10x Waarom het van mij herfst mag worden | LIJSTJE

Op het moment dat ik dit schrijf is het nog 26 graden buiten, terwijl het toch echt al ruim oktober is. Van mij mag het wel herfst worden en vandaag vertel ik je waarom!

#1 Dan kan ik eindelijk mijn fijne truien weer aan
Ik vind het heerlijk om in een warme trui te kruipen, maar als het buiten bijna 30 graden is, is dat natuurlijk niet echt een optie.. Sowieso heb ik heel veel zin in fall fashion! Lekker veel laagjes dragen en leuke items combineren, ik houd ervan!

#2 Herfst betekent je wintervachtje laten staan
Natuurlijk mag je het hele jaar door je beenhaar laten staan als je dat fijn vindt, maar persoonlijk scheer ik het toch liever als ik met blote benen loop. Lange broeken betekent dat dit niet meer nodig is en het niet uit maakt of ik nog een dagje wacht met scheren!

#3 Mijn teennagels hoeven niet gelakt meer te worden
Ik vind het in open schoenen het mooist staan als mijn teennagels gelakt zijn, maar inmiddels heb ik echt geen zin meer om het bij te houden.. In de winter verwaarloos ik mijn teennagels altijd enorm en laat de lak er gewoon lekker afbladderen. Oeps!

#4 Mensen kijken me niet meer raar aan als ik thee drink
Ik ben een echte theedrinker, ook in de zomer. Als het heel warm is buiten drink ik dus gewoon nog steeds thee, maar mensen vinden dat vaak een beetje gek. Ik kan mijn dag gewoon echt niet starten zonder een lekkere kop thee!

#5 Ik kom niet meer bezweet overal aan
Ik fiets veel en als de temperaturen tropisch zijn gaat dat natuurlijk gepaard met de nodige zweetdruppels. Ik heb er echt een hekel aan om met een rode kop en bezweet gevoel overal aan te komen, dus ik kan niet wachten tot ik weer fatsoenlijk op mijn fiets kan zitten.

#6 De kleuren van de bomen zijn prachtig
Als ik om me heen kijk en alle kleurrijke blaadjes aan de bomen of op de grond zie, word ik meteen gelukkig. Zeker als ik lekker door het bos kan wandelen! De natuur is in de herfst echt het allermooist.

#7 Ik ga de zon weer meer waarderen
Als het wekenlang enorm zonnig is, ben ik er al gauw klaar mee. Maar, als er op een herfstige dag een zonnetje doorbreekt die mooi schijnt op de herfstblaadjes en ervoor zorgt dat ik met een zonnebril op en sjaal om een herfstwandeling kan maken, dan maakt het me weer heel gelukkig.

#8 Het is oké om je avonden onder een dekentje door te brengen
In de zomer wordt het vaak van je verwacht dat je iedere avond iets leuks gaat doet, erop uit trekt of je avonden spendeert op een terrasje, wat ik ontzettend leuk vind, maar niet altijd zin in heb. Gelukkig is het in de herfst weer sociaal geaccepteerd om lekker met Netflix en een dekentje je avonden door te brengen op de bank.

#9 Ik kan mijn slippers inwisselen voor leuke laarsjes
Ook al houd ik ook van zomerse sandaaltjes, ik houd nog meer van toffe enkellaarsjes of mijn knee high boots! Om nu knielaarzen aan te trekken met 25+ graden is een beetje te gek, dus ik kan niet wachten tot de temperaturen wat koeler worden en het weer kan.

#10 Herfst betekent gezelligheid
Herfst staat voor mij gelijk aan knus- en gezelligheid. Lekker de kaarsjes aan in huis, een warme kop thee, een leuke film of goed boek en de tikkende regen tegen het raam. Ja, van dit omschrijven word ik al gelukkig!

Volgens mij komen de herfstige dagen er wel redelijk snel weer aan, maar je weet natuurlijk nooit of het over een paar weken opeens weer warm wordt.. Ik ben heel benieuwd of jullie ook uitkijken naar de herfst en wat vind jij het fijnst aan de herfst?

0 0 vote
Article Rating

Misschien vind je dit ook leuk?

Abonneer
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Romy
1 jaar geleden

Ik kan me in alle punten helemaal vinden. Met thee heb ik dus precies hetzelfde: zelfs met 30 graden zit ik nog aan de thee. Maar in de herfst en winter smaakt het vaak toch net iets lekkerder 😉 Verder vind ik de gezelligheid en de prachtige natuur in de herfst prachtig. En de fijne truien kan ik ook altijd wel waarderen.

Madelon
1 jaar geleden

Haha thee in de zomer for the win, niks mis mee toch! Maar ik kijk ook echt uit naar de herfst. Lekker regenachtige avonden binnen zitten, genieten van wandelingen vol mooie kleuren en inderdaad, niet meer overal bezweet aankomen. Kom maar op 🙂