Kijkende Loes #2

Ruim een maand geleden kwam de eerste ‘Kijkende Loes’ online en sinds die tijd heb ik weer genoeg films en series gekeken. Eigenlijk kijk ik iedere dag wel een film, serie(s) of documentaire, maar ik heb er een aantal voor jullie uitgekozen! Kijk snel mee!

#1 The Scapegoat

‘The Scapegoat’ is een film met Matthew Rhys in de hoofdrol. Hij vertolkt de rollen van John Standing en Johnny Spence, twee mannen die qua uiterlijk identiek aan elkaar lijken. Hun levens zijn echter alles behalve hetzelfde. Standing werkt namelijk in het onderwijs, terwijl Spence een groot bedrijf runt en uit een vooraanstaande familie komt. Standing en Spence komen elkaar tegen in een bar en als Standing de volgende ochtend wakker wordt, ontdekt hij dat Spence al zijn kleding en spullen gestolen heeft, waardoor Standing vanaf dat moment aangezien wordt voor Spence. Standing dompelt onder in het leven van zijn dubbelganger en al snel komt hij voor vele dilemma’s en problemen te staan.

Wauw, wauw, wauw. Wat was ik onder de indruk van deze film! Tijdens een avondje Netflix kiest Kenny vaak een film uit zonder dat ik de cover of een korte samenvatting heb kunnen zien/lezen. Hierdoor ga ik dan compleet blanco een film in. Eerst was ik een beetje in de war over deze film. Ik had geen flauw idee welke kant het op zou gaan en moest er een beetje inkomen. Uiteindelijk was het een ontzettend goed verhaal en Matthew Rhys was ijzersterk in beide rollen.

‘The Scapegoat’ is een steengoede film en ik raad hem zeker aan.

#2 Sons of Anarchy

‘Sons of Anarchy’ is een Amerikaanse televisieserie die is gestart in 2008 en inmiddels al tot een einde is gekomen. Er zijn in totaal zeven seizoenen van uitgebracht, wat betekent dat er voldoende te bekijken is! ‘Sons of Anarchy’ gaat over een gelijknamige motorclub uit het kleine dorpje Charming, in California. De hoofdpersoon in deze serie is Jax Teller, gespeeld door Charlie Hunnam, een jonge man wiens gehele familie onderdeel is van deze club. Jax lijkt steeds meer moeite te hebben met de manier waarop de club dingen aanpakt en dit wordt aangewakkerd door documenten geschreven door zijn vader die hij ontdekt. Hij twijfelt of de strategie van de motorclub de juiste is en of er geen fouten gemaakt worden. Deze zoektocht van Jax wordt niet door iedereen gewaardeerd en ondertussen wordt de motorclub in zijn geheel geconfronteerd met vele uitdagingen.

Mijn mening over deze serie is zich nog een beetje aan het vormen. Ik heb tot nu toe een aantal afleveringen gezien van het eerste seizoen en ik ben van plan snel verder te kijken. Ik ben enthousiast omdat deze serie iets totaal anders is dan ik gewend ben. Ik vind de hechtheid binnen de club een heel interessant aspect en ben benieuwd wat er nog komen gaat. Als je niet houdt van geweld, zou ik deze serie meteen afraden. Er komt namelijk vrij veel geweld naar voren, maar het is geen enge serie: er komen geen extreem vieze beelden in voor. Ik ben dus nog afwachtend of deze serie een favoriet gaat worden, maar ik blijf zeker verder kijken.

Tot nu toe ben ik geïntrigeerd door deze serie. Als je motorclubs en de hiërarchie en loyaliteit binnen zo’n club interessant vindt, zou ik deze serie zeker aanraden.

#3 Audrie & Daisy

Audrie en Daisy zijn twee meisjes die elkaar nooit ontmoet hebben, maar hun leven krijgt dezelfde wending. Beide worden zij slachtoffer van seksueel misbruik. Alsof dat nog niet erg genoeg is, worden zij vervolgens het mikpunt van pesterijen en wordt hun leven tot een levende hel gemaakt. Audrie kan dit niet langer aan en pleegt zelfmoord. Ook Daisy heeft geprobeerd zichzelf van het leven te beroven, maar gelukkig zonder succes. Daisy vertelt haar verhaal en samen met andere meisjes die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik proberen zij aandacht te vragen voor de ernst van het misbruik en de pesterijen die ermee gepaard gaan.

Alsof het nog niet erg genoeg is om slachtoffer te worden van seksueel misbruik, blijkt dat veel meiden vervolgens ook gepest worden omdat er beeldmateriaal van hen rond gaat of omdat ze er zogenaamd om ‘gevraagd hadden’. Deze documentaire weet op pakkende wijze af te beelden hoeveel problemen slachtoffers van seksueel misbruik krijgen en hoeveel vervelende reacties zij over zich heen krijgen. Ik was erg onder de indruk van hoe deze documentaire de situatie schetst. Door middel van verklaringen van verdachten, de slachtoffers zelf en social media berichten, laat deze documentaire zien wat er zich achter de schermen afspeelt. Ik vond de boodschap van deze film erg indrukwekkend en vond ook de manier van filmen, het gebruik van animaties en de toevoeging van social media berichten de documentaire tot een hoger niveau tillen.

Ik was erg onder de indruk van dit verhaal en deze documentaire. Ik vond de documentaire misschien iets te lang en iets traag op gang komen, maar toch is hij zeker het kijken waard.

#4 Big Little Lies

Grote namen zoals Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Shailene Woodley spelen rollen in deze nieuwe hitserie ‘Big Little Lies’. ‘Big Little Lies’ volgt het leven van de jonge moeder Jane, die met haar zoontje verhuist naar het dorpje Monterey om een beter leven te beginnen. Al snel wordt zij ondergedompeld in een hechte gemeenschap van de openbare school in Monterey. Wanneer haar zoontje beschuldigd wordt van het pijn doen van een jong meisje, krijgt Jane snel te maken met tegenstanders, maar ook van steun van andere moeders. Deze moeders, Madeline en Celeste, blijken thuis zo hun eigen problemen en uitdagingen te hebben. Als er een moord wordt gepleegd, staat de hele gemeenschap op zijn kop. Wie is er vermoord en wie heeft het gedaan: dat zijn de twee grote vragen van deze serie.

Eerst was ik niet positief over deze serie. De eerste twee afleveringen wisten me niet echt te pakken en ik was niet enthousiast. Toch keek ik door en inmiddels ben ik een aantal afleveringen verder en een stuk positiever. Het mysterieuze karakter van deze serie laat me verder kijken. Je nieuwsgierigheid wordt gewekt doordat je niet weet wie er vermoord is en omdat er veel onduidelijkheid bestaat over de geschiedenis van Jane. Ook de problemen in de levens van de andere stellen blijven mijn aandacht vast houden. Ook is Reese Witherspoon altijd al een van mijn favoriete actrices geweest en ook in deze serie vind ik haar heel sterk.

Mocht je deze serie willen kijken, heb geduld en geef het een kans! Ik was dus in eerste instantie niet erg enthousiast, mijn mijn interesse blijft geprikkeld. Als je van mysterie houdt en graag in spanning wordt gehouden, is deze serie iets voor jou!

#5 Hij is een Zij

Hij is een Zij’ is een docuserie van KRO-NCRV en afgelopen maanden is het derde seizoen van deze docuserie uitgezonden. Dit was het eerste seizoen wat gepresenteerd werd door Jan Kooijman, die hiermee Arie Boomsma opvolgde. Jan Kooijman volgt een aantal transgenders, en dit seizoen ook iemand die zich identificeert als a-gender, in de reis naar het geslacht wat bij hun past. Hierbij komen zowel veel lichamelijke als mentale veranderingen kijken, veranderingen die deze jonge mensen niet in de koude kleren gaan zitten.

Ik volg ‘Hij is een Zij’ al sinds het eerste seizoen uitgezonden werd en ik vond het toen al een hele goede en leerzame serie. In onze samenleving bestaat er nog veel onbegrip en verwarring over transseksualiteit en met deze serie worden vele mogelijke vragen beantwoord en onwaarheden de wereld uit geholpen. Ik vind het heel mooi om te zien hoe deze jonge mensen omgaan met hun transseksualiteit en hoe zij zich steeds meer thuis gaan voelen in hun eigen lichaam. Stuk voor stuk zijn ze ontzettend open over hun leven en emoties, wat ik heel knap vind. Ook Jan Kooijman deed de presentatie dit seizoen erg goed. Ik was altijd groot fan van Arie Boomsma in dit programma, maar Jan Kooijman heeft het stokje op een waardige manier van hem overgenomen.

Alle seizoenen van ‘Hij is een Zij’ zijn terug te vinden op de website van NPO. Ik raad iedereen aan om een kijkje te nemen, omdat deze mensen allemaal prachtig zijn, van binnen en van buiten. Ik ben dus heel enthousiast over deze docuserie en zal wanneer er een nieuw seizoen komt zeker opnieuw kijken.

Welke films en series heb jij afgelopen tijd gekeken? Laat vooral je aanraders achter in de reacties. Ook ben ik benieuwd of je een van deze genoemde films/series misschien al gekeken hebt of gaat kijken naar aanleiding van dit artikel. Misschien komen je aanraders wel terug in een volgende ‘Kijkende Loes’!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk?

1
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Donna Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Donna
Gast

Jaaa!! Sons of Anarchy! We moeten een marathon houden!