Levende Loes #4 – 25 Februari tot 3 Maart

Dit was een beetje een gekke week. Mijn vakantie begon, ik vierde Carnaval en nam afscheid van Kenny die voor 2 maanden vertrok naar Aruba. Hier aan vooraf ging natuurlijk dat er nog veel geregeld moest worden, de laatste dingen moesten gekocht en alles moest natuurlijk ingepakt worden. Deze week stond dan ook vooral in het teken van afscheid nemen en de laatste loodjes voor vertrek. Aangezien ik door Carnaval overdag nogal gebroken was en de rest van de week ook een beetje in het teken stond van uitrusten, heb ik niet iedere dag veel foto’s kunnen maken. Ik heb vooral geprobeerd lekker te genieten van Kenny en van mijn vakantie. Dus, kijk snel verder en geniet van de foto’s (met name alle foto’s van de hond, oeps)!

Zaterdag

Zaterdag overdag stond in het teken van bijkomen. Zoals ik eerder al verteld heb, kan ik slecht tegen weinig slaap. Uitgaan is daarom niet iets wat ik wekelijks doe en Carnaval is eigenlijk al helemaal onverstandig. Gelukkig is het voordeel aan Carnaval dat je overdag (vrijwel) geen verplichtingen hebt, dus lekker rustig aan kan doen. Dat deed ik dus en besteedde de dag lekker thuis en speelde met Harry.

Kenny was zo lief om een lekker eitje voor me te bakken als lunch. Met ham, mijn favoriete combinatie!

Als Harry uitgespeeld is, kruipt hij graag naast je om een dutje te doen. Dat zijn altijd mijn favoriete momenten. Een klein hondje wat een dutje doet terwijl hij met zijn warme lichaampje tegen je aan kruipt. Net een kruikje! En heel gezellig.

‘s Avonds bakte Kenny pannenkoeken en die aten we op samen met een vriendin voor de televisie: want ook al is het Carnaval, er moet natuurlijk wel Wie is de Mol gekeken worden.

Tijd om te gaan! Dit keer koos ik voor mijn warme onesie omdat we een stuk moesten fietsen. In dit warme koalapak zou ik het niet snel koud krijgen. Bovendien is het ook gewoon super comfortabel.

Zondag

Ook zondag stond in het teken van bijkomen. Ik kroop lekker op de bank met een kop thee, mijn laptop en Harry. Harry was een beetje moe, omdat hij midden in de nacht wakker van ons geworden was. Dus die moest ook een beetje bijkomen de volgende dag haha.

‘s Avonds gingen we naar mijn ouders, waar we onder andere deze muffins met quinoa, Hüttenkäse, spinazie en ei aten. Het klonk lekker en gezond, maar helaas vielen ze tegen. Ze smaakten vooral een beetje flauw, ondanks de kruiden. Dit was trouwens voordat ze de oven in gingen.

Het toetje maakte alles goed: verse ananas! Ananas is een van mijn favoriete fruitsoorten en hier maak je me dus heel blij mee!  

‘s Avonds trok ik weer mijn koalapak uit de kast! Laatste avondje Carnaval en het was erg gezellig. Leuke paar dagen gehad, ondanks dat ik niet de grootste Carnaval-fan ben.

Maandag

Voor mij was Carnaval misschien voorbij, voor een heleboel anderen nog lang niet! De volgende ochtend kwamen er bussen met feestgangers aan in de binnenstad, die ik vanuit mijn ouders’ huis kon begluren. Ik vind niks leuker dan uit het raam turen en aapjes kijken. Je ziet altijd wel iets leuks voorbij komen, zeker met dit soort dagen, haha! Helaas hadden deze mensen enorm pech met het weer. Het regende heel de dag enorm.

Ik ben zo jaloers op de oven van mijn ouders. Hier zit een timer op en je kan dus instellen wanneer hij begint. Zo is je eten dus altijd klaar wanneer je thuis komt, wat een luxe!

Zoals ik zei, regende het enorm, We zagen bijna niks in de auto. Helaas gooide dit ook roet in onze plannen, want Kenny en ik wilden eigenlijk nog naar zee rijden. Met dit weer besloten we dat toch maar niet te doen en een ander plannetje te bedenken.

Aangezien we wel graag samen nog iets wilden doen, besloten we ergens wat te gaan eten. Bij dit restaurant is de salade geitenkaas mijn favoriet, dus die nam ik vanzelfsprekend. En ja, dat is kroepoek die daar boven ligt. Natuurlijk kwam dat niet bij de salade, maar wel bij Kenny’s gerecht. Kenny is alleen allergisch voor garnalen, dus ook voor kroepoek, wat betekent dat ik ze altijd van hem krijg. Vind ik niet erg, want ik vind het lekker.

Na het eten besloten we door te rijden naar de Starbucks, waar we een lekkere kop koffie dronken als afsluiter van een gezellige avond. Zo konden we nog even samen tijd door brengen, voor morgen ‘zijn laatste dag’ aan zou breken.

Dinsdag

Je zal denken ‘een kersttrui in februari?!’. Ja een kersttrui in februari.. Harry is een schatje maar soms ook een beetje te enthousiast. Hij sprong de bank op om te spelen, waar ik zat met een hete kop thee. Die goot ik dus zo mijn shirt in. Alles nat en ook nogal heet. Gelukkig verbrandde ik niks, maar fijn was het niet. Ik wilde dus iets anders aan doen, maar aangezien ik niet mijn hele garderobe bij Kenny’s ouders thuis heb en ik alleen shirtjes had waaronder een hempje echt nodig was (en die was dus nat..), was deze kersttrui de enige keus.. Later wisselde ik deze trui wel in voor een ook niet hele charmante trui van Kenny, want hiermee naar buiten gaan, ging me te ver.

Honden zijn slimme beesten en Harry had prima door dat hij iets fout gedaan had, dus kwam hij het later goed maken.

Het was een drukke dag vol met het regelen van de laatste dingetjes voor Kenny’s vertrek. Hij pakte zijn koffer in, we deden wat kleine boodschappen en we gingen langs bij de oma’s en opa om afscheid te nemen. Ook haalden we deze mooie bloemen voor de moeder van Kenny.

Aangezien niet iedereen woensdag mee ging natuurlijk, kwamen Kenny’s zussen (plus aanhang) dinsdagavond gezellig over de vloer om samen te eten en om nog even samen te zijn voor Kenny’s vertrek. Een gezellige avond! Wel met een beetje een gekke bijsmaak natuurlijk, omdat dit dus betekende dat Kenny morgen ging vertrekken.

Woensdag

Van deze dag heb ik niet veel foto’s. We vertrokken op tijd naar Schiphol om Kenny weg te brengen, dronken nog even gezellig koffie, namen afscheid en ik ging weer naar huis. Ik besloot bewust hier geen foto’s van te maken en juist nog even te genieten  Zo’n afscheid, ook al is het tijdelijk, is natuurlijk nooit leuk. ‘s Middags besloot ik dan ook om rustig aan te doen en keek vooral series en youtubefilmpjes. Ik had even nergens anders zin in. Morgen weer een nieuwe dag en het is ook oke om soms verdrietig te zijn. Hier keek ik ‘Hij is een Zij’, een docuserie op NPO over het leven van transgenders en de veranderingen die zij doormaken. Super interessant en aangrijpend.

Ik ging ‘s avonds nog een stukje wandelen met mijn ouders naar de Starbucks. Daar at ik deze heerlijke cheesecake met framboos en chocolade. Super lekker!

Donderdag

Na een nacht slapen voelde ik me gelukkig wat beter. Ik maakte ‘s ochtends een lekker ontbijtje met yoghurt, appel, chia zaadjes en een beetje honing.

Ik ging even de stad in met mijn moeder, onder andere naar de Flying Tiger. Ik ben dol op deze winkel en wil altijd alles hebben, omdat alles zo leuk is. Ik had niet echt iets nodig, dus ik hield me goed in, maar ik heb wel een heleboel leuke dingen gezien, onder andere hele schattige paasdecoratie.

We dronken op de markt een lekkere kop koffie!

Terug thuis at ik een gekookt eitje. Mijn moeder kocht deze leuke eierdopjes bij de Flying Tiger, omdat ze nog geen eierdopjes hadden. Ik vind ze er super leuk uitzien, lekker simplistisch!

Mijn moeder bakte ook deze super lekkere koekjes met appel en havermout. Ze smaakten goed!

Vrijdag

Mijn vrijdag begon niet zo goed, want tijdens het klaar maken van mijn ontbijtje, sneed ik vol in mijn duim. Er was als ware een ‘flapje’ los geraakt en het bloedde als een gek. Au!

Mijn moeder was ook vrij, dus we gingen een stukje lopen en even wat drinken. Ik ging weer eens voor een verse muntthee, lang niet meer gedronken en het blijft lekker.

Na het wandelen had ik best een beetje trek gekregen en ik besloot voor beschuitjes met hagelslag te gaan. Thuis heb ik nooit hagelslag, dus ik besloot het ervan te nemen nu ik nog bij mijn ouders was.

Ook kwam mijn pakketje van Boozyshop binnen, super snel! Ik had het namelijk gisteren pas besteld. Er zat ook een kaartje met een boodschap bij, dat maakt het net een beetje persoonlijker, leuk!

Ook besloot ik gebruik te maken van de goede oven die mijn ouders hebben en een cake te bakken. Ik ben dol op bakken, maar onze eigen oven is er niet al te geschikt voor.

Het werd een speculaaskoek/plaatcake, maar eerlijk gezegd, was hij niet geweldig gelukt. De smaak was prima en hij rook heerlijk, maar hij leek niet helemaal goed gegaard. Jammer!

Met dit enigszins mislukte baksel, komt er weer een einde aan deze week. Volgende week staat er weer genoeg op de planning. Ik heb nog twee daagjes vakantie, moet twee dagen werken en er komt een vriendin logeren. Genoeg te doen dus! Tot volgende week!

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Danella
3 jaren geleden

Ziet er weer uit als een leuke week! Jammer dat je speculaaskoek niet was gelukt, lijkt me wel erg lekker.

Marielle
3 jaren geleden

Hahaha je onesie is echt top! En echt fantastisch dat je in februari nog een kersttrui aan hebt gehad haha, kan gewoon. Wel een beetje balen wat de reden was, maar ik kan er wel om lachen. Leuk artikeltje 🙂

Lianne
3 jaren geleden

Oh wat veel lekkers deze week! Vooral de taart van Starbucks ziet er echt heel goed uit! 🙂

bastiaan
bastiaan
3 jaren geleden

wat leuk ik heb de zelfde onesie voor thuis als huispak.
de onesie staat je super goed.
mvg bastiaan