BEAUTY BATTLE + winactie | Secret vs. Lady Speedstick deodorant

Na lange tijd eindelijk weer eens een beauty battle! Ik vergelijk twee bekende Amerikaanse deodorant merken met elkaar, namelijk Secret en Lady Speedstick. Wie gaat deze battle winnen?!

De Lady Speedstick is denk ik het bekendste merk van deze twee. Lange tijd kon je deze fijne deodorant sticks alleen kopen in Amerika, maar inmiddels zijn ze ook via Nederlandse shops zoals Exclusively te verkrijgen! Daar kun je ze gemakkelijk bestellen en heb je ze snel in huis, dat bespaart je weer een tripje naar de Verenigde Staten, haha!

Deze Lady Speedstick in de geur Powder Fresh belooft ‘invisible’ op te drogen en tevens heel de dag een droog gevoel te houden. Dat laatste merk ik dat dit niet 100% werkt. Als ik een flink stuk gefietst heb, merk ik dat ik toch zweet. De deodorant zorgt er wel voor dat zweetgeurtjes gemaskeerd blijven, maar helemaal droog kan ik het niet noemen. Daarom vind ik het toch fijn om dan nog even bij te sprayen met een gewone deodorant spray. Als ik heel de dag thuis ben en verder niet veel lichamelijke activiteiten heb, merk ik wel dat ik grotendeels droog blijf. Maakt deze deodorant zijn belofte helemaal waar? Nee. Had ik dat wel verwacht? Nee. Eerlijk gezegd merk ik dat dit soort sticks het zweten nooit helemaal tegen gaan, maar zolang ze ervoor zorgen dat je niet gaat stinken, heb ik daar vrede mee. En deze stick zorgt daar gelukkig voor!

De deodorant van Secret heb ik in een vergelijkbare geur gekozen, namelijk ook Powder Fresh. Ik merk dat ik de geur van deze deodorant iets lekkerder vind dan die van Lady Speedstick, maar de geuren zijn heel vergelijkbaar. Het zijn zachte, poederige geuren die een beetje doen denken aan wasmiddel of babyproducten. Lekker neutraal, wat ik fijn vind aan een deodorant.

Ook deze deodorant belooft een anti-transpirant te zijn, maar net zoals bij de Lady Speedstick merk ik dat ik toch niet heel de dag ‘droog’ blijf. Zoals ik al zei, verwacht ik ook niet dat een deodorant het helemaal overleeft na een flinke fietstocht, maar ook deze deo maskeert zweetgeurtjes gelukkig wel, ondanks dat hij het transpireren niet helemaal tegen gaat.

De sticks zien er vrijwel hetzelfde uit! Ik merk persoonlijk dat ik de Secret deodorant iets fijner aan vind brengen, omdat die substantie iets zachter lijkt te zijn, daardoor glijdt hij makkelijker op de huid. Verder zijn de producten vrijwel hetzelfde!

De Secret deodorant is trouwens iets duurder, namelijk €5,95 terwijl de Lady Speedstick €4,95 is. Echter zit er ook 8 gram meer in die van Secret. Omgerekend maakt dat de deo van Secret zo’n 35 cent duurder, wanneer ze dezelfde hoeveelheid zouden bevatten. Het prijsverschil is dus minimaal en verwaarloosbaar.

Qua ingrediënten hebben de deo’s dezelfde actieve stof, maar de Secret deo bevat er iets meer van, namelijk 18% versus 15,4 % in de Lady Speedstick deodorant. Dit kan eventueel ook het kleine prijsverschil verklaren. Echter merk ik niet heel veel verschil in gebruik! Beide sticks doen niet helemaal wat ze beloven want ze gaan, bij mij, het transpireren niet helemaal tegen. Wel hebben ze een lekkere geur en voorkomen ze erge zweetluchtjes. Dus… wie wordt de winnaar?!

De winnaar is voor mij dan toch de deodorant van Secret omdat ik die iets fijner aan vind brengen en ik de geur iets lekkerder vind dat die van Lady Speedstick. Maar eerlijk, allemaal de deo’s werken hartstikke fijn en een duidelijke winnaar kan ik niet aanwijzen!

Gelukkig mag ik van allebei de deodorant sticks een exemplaar weggeven! Voor de voorwaarden moet je even mijn Instagram checken, daar plaats ik een foto voor de winactie!

Geen duidelijke winnaar in deze beauty battle dus, maar gewoon twee hele fijne deodorant sticks! Wat vind jij dat ik voor de volgende battle moet vergelijken?

Deze producten heb ik ter review mogen ontvangen. Dit beïnvloedt op geen enkele manier mijn mening. Ik krijg niet betaald om hierover te schrijven.

Misschien vind je dit ook leuk?

2
Wat vond je van dit artikel? Laat het weten in een reactie!

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Wendy (B)Marian Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Marian
Gast
Marian

Ben wel benieuwd naar zo’n deo stick, helaas geen IG.

Wendy (B)
Gast
Wendy (B)

Die van Secret ruikt inderdaad heel lekker!