Kijkende Loes #11 – Een goede romcom, en een teleurstellende romcom!

Afgelopen tijd keek ik aardig wat films en vandaag deel ik vijf van deze films met jullie. Een aantal aanraders, maar ook een aantal mindere helaas.. Kijk snel verder!

#1 The Kissing Booth

The Kissing Booth vertelt het verhaal van vrienden Elle en Lee die al sinds hun geboorte beste vrienden zijn. Hun vriendschap is gebaseerd op een aantal belangrijke regels die hun vriendschap sterk houdt, waaronder dat de broer van Lee, Noah, off limits is voor Elle. Dat was nooit een probleem, tot Elle een serieuze verliefdheid begint te ontwikkelen. Deze verliefdheid bereikt een hoogtepunt wanneer Elle en Lee een ‘kissing booth’ organiseren om geld op te halen. Vanaf dat moment is Elle verwikkeld in de keuze tussen Noah en haar beste vriend Lee..

Inmiddels heeft vrijwel iedereen deze kleffe romcom al wel gezien denk ik, maar toch wilde ik er nog even iets over schrijven. The Kissing Booth is namelijk zo ontzettend grappig en leuk! Het is inderdaad geen film van hoog niveau, maar binnen het genre is het zeker een van de betere. Heb je zin om lekker weg te zwijmelen bij een romantisch verhaal en tegelijkertijd je rot te lachen om te onhandigheid van Elle? Dan is deze film zeker iets voor jou!

The Kissing Booth is te bekijken via Netflix.

#2 Ibiza

Harper wordt door haar eigenaardige baas een aantal dagen op zakenreis naar Barcelona gestuurd om daar een klant over te halen met het bedrijf in zee te gaan. Al snel beslissen twee van haar vriendinnen mee te gaan naar Spanje en er een feestreisje van te maken. Harper geeft uiteindelijk toe en ontmoet een leuke DJ op een feestje. Uiteindelijk komen de drie meiden terecht op Ibiza om deze DJ nog eens te kunnen ontmoeten, maar hierdoor loopt Harper een groot risico een belangrijke vergadering te missen..

Van een hele leuke romcom gaan we naar deze romcom, die ik serieus minder vond.. Ik vind de humor nogal flauw, de personages zijn met vlagen grappig maar vaak ook wat overdreven en de verhaallijn zit een beetje onduidelijk in elkaar. Al met al vond ik het dus geen enorme aanrader, ondanks de positieve geluiden die ik erover hoorde op social media.

Je kunt Ibiza bekijken via Netflix.

#3 Ocean’s 8

Ocean’s 8 draait om Debbie Ocean, gespeeld door Sandra Bullock, die na een aantal jaren vrij komt uit de gevangenis. Haar tijd in de gevangenis heeft ze besteed aan het bekokstoven van een meesterplan om een heel duur sieraad te stelen. Dit kan ze echter niet alleen en daarom verzamelt ze een aantal talentvolle vrouwen bij elkaar die kunnen helpen bij deze diefstal. Debbie is op alles voorbereid en tot alles bereid om deze jewellery heist te laten slagen.

Ik ben groot fan van Sandra Bullock en naast haar spelen nog een aantal hele toffe mensen in deze film zoals Anne Hathaway, James Corden en Rihanna. Een recept voor succes zou je zeggen! Gelukkig kunnen ze dat ook zeker waarmaken, want Ocean’s 8 is ontzettend grappig en zit goed in elkaar. Ik houd altijd heel erg van dit soort films waarbij meesterplannen worden uitgewerkt, ik ben altijd benieuwd hoe het in de ‘praktijk’ gaat uitpakken!

Ocean’s 8 is nu nog te bekijken in diverse bioscopen.

#4 Dude

Wat doe je als je bijna je middelbare school diploma haalt en de ‘echte’ wereld om de hoek op je te wachten staat? Dat proberen Lily, Chloe, Rebecca en Amelia samen uit te vogelen. Jarenlang hadden ze alleen elkaar, maar inmiddels lijken ze allemaal andere toekomstplannen te hebben. In deze film volg je de laatste paar weken van de meiden op de middelbare, waarin ze vooral veel feesten en wiet roken. Daarbij komt ook nog kijken dat Chloe’s broer en tevens vriendje van Lily is overleden en ze allebei een manier moeten vinden met dit verlies om te gaan.

Het verhaal van Dude trok me in eerste instantie best wel aan en ik was benieuwd hoe deze zoektocht naar de toekomst zich zou ontplooien in de film. Ik vond het jammer dat de focus toch vooral lag op het drugsgebruik en dat de toekomstplannen soms bijzaak leken. Al met al vond ik het geen verkeerde film, maar een echt meesterwerk is het ook niet te noemen.

Dude kun je bekijken via Netflix.

#5 6 Balloons

Katie is druk bezig met het organiseren van een verrassingsfeest voor haar vriend, wanneer haar avond totaal anders loopt dan gepland.. Ze komt erachter dat haar broer Seth weer drugs gebruikt en ze probeert hem met alle macht naar een afkickkliniek te brengen. Dit blijkt niet zo gemakkelijk en ze rijdt de hele stad door met haar broer met afkickverschijnselen en haar bange nichtje achterin de auto. Katie heeft het gevoel te verdrinken en doet er alles aan om haar hoofd boven water te houden.

Deze film is meeslepend en verdrietig, maar tevens ontzettend krachtig neergezet door Dave Franco en Abbi Jacobsen. Je voelt mee met de personages, mede dankzij het goede acteerwerk van de hoofdpersonen. Het verhaal is natuurlijk erg aangrijpend en emotioneel. Wil je een film met meer inhoud? Dan is dit een absolute must watch.

Je kunt 6 Balloons via Netflix vinden.

Ik kan je vooral aanraden om 6 Balloons en the Kissing Booth op te zoeken op Netflix en een bezoekje te brengen aan de bioscoop voor Ocean’s 8. Ibiza zou ik dus niet echt aanraden en Dude zou ik alleen kijken wanneer het verhaal je aanspreekt.┬áWanneer werd jij voor het laatst teleurgesteld door een film?

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Romy
2 jaren geleden

Oeh leuk! Ik was toevallig net op zoek naar leuke filmtips op Netflix, aangezien ik pas sinds kort een account heb. Kissing Booth en 6 Balloons wil ik nu zeker gaan kijken ­čÖé Dankje voor de tips!
Een van de slechtste films die ik heb gezien, is Magic Mike. Ik weet dat heel veel meiden die film wel leuk vinden, maar dat is de enige film waarbij ik het heb gepresteerd om in de bioscoop half in slaap te sukkelen, haha. De acteur is natuurlijk best knap, maar daar was voor mij ook een beetje alles mee gezegd ­čśë

Larissa
2 jaren geleden

Ohh ik was begonnen aan Dude en aan Ibiza, maar beide films kwam ik echt niet doorheen. Ik heb ze daarom maar halverwege uit gezet haha.