Beauty Tips | Make-up spons schoonmaken

Vandaag deel ik een aantal handige beauty hacks om je make-up sponsjes schoon te maken. Werken deze hacks of niet? Dat vertel ik je vandaag!

#1 Gebruik de magnetron!

Een tijdje geleden werd ik door een vriendin getagd in dit filmpje op instagram en ik moest het natuurlijk even proberen! Je doet je beautyblender (of andere make-up spons) in een glas water met wat zeep en zet hem even op de hoogste stand in de magnetron. Daarna zou je spons weer als nieuw moeten zijn! Het eerste wat ik merkte is dat je extreem voorzichtig moet zijn. In het filmpje knijpen ze de spons meteen uit, maar het water wat er in zit is natuurlijk heel erg heet! Ook werd mijn spons niet 100% schoon, maar het scheelde inderdaad wel. Zeker leuk om eens te proberen dus, maar pas op voor je vingers!

#2 Gebruik wat je al in huis hebt!

Net zoals je kwasten, kun je natuurlijk ook je make-up spons heel gemakkelijk schoon maken met dingen die je al in huis hebt. Heb je bijvoorbeeld wel eens olijfolie gebruikt? Zeker in combinatie met een druppeltje afwasmiddel maak je daarmee zelfs de allervieste kwasten en sponsjes weer schoon! Ook babyshampoo of een simpel blok zeep werkt vaak prima. Je hebt dus echt geen speciale cleanser nodig!

#3 Gebruik een cleansing matje!

Sinds een tijdje zie je op veel plekken deze cleansing matjes voorbij komen en ook ik vind het ideaal! Door de structuur van het plastic kun je makkelijk al het vuil uit je kwasten en sponsjes krijgen. Wees met een spons wel iets voorzichtiger, want door de structuur van de mat en de zachte spons, kun je wel eens scheurtjes veroorzaken, maar als je het met beleid doet zal dit zeker niet gebeuren. Je koopt deze matjes voor een paar euro al bij AliExpress, dus zeker niet duur!

Je moet je spons regelmatig schoon maken om te voorkomen dat je acne krijgt, hopelijk helpen deze tips daarbij! Hoe maak jij je make-up spons schoon?

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Romy
2 jaren geleden

Wat een slimme tips! Vooral die eerste zou ik nooit aan hebben gedacht! Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk bijna nooit sponsjes gebruik. Oeps! Ik moet me daar nog steeds een keer in gaan verdiepen 😉

Sija
2 jaren geleden

Die spons in de magnetron tip is echt super handig! Ik heb dat ook eens gedaan en het werkt super goed. Dat matje lijkt me ook wel wat trouwens! 🙂

Susan
2 jaren geleden

De magnetron moet ik nog eens gaan proberen. Ik gebruik vaak zo’n matje!

marielle
2 jaren geleden

Een cleansingmatje vind ik altijd erg fijn werken!