Hoe overleef ik een lange vlucht.. | TIPS

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik alles klaar aan het maken voor mijn vakantie naar Borneo. Een flink lange vlucht van 12 uur staat me te wachten, dus vandaag deel ik mijn tips om zo’n reis te overleven!

#1 Trek iets comfortabels aan
Dit klinkt heel logisch, maar toch zie ik nog zo vaak mensen in het vliegtuig stappen met een hele strakke jeans, kort rokje of hakken. Natuurlijk mag iedereen zelf weten wat hij/zij aantrekt, maar op zo’n lange vlucht raad ik je zeker aan iets comfortabels aan te trekken! Dit kan een joggingbroek zijn, een jeans die heel lekker zit, of een fijne losvallende jurk. Trek ook vooral schoenen aan die makkelijk aan en uit kunnen, want je wil niet een halve dag met je voeten opgepropt zitten in schoenen die je nog net niet goed hebt ingelopen..

#2 Neem genoeg dingen mee om jezelf te entertainen
Ook dit klinkt misschien logisch, maar zorg ervoor dat je genoeg dingen bij je hebt om te entertainen! Heb je films gedownload van Netflix? Prima natuurlijk, maar neem ook iets anders te doen mee! Je zult altijd zien dat je net geen zin hebt om een film te kijken en dan verveel je je dus heel de vlucht.. Neem eens een puzzelboekje mee, ga voor een boek wat je nog steeds moet lezen of koop een leuk tijdschrift wat je normaal niet koopt.

#3 Neem lekker warme sokken mee
Tijdens een lange vlucht vind ik het vaak fijn om mijn schoenen uit te doen, maar met mijn blote voeten in een vliegtuig zitten vind ik persoonlijk niet zo fris. Bovendien krijg ik het vaak koud tijdens een vlucht, dus dikke sokken zijn zeker een must have! Koop een paar lekkere fluffy sokken bij de Zeeman of Primark en je voeten zullen heel de vlucht lekker warm en zacht aanvoelen.

#4 Draag geen/niet teveel make-up
Als je lang vliegt, is de kans groot dat je tussendoor even een dutje doet. Wakker worden met mascaravegen over je hele gezicht is dan natuurlijk alles behalve charmant! Bovendien zul je merken dat je in het vliegtuig vaak een wat drogere of juist vettige huid krijgt, dus je mooie make-up look zal er na die lange vlucht sowieso niet meer tip top uit zien. Ga voor comfort en doe dus niet al teveel make-up op! Zo kun je lekker in je ogen wrijven de hele vlucht en voelt je gezicht niet als een pannenkoek na een tijdje.

#5 Neem beauty producten mee om jezelf op te frissen
Zelf vind ik het heel fijn om wat beauty producten mee te nemen aan boord. Denk hierbij aan een verfrissende spray zoals die van Vichy* (te koop via Newpharma), een lekkere handlotion, een deodorant, tandenborstel of zelfs een gezichtsmasker. Zo heb je iets te doen tijdens je reis en voel je je na die lange vlucht ook nog lekker fris! Je kan natuurlijk ook wat make-up mee nemen zodat je vlak voor het landen toch iets aan kan brengen en flawless je bestemming bereikt.

Ik ga deze tips in ieder geval opvolgen tijdens mijn opkomende vluchten, want je moet het jezelf natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken! Wat is de langste vlucht die jij ooit mee hebt gemaakt?

* De producten met een sterretje heb ik ter review mogen ontvangen. Dit beïnvloedt op geen enkele manier mijn mening. Ik krijg niet betaald om hierover te schrijven.

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Janne
Janne
1 jaar geleden

Het valt me op dat je niet als tip geeft om een (nek)kussentje, slaapmasker en oordoppen mee te nemen. Die zijn wel fijn als je wilt slapen! Ik ben eens op Bali geweest. De laatste nacht hebben we doorgehaald, waardoor ik in het vliegtuig vervolgens 14 uur aan een stuk geslapen heb. (Vraag me niet hoe ik ben overgestapt in Singapore toen… dat hebben mijn reisgenoten geregeld denk ik)
En een eigen koptelefoon (evt. met zo’n vliegtuigstekker) zodat je niet die rare dingen die je van de KLM krijgt hoeft te gebruiken.