Ray Ban: worth the hype of niet?!

Al jarenlang draag ik alleen nog maar de zonnebrillen van Ray Ban. Vandaag deel ik met jullie mijn ervaring en of deze brillen de hype waard zijn!

Mijn eerste zonnebril van Ray Ban kocht ik in 2012 en sindsdien draag ik niet meer anders. Mijn collectie is inmiddels uitgebreid tot drie exemplaren: de Erika, de Highstreet Round en een Clubmaster. Dit laat waarschijnlijk al zien dat ik groot fan ben van dit merk, maar ik leg jullie ook graag uit waarom.

Mijn grootste argument waarom ik de brillen van Ray Ban zo fijn vind, is omdat ze tijdloos zijn. Jazeker, ze hebben ook wat ‘gekkere’ modellen met gespiegelde glazen en modegevoelige monturen, maar over het algemeen kan een Ray Ban zonnebril altijd. Of je nu gaat voor een oldschool Clubmaster (zie hierboven), of een wat ronder model, deze zonnebrillen zijn niet na een seizoen uit de mode en gaan jaren mee!

Dat ze jarenlang mee gaan heb ik inmiddels ervaren. Helaas is mijn eerste Erika (uit 2012) dit jaar vervangen omdat deze door veel gebruik, zand en zee toch beschadigingen aan de glazen heeft opgelopen, maar over het algemeen gaan deze brillen feilloos mee. Bovendien waren deze beschadigingen waarschijnlijk gevolg van een productiefout en heeft Ray Ban dat netjes afgehandeld, maar helaas was mijn garantie verlopen.. Dat is balen, maar door de service stap ik toch niet van dit merk af! Dit is dus mijn enige ‘slechte’ ervaring met dit merk, want verder gaan mijn brillen al erg lang mee.

Dit brengt me tot de prijs-kwaliteit verhouding. Nee, deze brillen zijn niet goedkoop, maar ik vind dat op het gebied van zonnebrillen de prijs heel netjes is. Ze kosten namelijk geen €500,-, de meeste modellen zijn geprijsd tussen de €100,- en €150,-, met hier en daar een uitschieter naar boven. Dat vind ik voor deze brillen een prima prijs, mede omdat ze zo lang meegaan, de service goed is en de modellen grotendeels tijdloos zijn!

Het allerbelangrijkste aan een zonnebril is natuurlijk dat hij je ogen goed beschermt tegen de zon, want waarom draag je anders een bril?! Gelukkig doen deze brillen dat perfect, waar ik met goedkopere exemplaren nog wel een moest knijpen tegen de zon, heb ik dat probleem met mijn Ray Ban brillen nooit. Ze filteren de juiste stralen weg, zonder een heel vertekend beeld te geven of je zicht heel erg donker te maken. Hierdoor kan ik ze tijdens het rijden bijvoorbeeld ook ophouden in een tunnel, ideaal dat je hem niet heel de tijd op en af hoeft te zetten. Bovendien dragen deze brillen heel fijn en heb ik nooit last van mijn neusbrug of oren bijvoorbeeld. Wel zo fijn in de zomer!

Dus, zijn deze brillen worth the hype?! Ja, ik vind van wel! Ze zijn niet goedkoop maar voor een kwalitatief goede bril ook absoluut niet heel duur, ze dragen fijn, beschermen je ogen goed tegen de zon en ze zijn klassiek maar toch een mooie accessoire om je outfit mee af te maken!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit soort artikelen vinden over mijn persoonlijke ervaringen met een merk of product, lijkt het jullie leuk als ik hier een soort serie van maak?

Misschien vind je dit ook leuk?

3
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jessica J.LarissaRomy Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Romy
Gast

Mooie zonnebrillen zijn dit en wat fijn dat ze je zo goed bevallen! Soms mag je best iets meer geld uitgeven aan een product dat écht goed is, toch?! 🙂
Leuk idee, zo’n “worth the hype”-rubriek 🙂

Larissa
Gast

Heel leuk idee om hier een soort serie van te maken!
Ik heb zelf nog nooit een Ray Ban gehad. Maar ik besteed ook altijd wat meer geld aan een zonnebril. Komt ook omdat ik ze op sterkte laat maken haha 🙂

Jessica J.
Gast

Ik heb jaaaren geleden een Ray-Ban van een vriendje gekregen en vond dat inderdaad een hoogkwalitatieve bril, alleen was het een verrassing en stond die bril me niet echt, haha. En ik moet toegeven dat ik vrijwel nooit een zonnebril draag, kwestie van geen ongebruind stuk gezicht te hebben. :’)
Maak hier gerust een serie van, erg tof!