Vijf dingen die ik wil doen voor ik 25 word! | LIJSTJE

Stiekem moet ik nog 24 worden, maar het leek me leuk om eens na te denken over dingen die ik graag voor mijn 25ste wil hebben gedaan. Ik bereik op 7 oktober 2019 deze mijlpaal, dus vandaag vertel ik je over een paar dingen die ik voor die tijd bereikt wil hebben!

#1 Mijn tweede bachelordiploma halen
Op het moment zit mijn tweede jaar van mijn rechtenstudie er bijna op, wat betekent dat ik na de zomer mijn derde jaar in ga. Als alles goed verloopt, kan ik volgend jaar juli afstuderen, wat natuurlijk een heel mooi streven is! Je hebt natuurlijk niet altijd alles in de hand en ik ben me ervan bewust dat er soms dingen kunnen gebeuren waardoor ik als nog vertraging op loop, maar voor alsnog ga ik heel hard werken en zorgen dat ik voor mijn 25ste dat tweede papiertje op zak heb!

#2 Stoppen met vergelijken
Dit is natuurlijk een heel persoonlijk doel, maar wel een goede om aan te werken denk ik. Ik heb de neiging om vrij makkelijk mezelf te vergelijken met anderen. Of het nu gaat om mijn studie, hoe ik eruit zie of zelfs hoe mijn blog en youtubekanaal het doen, ik kijk vaak naar hoe anderen het doen. Dat is alleen maar vervelend en heb je helemaal niks aan, dus dit wil ik graag veel minder gaan doen, het liefst nog voor mijn 25ste, haha.

#3 Een eigen auto kopen
Eind deze zomer moet ik helaas vaarwel zeggen tegen mijn studentenreisproduct en moet ik voortaan gewoon geld neerleggen voor mijn ritjes met de trein. Nu kan ik dan gelukkig nog een jaartje genieten van 40% korting en is een auto nog niet echt een vereiste, maar stiekem hoop ik voor mijn 25ste toch wel een auto te kopen! Het is natuurlijk een ultiem luxeproduct, maar als je familie ver weg woont, is het toch wel heel fijn!

#4 Minder nadenken over wat anderen vinden
Nog een persoonlijk doel, want naast vergelijken heb ik er ook een handje van om veel na te denken over wat anderen vinden van mijn keuzes, hoe ik eruit zie of van mij persoonlijk. Ook hier heb je helemaal niets aan natuurlijk en dit is wel echt iets waar ik graag aan wil werken. Gelukkig gaat het me wel steeds beter af!

#5 Dertig landen bezocht hebben
Op dit moment staan er 26 landen op mijn lijstje die ik bezocht heb, maar hoe tof zou het zijn als ik voor mijn 25ste de dertig aan kan tikken? Deze zomer ga ik er nog twee afstrepen (Hongarije en Maleisië) dus in principe moet het te doen zijn! Of het echt gaat lukken is een tweede, maar ik droom vast even over IJsland, Noorwegen, Japan en Bonaire..

Natuurlijk wil ik nog veel meer dingen doen voor mijn 25ste, maar vandaag heb ik een aantal van die (realistische) dingen met jullie gedeeld. Wat staat er op jouw lijstje om te doen voor je volgende bijzondere verjaardag, of dit nu 25, 30, 40 of 70 is?

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Romy
1 jaar geleden

Wat een mooie punten om mee aan de slag te gaan! 30 landen bezocht? Wauw! Zo ver kom ik nog lang niet, hoor 😉 En ook goed dat je eraan wilt werken om jezelf minder te vergelijken!
Het is trouwens inderdaad wel even wennen als je studentenreisproduct wordt stopgezet, haha. Ik verbaasde me er toen opeens over hoe duur het OV eigenlijk is 😉

Janne
Janne
1 jaar geleden

Ik ben net 22 geworden, dus voor mijn 25e heb ik nog een heleboel tijd om dingen te doen. Een paar dingen die ik op dit moment zou willen: – mijn rijbewijs halen (überhaupt beginnen met rijlessen) – een tweede programmeertaal leren (ik kan nu alleen Python goed genoeg) – de handstand leren – leren dansen – in mijn eentje op stedentrip met de trein – trombone leren spelen en in een dweilorkest gaan – meer rust vinden dan ik nu heb (of accepteren dat het leven chaotisch is) – een stilteretraite oid doen – natuurlijk: mijn master halen! (ik… Lees verder »