Levende Loes op Reis – Borneo

Afgelopen paar weken heb ik een prachtige reis door het Maleisisch deel van Borneo gemaakt. Ik heb kennis gemaakt met dit prachtige land en enorm veel foto’s gemaakt (bijna 1500!). Vandaag geef ik jullie een kleine blik in deze mooie reis.

Borneo is het derde grootste eiland van de wereld en er is dus ontzettend veel water. Sommige delen zijn alleen per boot te bereiken en we hebben dan ook veel over het water gereisd. Gelukkig zorgt dat vaak voor hele mooie uitzichten!

We hebben ook veel aandacht besteed aan de cultuur en onder andere een traditioneel volk bezocht en bekeken hoe zij in longhouses leven. We hebben kennis gemaakt met allerlei verschillende volkeren en culturen, wat enorm indrukwekkend is geweest!

Borneo kent ook heel veel verschillende diersoorten, waaronder verschillende soorten apen. Van de neusaap, tot de orang oetan, we hebben er een heleboel gezien! Wat een mooie indrukwekkende dieren.

We hebben enorm veel mooie natuur gezien en ook bezoekjes gebracht aan een aantal indrukwekkende grotten. In een van deze grotten leven 2 tot 3 miljoen vleermuizen, die regelmatig in enorme zwermen uitvliegen. Een waanzinnig gezicht!

We hebben aardig veel gewandeld en onder andere ook een canopy walk gedaan, op touwladders! Aardig spannend, maar wel heel mooi zo hoog tussen de bomen.

We zijn niet alleen in de natuur geweest, we hebben ook tijd doorgebracht in een aantal steden. Wat ons vooral opviel in de steden was de prachtige wall art!

Van dit soort uitzichten word je sprakeloos, toch?

Als groot theeliefhebber kon een bezoekje aan een theeplantage niet ontbreken natuurlijk.

Borneo kent helaas ook een minder mooi verleden, met name rondom de Tweede Wereldoorlog. Ter plekke werden wij ons hiervan bewust en verdiepten ons dus ook in het verschrikkelijke leed van de jappenkampen en dodenmarsen.

De laatste dagen van deze prachtige reis besteedden we op een eiland vlak voor de kust van Kota Kinabalu. We genoten van het weer, snorkelden en ik dronk melk uit een kokosnoot! Een prachtige afsluiting.

Ik hoop dat ik je een beetje een indruk heb kunnen geven over mijn vakantie. Ik heb nog veel meer om te laten zien, maar weet niet goed waar ik moet beginnen.Ā Wil jij nog iets weten/zien over mijn vakantie? Alle artikelsuggesties zijn welkom!

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Romy
1 jaar geleden

Wauw, wat een mooie foto’s! Het klinkt als een onwijs indrukwekkende en mooie reis. Zo gaaf ook dat jullie zulke bijzondere dieren in het wild konden spotten šŸ™‚ Zo’n brug op grote hoogte lijkt me wel doodeng trouwens šŸ˜‰ Maar ook wel weer een heel gave ervaring!

Babs
1 jaar geleden

Wat een prachtige foto’s en die apen! Ik zou er zo naartoe willen, super mooi daar!

Babs
1 jaar geleden

Wat een prachtig eiland en die foto’s zijn om te smullen. Die apen, geweldig!

trackback

[…] mijnĀ vakantie op BorneoĀ heb ik natuurlijk veel zon gezien en was het belangrijk mijn huid te beschermen. Ik had een aantal […]