Kijkende Loes #12 – Een tranentrekker en verrassende Netflix original

Het is alweer even geleden sinds ik deelde welke films en series ik afgelopen tijd heb gekeken, dus vandaag weer een nieuwe rubriek van ‘Kijkende Loes’!

#1 Wonder

Auggie Pullman is een jongetje met een bijzonder gezicht, hij is namelijk geboren met een gezichtsmisvorming. Als hij voor het eerst naar een gewonde school gaat, blijkt het des te meer dat hij niet is zoals alle anderen. Dit zorgt voor pesterijen, verdriet, maar ook voor mooie momenten en overwinningen. Niet alleen hijzelf heeft het moeilijk met deze veranderingen, ook voor zijn familie is het een heel avontuur.

Deze film is goed geacteerd, zit sterk in elkaar en heeft een waanzinnig mooie boodschap: why try to fit in when you’re born to stand out? Iedereen mag zijn wie hij/zij is en dat maakt het leven zo mooi. Ik zou liegen als ik zeg dat ik geen traantje gelaten heb bij deze film, want ik werd enorm aangegrepen door onder andere het goede acteerwerk van Julia Roberts, die de moeder van Auggie speelt. Leuk detail: de make-up artist van deze film is Nederlands en was afgelopen jaar genomineerd voor een Oscar!

Je kunt deze film onder andere kopen via iTunes (ik heb hem zelf in het vliegtuig gekeken!).

#2 Home Again

Home Again vertelt het verhaal van Alice Kinney, een vrouw begin veertig die na haar scheiding terug verhuisd naar Los Angeles om in het huis van haar overleden vader, en bekende filmregisseur, te gaan wonen. Tijdens een avondje stappen voor haar verjaardag ontmoet ze een aantal leuke mannen die al snel haar leven op zijn kop zetten, maar ook al snel een belangrijke rol aannemen in haar gezinsleven.

Home again stond al een tijdje op mijn ‘to watch’-lijstje, voornamelijk omdat Reese Witherspoon mijn favoriete actrice is. Toen ik in het vliegtuig zag dat hij beschikbaar was, besloot ik hem dus meteen te kijken. Het onderwerp van deze film is ontzettend actueel, aangezien het gaat over het veranderende gezinsleven na een scheiding. Combineer dat met een aantal knappe mannen, goede humor en Reese, dan ben ik blij!

Home Again vind je op Netflix.

#3 The Greatest Showman

https://www.youtube.com/watch?v=4zOeiLhcgPo

P.T. Durham’s leven was de inspiratiebron voor deze film en is vertolkt door Hugh Jackman. Heel zijn leven heeft Durham, als simpele arbeiderszoon, de droom gehad zijn vrouw en kinderen het leven te geven wat zij verdienen, vol rijkdom en welvaart. Wanneer hij de zogeheten ‘freaks’ tegen komt, krijgt hij plots inspiratie voor een nieuw soort circusshow. In deze musicalfilm wordt zijn verhaal verteld.

The Greatest Showman zou qua productie net zo goed zijn als La La Land, dus ik had hoge verwachtingen. Helaas werden deze verwachtingen niet helemaal vervuld. De soundtrack vond ik gedeeltelijk ontzettend goed en gedeeltelijk nogal tegen vallen, wat ik bij zo’n film heel belangrijk vind. Verder vond ik het verhaal wel heel mooi, ook al is het natuurlijk ook aardig geromantiseerd. Al met al vind ik dat deze film La La Land zeker niet evenaart, maar hij is wel vermakelijk.

The Greatest Showman is nog in een aantal bioscopen in Nederland te zien.

#4 Bella Donna’s

Wanneer een van hun beste vriendinnen overlijdt, besluiten Amy, Jasmijn en Sasha samen haar bucketlist af te maken. Echter was Bella een stuk avontuurlijker dan de drie vriendinnen bij elkaar, dus dit zorgt ervoor dat ze alledrie hun grenzen moeten opzoeken en nieuwe avonturen moeten aangaan. Dit gaat niet zonder slag- en stoot en het lijkt er zelfs voor te zorgen dat de sterke band van de meiden wordt verbroken..

Als je op zoek bent naar een meidenfilm met veel humor, dan is dit iets voor jou! Ik vind dat alle acteurs hun rollen heel goed neerzetten en allemaal een grappig personage vertolken, wat zorgt voor een avondje vermaak. Het is natuurlijk geen cultuureel hoogstandje, maar dit vond ik zeker een van de leukere Nederlandse meidenfilms!

Bella Donna’s is te bekijken via Netflix.

#5 On My Block

https://www.youtube.com/watch?v=SpjBGekX14E

On My Block is een Netflix original serie waarin een aantal tieners gevolgd worden die in een slechte week wonen. Ze komen in aanraking met geweld, bende’s, maar natuurlijk ook met liefde en vriendschap. De dynamiek binnen de groep wordt met regelmaat flink op stelten gezet, maar samen vinden ze meestal een oplossing voor al hun problemen. Tot dat de problemen opeens wel erg groot worden..

Ik verwachtte eigenlijk niet veel van deze serie, maar na een paar afleveringen begon ik hem steeds meer te waarderen! On My Block is anders, grappig, maar snijdt ook een serieus onderwerp over gang violence aan. De afleveringen duren maar een half uurtje, dus het kijkt ook makkelijk weg. Misschien niet je eerste keuze, maar zeker het kijken waard!

Je kunt deze Netflix Original bekijken via Netflix (duh).

Hopelijk heb je weer wat inspiratie gevonden voor de Netflixavonden die komend najaar en winter vast gaan volgen, want ik vind het heerlijk om nieuwe films te ontdekken in de herfst! Welke film of serie heeft jou afgelopen tijd verrast?

 

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Romy
1 jaar geleden

Bella Donna’s heb ik vorige week ook gekeken. Echt een grappige film voor tussendoor 🙂 Wonder lijkt mij ook zo’n mooie film. Hopelijk staat die binnenkort ook op Netflix. Ik zou hem graag zien 🙂

Jessica J.
1 jaar geleden

Ik heb nog geen enkele van deze films gezien! Eerlijk gezegd kijken m’n vriend en ik de laatste tijd amper films, maar voornamelijk series. We hebben laatst Maniac uitgekeken; zo goed!