Ik ben op het moment heel erg bezig met wat ik ga stemmen, omdat ik het super belangrijk vind. Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar ik heb nog even.

Helaas was ik ook totaaal natgeregend onderweg naar huis. Ik was helemaal doorweekt, dus trok snel droge kleding aan. Mijn jas hing ik op in de douche, want die bleef maar water druppen.

Ons avondeten van die avond liep een beetje in de soep, omdat ik iets essentieels vergeten was en we allebei teveel honger hadden om nog door de stromende regen naar de supermarkt te gaan. Daarom maakte we een alternatieve maaltijd, met onder andere deze oventosti’s. Een half pistoletje met ham, ananas en kaas uit de oven: jammie!

Het ultieme geluk: lekker warm douchen en dan een schoon bed induiken. Precies wat ik nodig had na deze lange dag! Weltrusten!

Donderdag

Donderdag, laatste dag voor de vakantie! Ik had vandaag nog 1 werkgroep en dan een weekje vrij, heerlijk! Voordat ik naar de uni ging maakte ik vast groentesoep, met balletjes. Ik had nog nooit soepballetjes gemaakt en uiteindelijk waren ze een beetje groot, maar ach.

Die nacht was ik gaan slapen met nat haar in een vlecht, waardoor ik de volgende dag slag had in mijn haar. Van mezelf heb ik vrij stijl haar, dus dit vind ik dan altijd leuk.

‘s Avonds kwamen er wat vrienden van Kenny om ‘afscheid’ van hem te nemen voor hij naar Aruba gaat. Daarom deed ik vast wat inkopen en ik appte deze foto naar Kenny om te vragen of het genoeg was.

Daarna ging ik even de stad in, voordat mijn werkgroep begon. Op het Vrijthof waren ze al druk bezig bij de kroegen om alles klaar te zetten voor het naderende Carnaval!

In de stad kocht ik een aantal dingen die ik nodig had en een aantal dingen die ik graag wilde hebben, onder andere om te reviewen voor de site. Een aantal van deze dingen kun je dus in reviews verwachten! Ik ben vooral erg blij met het muffinblik, eindelijk eentje met 6 ‘gaten’ gevonden!

‘s Avonds kwamen er dus een aantal vrienden van Kenny over de vloer om wat te drinken en afscheid te nemen. Het was een hele gezellige avond en het was leuk dat ze nog even langs konden komen! Rond middernacht lagen we weer in bed.

Vrijdag

Vrijdag begon mijn vakantie, maar was meteen behoorlijk productief. ‘s Ochtends maakte ik een flink aantal productfoto’s voor nieuwe blogposts. Ik heb het fotograferen nog niet helemaal onder de knie, maar vind het steeds leuker worden.

Ook testte ik dit leuke roze maskertje uit. Een review hiervan komt over een tijdje!

Aangezien Kenny woensdag naar Aruba vertrekt, moesten we enorm veel spullen mee naar Brabant sjouwen. Het leek wel een hele volksverhuizing! Gelukkig viel het mee met de drukte in de trein, maar ik voel me toch altijd een beetje ongemakkelijk met zoveel spullen, aangezien je veel ruimte in neemt. We hadden namelijk twee koffertjes, een weekendtas, een laptoptas en twee rugzakken. Poeh.

Het was niet alleen de aftrap van de vakantie vrijdag, maar ook van carnaval! Ik ben geen enorm grote carnavaller, maar vind het wel altijd erg gezellig uiteindelijk met vrienden. Dag 1, ik begon als piraat!

Dat was deze week alweer. Volgende week heb ik heerlijk een week vakantie en kan je onder andere nog een aantal carnavalsfoto’s verwachten, maar ook ga ik afscheid nemen van Kenny. Tot volgende week!

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Danella
3 jaren geleden

Oh dat toetje ziet er super lekker uit. Vind tarte tatin sowieso al lekker, maar in combinatie met ijs (en dan een warme tarte tatin) is helemaal goed. Leuke week verder!

Daniëlle
3 jaren geleden

Wat een leuke foto’s ! Dat dessert ziet er heerlijk uit ! Krijg nu zin in toetjes 🙂