Op mezelf wonen | Hoe vaak ben ik verhuisd?!

Een tijdje geleden las ik dit artikel bij Anna Jirina en het inspireerde me om ook mijn verhuisverhalen te delen met jullie! Ik ben sinds ik op mezelf ging een aantal keer verhuisd en vandaag vertel ik je hoe me dit bevallen is.

Voor het eerst uit huis: verhuizen naar Nijmegen!
In september 2013 ben ik met mijn eerste bachelor begonnen in Nijmegen en omdat ik in een klein dorpje bij Breda woonde, wilde ik graag op kamers. Ik zag het namelijk totaal niet zitten om iedere dag op en neer te reizen! Ik verhuisde daarom naar mijn eerste kamer in Nijmegen, een piepklein kamertje in de Hatert. Op dat moment had ik geen flauw idee dat deze locatie helemaal niet zo optimaal is, maar ik was blij met mijn eigen plekkie! Ook al vond ik het spannend om op mezelf te gaan, ik genoot van de vrijheid. Uiteindelijk bleek dit studentenhuis alles behalve ideaal te zijn, omdat we regelmatig deurwaarders aan de deur hadden voor onze huurbaas.. Hoog tijd om een nieuwe kamer te zoeken dus!

Nijmegen – Nijmegen
In maart 2014 verhuisde ik eindelijk naar een nieuwe kamer in Nijmegen die een stuk groter was en super dichtbij de universiteit, wat ik heel fijn vond. Ik deelde een flatje met twee andere meiden en uiteindelijk kwam een vriendin van de middelbare school ook in de flat wonen. Een heel gezellig appartementje was het dus! Ik voelde me hier ook veel meer op mijn gemak dan in mijn andere kamer.

Nijmegen – New Orleans
In augustus 2015 verhuisde ik naar New Orleans en onderverhuurde ik mijn kamer in Nijmegen tijdelijk. Ik ging wonen op een Amerikaanse campus in een kleine kamer, samen met een kamergenoot, wat een hele ervaring was. Ik heb laatst een uitgebreide storytime gemaakt over het wonen op een Amerikaanse campus, dus die video kun je even kijken als je benieuwd bent! Ik voelde me in ieder geval in New Orleans ontzettend thuis en heb daar echt mijn tweede thuis gevonden. Ik kijk nog met veel blijdschap terug naar deze bijzondere periode!

New Orleans – Nijmegen
Na mijn semester in het buitenland, verhuisde ik begin 2016 weer terug naar mijn kamer in Nijmegen. Ik kwam hier terug met een gek gevoel, want ik moest mijn bachelor nog afronden, maar ik voelde me niet echt thuis meer in de stad.. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik me nooit 100% thuis heb gevoeld in Nijmegen, maar dat realiseerde ik me pas nadat ik mijn tweede thuis vond in New Orleans. Ik heb uiteindelijk nog zo’n 4/5 maanden in Nijmegen gewoond en die periode vond ik best wel pittig. Ook al vond ik mijn plekje daar nog steeds fijn, ik voelde me er niet meer zo op mijn gemak als ik eerder deed.

Nijmegen – Maastricht
Uiteindelijk heb ik in mei 2016 mijn kamer in Nijmegen verlaten en ben ik bij mijn vriend ingetrokken in Maastricht! Ik kwam al een aantal jaren regelmatig in deze stad en zelfs toen ik er nog niet woonde, voelde ik me er al thuis. Dus toen ik er officieel ging wonen, was ik ontzettend blij! Maastricht is echt mijn thuis en ik woon er inmiddels al bijna twee jaar met veel plezier. Ons appartementje is het perfecte voorbeeld van klein maar fijn en ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om naar Maastricht te verhuizen! Je op een plek thuis voelen is zo belangrijk en echt bepalend voor je hele gemoedstoestand, dus ik kan je echt aanraden daarin altijd je hart te volgen.

In mijn jeugd ben ik helemaal niet verhuisd, maar in de afgelopen jaren dus wel een aantal keer! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn verhuisverhaal te lezen. Hoe zijn jouw ervaringen met op jezelf wonen?

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
12 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
2 jaren geleden

Wat leuk dat je ook een artikel hebt geschreven over jouw verhuizingen, super tof om te lezen! En wat leuk dat je nu samenwoont, dat wist ik niet 🙂

Lianne
2 jaren geleden

Wat leuk om te lezen! Ik ben ook een aantal keer verhuisd, ook in mijn jeugd. Van Venlo naar Tegelen, een klein dorpje daar in de buurt, toen eenmaal in Tegelen nog twee keer, daarna ging ik op mezelf wonen in Eindhoven, en na twee jaar ben ik met mijn vriend naar Amerika gaan reizen, woonden we daarna tijdelijk in Castricum en nu hebben we dus eindelijk ons allereerste, echte huis in Alkmaar! En hier ga ik voorlopig nog niet weg, al zou ik nog wel ooit graag terug naar Eindhoven willen! Wat je zegt, op die plek voelde ik… Lees verder »

Johanne
2 jaren geleden

Wat gaaf dat je in New Orleans hebt gewoond. In Amerika wonen lijkt me een hele mooie ervaring. Mijn broertje woont er nu al bijna tien jaar en hij komt waarschijnlijk nooit meer terug!

Romy
2 jaren geleden

Wat mooi om over jouw ervaringen te lezen en wat fijn dat je inmiddels echt jouw plekje hebt gevonden in Maastricht. Ik woon al mijn hele leven in precies hetzelfde huis, maar merk dat ik eigenlijk wel liever in een andere plaats (wel in de buurt van waar ik nu woon) zou willen wonen. Het liefst zou ik een huis vinden in Amstelveen of Hoofddorp, maar helaas liggen de huizenprijzen daar nogal hoog.

Marloes
2 jaren geleden

Ik vind het nog steeds zo gaaf dat je in Amerika hebt gewoond! Zou je er eigenlijk weer willen wonen, samen met je vriend? Of houden jullie het bij Nederland? Zelf ben ik letterlijk maar 1x verhuisd, haha. Toen ik van mijn ouders naar mijn vriend ging Heel erg wennen in het begin. Niet aan elkaar hoor, dat ging gelijk al prima, maar aan het appartement en mijn nieuwe woonplaats. Inmiddels heb ik het helemaal naar mijn zin zo samen

Laura
2 jaren geleden

Toch al een aantal kamers gezien in je leven dus. Wat stoer dat je naar New Orleans bent gegaan trouwens, lijkt me ook super fijn om daar voor langere tijd naartoe te gaan.