Begin het nieuwe academisch jaar met een voorsprong! – 5 tips

De afgelopen drie jaar heb ik de bachelor rechten gevolgd aan de universiteit en deze zomer heb ik mijn scriptie ingeleverd, met een goed resultaat, dus ik heb officieel mijn bachelor gehaald! Omdat ik vanaf september weer begin met mijn master, deel ik vandaag 4 bruikbare tips om jouw jaar op werk op studie goed te starten!.

#1 Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Ging het vorig jaar niet zo goed op je werk, haalde je maar matige cijfers, of zat je er gewoon helemaal doorheen door de stress? Zie het begin van een nieuw jaar als een schone lei! Je kan na je vakantie weer helemaal fris aan de bak, dus laat de zorgen van vorig jaar van je schouders glijden en ga ervoor!

#2 Schaf een fijne planner aan

In stressvolle periodes helpt het mij ontzettend om mijn dagen goed in te plannen en precies op te schrijven op welk tijdstip ik wat moet doen om te zorgen dat ik al mijn deadlines haal. Ik heb hier het afgelopen jaar de Passion planner voor gebruikt en ik vond deze ontzettend fijn omdat het een hele uitgebreide planner is, waarbij de dagen zijn opgedeeld in tijden. Je kan dus echt van uur tot uur plannen!

#3 Houd het zomergevoel vast!

Dat je weer moet beginnen met studie of werk, betekent niet dat je helemaal niets leuks meer mag doen! Plan eens een gezellige avond in met vriendinnen, ga er zelf op uit of houd een fijne me time-dag. Zo voorkom je dat je meteen weer in de alledaagse sleur terecht komt en kun je dat vrije gevoel van de vakantie nog wat langer vast houden!

#4 Wees voorbereid

Na je vakantie heb je natuurlijk totaal geen zin om je weer te gaan verdiepen in je studiestof, maar doe toch een beetje moeite voordat je de eerste dag weer de schoolbanken in moet. Als je even je blokboek of syllabus er op na slaat, voorkom je namelijk dat je voor vervelende verrassingen komt te staan met onverwachte deadlines of opdrachten. Want die extra dosis stress kun je natuurlijk niet gebruiken!

Hopelijk heb je wat aan deze tips als jij komende week weer begint met je studie, school of werk, na de zomervakantie! Heb jij zelf nog fijne tips?

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties