Luisterende Loes #1

Muziek is iets waar ik geen dag zonder kan. Ik kan slecht tegen stilte, dus ik luister graag naar muziek op de fiets, tijdens het reizen, of tijdens het studeren. Of het nou de radio is of een zelf samengestelde playlist, ik ben dol op muziek! In deze rubriek zal ik dan ook muziek delen die de afgelopen tijd vaak door mijn speakers of oordopjes te beluisteren waren. Welkom, bij Luisterende Loes!

#1 City of Stars – Ryan Gosling en Emma Stone

Na het kijken van de film ‘La La Land’ had ik dit mooie nummer regelmatig in mijn hoofd. Dit liedje representeert de sfeer van de film op een prachtige manier en ook de stemmen van Emma Stone en Ryan Gosling vormen een mooie combinatie. Zeker als je de film gezien hebt is dit een prachtig nummer, maar ook als je dit niet gedaan hebt, is dit een romantisch en dromerig nummer, waar je zeker eens naar moet luisteren!

#2 Say You Won’t Let Go – James Arthur

Dit liedje is vorig jaar uitgekomen, maar heeft sinds kort mijn hart gestolen! James Arthur’s stem is warm en hij vertelt een verhaal, wat je echt raakt als je goed naar de tekst luistert. Afgelopen dagen tijdens het studeren heb ik dit prachtige nummer non-stop op repeat gehad en ik blijf er bij wegzwijmelen. Wat een ontzettend mooi nummer! Waarschijnlijk kennen jullie dit liedje al wel, maar hij is zeker het luisteren waard.

#3 The Ones You Keep Close – Matt Simons

Dit nummer hoorde ik voor het eerst tijdens Matt Simons’ concert in 013 afgelopen oktober, op mijn verjaardag! Toen vond ik het al een enorm mooi nummer, met een tekst die me meteen ontzettend aansprak. Je wordt inderdaad het meest makkelijk gekwetst door de mensen die je dichtbij je houdt. Dat zette me wel even aan het denken! Natuurlijk hoeft muziek niet altijd dit soort gedachten los te maken, maar ik vind het mooi dat muziek dit wel met je kan doen. Ik ben sowieso dol op een heleboel nummers van Matt Simons, maar dit is denk ik nog een redelijk onbekend nummer en ik raad zeker aan hem even te beluisteren!

#4 Chained to the Rythm – Katy Perry

Ik ben niet per se een grote Katy Perry fan, maar ik merk dat wanneer ik dit liedje hoor, het super erg in mijn hoofd blijft hangen! Het is een super catchy liedje en daardoor perfect voor de naderende lente en zomer. Een typisch lekker meezing liedje, zoals Katy Perry regelmatig maakt! Geen bijzondere betekenis dus, gewoon een lekker vrolijk nummer. Ik heb trouwens expres de lyric video gelinkt hier, in plaats van de officiële videoclip, omdat ik het hamstertje zo leuk vind, haha!

#5 Dancing on my Own – Calum Scott

Als laatste een nummer wat ik heerlijk vind om keihard mee te brullen. Dit liedje van Calum Scott is een heel emotioneel en verdrietig nummer eigenlijk, maar dat maakt het zo fijn om heel hard mee te zingen. Bijna iedereen heeft vast wel eens meegemaakt dat je iemand leuk vond, die jou niet zag staan. Of misschien dat je moeite deed voor een vriendschap, maar dit niet terug kreeg. Hoe je deze tekst ook interpreteert, ik denk dat iedereen er wel iets in herkent. Gelukkig komt dit nummer regelmatig op de radio, zodat ik het dramatisch mee kan krijsen in de auto!

Dit waren mijn muziekfavorieten van de afgelopen maanden! Van wat voor muziek houd jij en wat is je favoriete liedje of artiest op het moment?

 

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Donnadr
3 jaren geleden

Grappig dat je het liedje van Katy Perry een liedje vindt zonder inhoud. Het laat zien dat we allemaal vast zitten in ons routine en niet verder kijken dan de oppervlakte. Het was de bedoeling om te laten zien dat we te veel nemen en alles maar over ons heen laten komen. Het was vooral in reactie na de Trump election 🙂

trackback

[…] mijn vorige ‘Luisterende Loes’ deelde ik de nummers die ik op dat moment graag luisterde, maar vandaag deel ik juist mijn favoriete […]