IK BIECHT OP | 10 beauty confessions

Een tijdje geleden deelde ik mijn food confessions met jullie en die viel goed in de smaak! Daarom vandaag een soortgelijk artikel, maar dit keer biecht ik mijn beauty biechten aan jullie op!

#1 Ik was mijn kwasten veel te weinig
Ik denk dat menig beauty liefhebber zich hier schuldig aan maakt, maar ik ben er daar zeker eentje van: ik was mijn kwasten veel en veel te weinig. Ik denk dat ik de keren dat ik mijn kwasten was per jaar met gemak op 1 hand kan tellen.. En ja, ik weet dat het slecht is voor je huid en niet hygiënisch  is, maar ik vind het zo’n rot klusje!

#2 Ik smeer met mijn beauty blender
Regel nummer 1 van het gebruiken van een beauty blender/make-up spons: je mag niet smeren, je moet deppen. Nou, die regel breek ik iedere keer weer. Natuurlijk blend ik mijn foundation vooral door zogenaamd te ‘bouncen’, maar soms wil ik gewoon lekker snel die foundation over mijn gezicht hebben en smeer ik erop los. Sorry not sorry.

#3 Ik laat mijn mascara niet opdrogen als ik knoei
‘Als je knoeit met je mascara, laat het dan opdrogen en haal het vervolgens gemakkelijk weg met een wattenstaafje’. Tja, allemaal leuk en aardig, maar ik ben hier veel te ongeduldig voor. Dus ik veeg meteen met mijn vingers de geknoeide mascara weg en ja, vaak genoeg heb ik dan een dikke smeer op mijn gezicht..

#4 Ik krul mijn wimpers wel eens nadat ik mascara heb aangebracht
Je wimpers ‘mag’ je niet krullen nadat je mascara hebt aangebracht. Je loopt dan kans dat ze afbreken en toch riskeer ik het wel eens. Niet heel vaak, maar soms als ik mijn make-up aan het bijwerken ben zijn mijn wimpers wat ingezakt en gebruik ik toch die wimperkruller gewoon..

#5 Ik gooi mijn mascara nooit na zes maanden weg
Officieel is het de bedoeling, in verband met hygiëne, dat je je mascara na een maand of zes weggooit. Echter vind ik dit toch echt te zonde van de niet al te goedkope mascara’s en gebruik ik ze gewoon lekker tot ze helemaal op zijn of ingedroogd. En gelukkig even afkloppen heb ik eigenlijk nooit een oogontsteking.

#6 Ik ga wel eens slapen met mijn make-up erop
Altijd als ik dit doe, en dat is echt niet vaak, heb ik de volgende ochtend spijt, maar toch doe ik het wel eens: ik ga wel eens slapen met mijn make-up er nog op. Als ik dan wakker word voelt mijn gezicht smerig en plakkerig aan, maar soms heb je gewoon ECHT geen zin om je uitgebreide skincare routine uit te voeren..

#7 Ik knijp puistjes uit
Om acne te voorkomen of te stoppen, moet je vooral niet teveel aan je puistjes zitten, maar ik kan het niet laten. Als er iets zit, moet het gewoon weg! Dus ik maak me zeker schuldig aan het uitknijpen van puistjes.

#8 Ik ben te lui om mijn oogpotloden te slijpen
Ik gebruik graag oogpotlood, maar zodra de punt stomp wordt, ben ik vaak te lui om hem te slijpen.. Dit resulteert erin dat ik soms met een heel scherp potloodrandje onder mijn wimperrand aan het wrijven ben, wat natuurlijk alleen maar irriterend werkt voor je oog. Toch is de stap om die puntenslijper eindelijk eens te zoeken, toch te groot..

#9 Lipstick laat ik gewoon verdwijnen, in plaats van het bij te werken
Regelmatig breng ik in de ochtend lipstick aan, maar vergeet ik het gedurende de dag bij te werken. Hierdoor slijt de lipstick er gewoon vanzelf af en is er naar verloop van tijd niets meer te zien van die mooie lipkleur die ik heb aangebracht..

#10 Ik draag wat ik wil en kijk hierbij niet naar de kleuren die ik ‘moet’ dragen
Vaak lees je regeltjes in magazines, of op blogs waarin staat dat je bepaalde kleuren moet dragen bij oog- of haarkleuren, maar eerlijk gezegd trek ik me er niets van aan. Wil ik een koelroze lipstick dragen? Dan doe ik dat! Wil ik een hele oranje blush dragen? Dan doe ik dat ook! Wat maken die regeltjes ook uit, je moet lekker dragen wat je zelf wil!

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn beauty biechten! Natuurlijk moet je sommige een beetje met een korreltje zout nemen, maar dat snappen jullie ook wel denk ik! Wat is jouw grootste beauty confession?

Misschien vind je dit ook leuk?

4
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
VeraJessica J.RomyKim Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Kim
Gast

Haha oeps best herkenbaar! Ik zou mijn kwasten ook vaker mogen wassen!

Romy
Gast

Wat een leuk artikel! Ik moet toegeven dat ik bijna al je confessions herken. Op die van de beauty blender en kwasten na, maar dat komt doordat ik nauwelijks kwasten gebruik en geen beauty blender heb 😛 Oeps! Slapen met make-up op deed ik eerst standaard, maar nu haal ik 6/7 avonden wel netjes mijn make-up eraf. Voelt inderdaad wel zo fijn! Lipstick laten verdwijnen doe ik bijna elke werkdag, behalve als ik weet dat een lipstick echt heel lelijk slijt. En puistjes uitknijpen? Yes, guilty! Zo slecht eigenlijk.

Jessica J.
Gast

Oeps, herkenbaar! 😀 Ik ga veel te vaak met make-up slapen … Ik draag op een doordeweekse dag enkel mascara, dus op zich valt het wel mee. Ik heb daardoor toch nog nooit een oogontsteking gehad. Mijn kwasten was ik ook vrijwel nooit, hoewel ik er een mooi EcoTools-product voor gekocht heb. En ik gooi mijn mascara ook enkel weg als het borsteltje niet meer voldoende product afgeeft, hoor. Het is allemaal al duur genoeg!

Vera
Gast

Oeps! Een aantal zijn zeker herkenbaar. Vooral ook met de beautyblender lekker vegen als je snel wilt zijn.